Samsung i buyout samtal med Nuance, företaget bakom Apples Siri

Nuance Communications, företaget bakom Apples mobila assistent Siri, är enligt uppgift i samtal med Samsung om en eventuell försäljning av företaget.

Enligt Wall Street Journal, som citerade källor med insyn i ärendet, har Nuance fört samtal inte bara med Apples rival Samsung, men ett antal private equity-bolag.

Det är inte känt hur långt förhandlingarna har framskridit, eller om en affär är nära att uppnås.

Burlington, Mass., Utvecklar företaget taligenkänning programvara och röstbaserad teknik som används i enheter inklusive GPS-system, smartphones och tv-apparater. Nuance tekniken bakom Apples Siri, och används också i Samsungs produkter. I september meddelade företaget att dess teknik skulle djupare integreras i Samsungs S-Voice och sydkoreanska företagets bärbar teknik.

Förra året rykten cirkulerade kring Apple och ett eventuellt köp av Nuance efter en chans kommentar av Apples grundare Steve Wozniak, som påstod iPad och iPhone tillverkare hade köpt företaget. Även snabbt korrigeras, är det fortfarande trodde att Apple fört samtal med Nuance över en eventuell försäljning, men en del var aldrig nått.

Nuance, som räknar aktivist investeraren Carl Icahn som sin största aktieägare, har ett marknadsvärde på nästan $ 6 miljarder dollar. Förra året Icahn försökte sätta rykten om en Apple-Nuance förvärv för att vila, som anger att en del “är något jag aldrig skulle styra”, och att han inte har “den kompetens eller antagandet” att verka för en buyout.

Medan en potentiell förvärvet beräknas uppgå till $ 7 miljarder dollar, Apple istället, köpte Beats, en affär bekräftade förra månaden. Tecknings musik och headset företaget förvärvades av Apple för cirka $ 2,6 miljarder kontant, plus $ 400.000.000 i lager.

Även Nuance teknik används av företag, däribland Apple och Samsung, har företaget rapporterat en nettoförlust för sex kvartal i rad, och förra månaden beräknade Q3 intäkter på mellan $ 488 – $ 508.000.000, under analytikernas uppskattningar.

På marknaden nära, Nuance aktier steg steg 9,7 procent till $ 18,76 efter offentliggörandet av rapporten.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada