Samsung Pay att omfatta fler handelsaktiviteter, förväntar bredare spridning i USA

Kanske mer än dess dubbla kanter smartphones, har Samsung Pay visat dolda mästare för Samsung Electronics i 2015, både vad gäller den allmänna opinionen och dess potential.

Företagets nedersta raden fortfarande kommer från mobiltelefoner och halvledare, men den initiala framgången med Samsung Pay kan bara vara en katalysator den sydkoreanska tech Behemoth behöver för att upprätthålla den under de kommande åren. Kärnan i det mobila betalningssystem är själv inget original – Apple, Google, och en myriad av spelare gör det. Men det är elektronikjätten första legitima inträde i finanssektorn, och visar den kan använda outsourcad teknik och direkt integrera det i en meningsfull tjänst.

Injong Rhee, vice vd och chef för företagets verksamhet i Samsungs mobila affärer, mannen som ansvarar för Samsung Pay, talade med hemsida Samsungs huvudkontor i Suwon, söder om Seoul.

“Vänta ett år. För att ersätta plånboken helt kanske är för stor dröm, och det förmodligen inte kommer till det,” sade Rhee.

Snarare är det en konkurrens med plastkort. Mer och mer, alla plastkort – presentkort, medlemskort och liknande – kommer att gå i mobilen. Våra plånböcker kommer att få tunnare. Samsung Pay och plånböcker kommer att komplettera varandra, och detta kommer att skapa nytt värde, och blir ett verktyg som gör e-handel mycket lättare.

När det kommer till sitt hemland Sydkorea, Samsung har det låst. Från och med oktober, företaget säkrat 1 miljon abonnenter och slog ₩ 100.000.000.000 ($ 88.000.000) i totala transaktionsvolymen. Även med hänsyn till det faktum att Samsung har den största marknadsandelen i mobiltelefoner i Sydkorea, är det en sällsynt framgång för företag som traditionellt ser sina konsumentinriktade mobila mjukvarutjänster fungerar dåligt, både nationellt och globalt.

Nordamerika, å andra sidan, är ett slagfält. Ärkerival Apples Apple Pay fick ett försprång. Android Pay hägrar. Och det är helt enkelt en större plats för att täcka jämfört med Sydkorea.

Att förbli konkurrenskraftiga, Samsung breddar sitt samarbete där. I oktober gjorde Verizon det officiellt att det kommer att stödja Samsung Pay. I Las Vegas på onsdag, Samsung meddelade nya kort från partners som kommer att finnas tillgängliga på den mobila betalnings appen under de kommande månaderna. Totalt kommer fyra betalningsnätverk täckas: American Express, Discover, Mastercard och Visa. De fyra storbankerna finns nu alla tillgängliga: Bank of America, Chase, Citi, och US Bank. Och nya finansiella partners, Blackhawk Network, First Data, Synchrony Financial, TSYS och Vantiv utvidgar Samsung Pay använda där.

USA är en stor marknad med ett stort antal butiker så vi arbetar hårdare på att utbilda våra partners och öka medvetenheten “, sade Rhee.” När Chase ansluter sig, kommer vår täckning för banker vara omkring 60 procent till 70 procent, och mer .

Eftersom vi lanserade efter Apple Pay inledningsvis konsumenter och våra partner trodde Samsung Pay skulle vara mer eller mindre densamma. Och sedan finns det Android Pay, så totalt sett var Samsung Betala inte prioriteras av våra partners. Men marknaden reaktion var exceptionellt bra. Människor i USA skrev recensioner och kommentarer, be om större tillgänglighet i olika butiker, och vi gick snabbt upp när det gäller prioritering av våra partners.

“När det gäller transaktionsvolym, abonnenter, och användning, siffrorna alltid nära dubbelt i förhållande till hur mycket vi öka marknadsföring och medvetenhet. Effekten är omedelbar”, tillade Rhee.

Tillsammans med tillkännagivandet av det nya partnerskapet, Samsung förbereder en stor uppdatering som kommer att rulla ut någon gång i november tidigast.

Nya funktioner läggs inkluderar presentkort, medlemskort och köp i appar. De nya funktionerna kommer att vara en välsignelse för konsumenterna, liksom Samsung, inför den kommande semesterperioden, enligt Rhee. Användargränssnitt kommer också att förbättras något, med en ny meny som gör det möjligt för konsumenterna att se alla sina registrerade kort på en gång. Uppdateringar kommer att ske i bakgrunden så att de inte stör under betalning.

Vårt mål framöver ansluter Samsung Pay till online-handlare. I Korea är redan tillgänglig. Om du går till en online-handlare som redan stöder Samsung Card [Samsungs kreditkort utfärdande syster fast], kommer det fråga om du betalar med Samsung Pay. När fler handlare ansluta sig till oss, vi förväntar oss [en ökning av transaktions] i slutet av året.

För närvarande endast flaggskepp Samsung telefoner lanseras i år har Samsung Pay aktiverat: Galaxy S6, S6 Edge och S6 Edge Plus och not 5. Tidigare i september, JK Shin, VD och chef för Samsungs mobila affärer, sa till reportrar i Seoul som mobil betalning appen kommer att utökas till låg- till mitten-end Samsung smartphones.

Med flera av sina telefoner med mobil betalning app kan vara viktigare än det verkar, eftersom det hjälper enhetsförsäljning i Sydkorea, enligt Rhee. “Trots stark impuls från huvudkontoret, och höga förväntningar på att det ska bli en stor affär, vårt säljteam från början hade sina tvivel. Men när Samsung Pay rullas ut här, mobiltelefoner ökade försäljningen samtidigt, och säljteam såg fördelarna första hand . nu våra säljteam i andra regioner alla vill göra samma sak. ”

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Rhee upprepade att Samsung Pay kommer att rulla ut till icke-flaggskepp enheter “inom ett par månader”, liksom nästa Smartwatch, där han betonade att en färdig datum inte har ställts in.

Till skillnad från konkurrerande tjänster som endast stödjer Near Field Communications (NFC), Samsungs har Magnetic säker överföring (MST), artighet av LoopPay förvärvet tidigare i år, något tippad som en viktig differentierande punkt från get-go. Det gör att Samsung Pay att arbeta med gamla mag-ränder och EMV-terminaler – fortfarande ofta används i USA och Sydkorea.

MST, lägg i den enklaste form, är en fysisk kopparspole på baksidan av enheter som ändras till en magnet med el. Den sänder sedan binära signaler (0, 1) till läsarna.

Gear S2, Samsungs senaste Smartwatch, stöder inte den fullständiga versionen av Samsung Pay. Det har NFC, men inte MST, vilket gör det utan dess centrala punkten av differentiering jämfört med Apple Pay. Detta var inte realiseras på grund av design och kostnadsskäl, enligt vice ordförande.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

“Det fanns absolut ingen teknisk begränsning, men det var en fråga om design och kostnad. I denna version [av Smartwatch, Gear S2], det bara hände inte ha det, eftersom att sätta i MST skulle ha gjort det lite tjockare, “sade Rhee.

[Eftersom MST är enkel och mångsidig] sin ansökan kan potentiellt utökas. Alla gör mobil betalning nu, och skillnaderna mellan dem komma ner till små detaljer. Men den lilla skillnaden, såsom har MST eller inte, kan vara skillnaden mellan att övervinna en utmaning och misslyckas med att göra det. Det är vad vi försöker göra: leta efter den minimala sak som kan ge oss ett genombrott.

När nyheten om vårt LoopPay förvärv kom ut, fick vi några kalla reaktioner, såsom “varför köpa en gammal teknik?”. Men vi tillämpat det till en tjänst som potentiellt kan ändra användningsmönster konsumenterna.

Samsung hävdar tre av fyra Samsung Pay transaktioner hade gjorts via MST, snarare än NFC. Även NFC driftsättning är ramp upp, kommer fördel med MST sannolikt fortsätta, åtminstone för de närmaste åren, i USA.

Öka medvetenheten, breddning tillgänglighet

Förutom själva tjänsten i sig har Samsung förvärv av LoopPay och dess direkt översättning i en direkt tjänst fått särskild uppmärksamhet i Sydkorea.

Samsung har haft en lång rykte i sitt hemland för att försöka göra allt internt. Som ett spretigt mega-konglomerat med ett flertal dotterbolag med produkter och tjänster i kors industrier – även Samsung Electronics själv är uppdelad i tre “företag” – outsourcing behov verkade inte prioriteras. Inte att säga att det inte gjorde M & A, men många uppmärksammade fall har bedömts vara ett misslyckande på grund av den inkluderande kultur.

Under de senaste åren verkar konglomeratet ha varit aktivt försöka förändra detta. Samsungs Global Innovation Center (GIC), den sydkoreanska San Francisco företag som fokuserar på start underlättande och förvärv, bildades 2013 och var bakom förvärvet av SmartThings, LoopPay och Boxee. Det var också bakom Gear VR – ett samarbete resultat med Oculus – som tog uppmärksamhet under de senaste mässor.

Samsung har sagt under sin telefonkonferens förra året att genom GIC, ville att det skulle suga Silicon Valley kultur. Så är Samsung försöker aktivt att bli mer öppen, i synnerhet när det gäller att integrera startup?

Bredare stödanordning

M & A framgång?

“Vi är öppna, ja. Men jag skulle inte kalla det [en plötslig] förändring [strategi] … Jag tror att det är ett felaktigt intryck. Snarare skulle det vara korrekt att säga att vi har förberett för denna typ av förändring i synsätt från tio år sedan “, säger Rhee.

Vi är ett stort företag. För att ändra detta, vad vi gjorde först var anställa nya talanger. Vi integrerar dessa talanger för att främja en ny kultur. Det nya kultur, tror jag, gjort oss lättare driva förvärv.

För en start för att sträva efter att gå allmänheten, för dem att ta den vägen, det finns många svårigheter på vägen. Men genom att slås samman och förvärvade, kan det göra saker i en mycket större skala än den kunde ha med sig, vilket leder till skapandet av välstånd och värde som de strävat efter. Framöver kommer många startups luta sig mot Samsung för att uppfylla dessa förväntningar.

Det är fortfarande en lång väg. Rhee jämfört Samsung med Google – medan den senare växte praktiskt taget från en enkel sökmotor leverantör till en global jätte genom fusion och förvärv, började den sydkoreanska tech jätte inom industrin, att bygga egna fabriker och säkra sin leveranskedja av sig själv. Skillnaden Ursprungs kräver en annan strategi, sade Rhee.

Samsungs tillverknings ursprung har visat, för det mesta, en konkurrensfördel i mördande konkurrens Tech Market. Det är fortfarande nummer ett i en rad av hemelektronik.

hårdvara hävstångs

Att vara en hårdvarutillverkare bidrar också till att göra mobila betalningssystem säkrare, enligt Rhee. Samsung telefoner är för närvarande “inneslutna” i Knox, en mobil säkerhetslösning som Rhee också övervakade utvecklingen av. Knox började som en Enterprise Mobility lösning men nu mer i stor utsträckning, även i konsumentnivå.

Samsung Pay har säkerhet i servicenivån, tack vare tokenization, och på hårdvarunivå på grund av Knox, sade Rhee. Varje handenhet från dess utvecklingsfas är försedd med en säkring med Knox.

Om vi ​​inte har säkerhets grunden vi satt med Knox, skulle vi inte ha kunnat starta Samsung Pay. Som en hårdvarutillverkare, är detta den typ av teknik som vi kan dra nytta av, till skillnad från Google som bara gör operativsystem. Knox kommer att spela en stor roll i Samsung Pay i framtiden, liksom våra IoT applikationer.

Efter plånboken, vad som kan vara i behov av en revolution kan vara ditt hem nyckel eller din bilnyckel, eller själva bilen, och sedan finns det kontoret. Vi har en stark kompetens inom många olika hemelektronik som vi kan använda i ett nytt sammanhang till dessa saker som kan smälter in ditt vanliga liv, som jag tror är vad sakernas Internet är.

Framtiden för Samsung Pay

Samsung Pay skiljer sig de senaste IoT initiativ eftersom det har visat sig vara en mer direkt ingrepp till en annan bransch, i det här fallet, finanssektorn. Till exempel, för Smart Home kan Samsung samarbeta med ett hus dekorera fast, utan båda äta bort varandras resultat. Men för Samsung Pay har ett motstånd märkts sporadiskt sedan starten. Några på finansmarknaden värdekedjan har klagat på att mobil betalning teknik såsom Samsungs äter bort sina vinster.

“Mobila betalningar kan ses som ett avbrott i slag. Men vi är väl medvetna om att vi inte kan hitta tillväxt ensam. Vi vill hitta en win-win punkt där vi kan tillföra värde till sina befintliga företag”, säger Rhee. Snarare kan samtalet med potentiella partners leda till en utveckling av en ny affärsmodell, tillade han.

Talar inte som en Samsung verkställande, men personligen är min uppfattning att de flesta utvecklingen inom IT-sektorn innebär teknik som möjliggör äldre företag att manövrera utan traditionell infrastruktur genom att ansluta dem direkt på nätet. Uber och Airbnb är alla goda exempel på detta.

“Alipay gör vad bankerna gör, eftersom konsumenterna nu aktivt använda online-betalning, och med dessa data, kan de titta på transaktionsbeteende och få mer exakt information. Technology kommer att accelerera och enormt ändra finanssektorn”, sade han.

Längs denna linje, är det yttersta målet för Samsung betala för att få den att omfatta ett bredare spektrum av handelsaktiviteter, och även om endast ett mål för nu, förvandla det till en enda lösning i betalning.

Till exempel är Samsung Pay allmänt tillgänglig där många människor umgås. Så vi kan utveckla en tjänst som kan ha konsumenten be Samsung Pay “, där är en bra seafood restaurang i området? Även om detta är bara hypotetiskt, kan dessa typer av nya tjänster med anknytning till Samsung Pay leda till reklam verksamhet för oss.

“Våra telefoner är tillgängliga i över 70 länder. Vår plan är att distribuera Samsung Pay för dem alla under de närmaste åren”, säger Rhee, tillade att användarna endast kommer att stiga till åtminstone de närmaste två till tre år.

Rulla ut Samsung Pay till andra icke-Samsung smartphones har också ansetts under diskussionerna, men Rhee betonade att det var bara en fråga för nu och det fanns ingen arbetsnivå diskussion internt eller med potentiella partners i frågan.

Från början har vi tänkt att ge Samsung Pay till våra partners. Men just nu global expansion sker så snabbt för Samsung Pay som vi fokuserar all vår energi på utbyggnaden.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk