Samsungs läckt bevis gör domaren ‘livid’

Hjulen är i rörelse. Juryn har valts – med några smärre missöden och, underhållande upplysningar, – och öppningen uttalanden. Nu har hög profil Apple v. Samsung fall tagit en annan intressant tur, eftersom de senare lyckades rasande domaren genom en informationsläcka till reportrar.

USA domare övervaka fallet Lucy Koh, blev “rasande” efter Samsung läckt bevis till media efter att hon hade spärrade materialet från domstol.

För att försöka övertyga juryn att Apples design, inte stals för sina egna smartphone produkter, det sydkoreanska företaget försökte ständigt att lämna uppgifter om sin F700 smartphone design – som föregår Apples iPhone – som bevis. Men domaren Lucy Koh uteslutas detta pappersarbete på grund av sen inlämning, liksom vägrar att erkänna interna e-postmeddelanden som allege Apple försökte att utforma en telefon baserad på Sonys produkter.

Registret rapporterar att advokat John Quinn, en del av Samsungs juridiska team, gjorde ett nytt försök att få F700 bevisning denna vecka. En bild av designen dök upp på bilder som tillhandahålls av Apple, som är en nyckelfaktor för juryn – hur Samsung telefoner ändras från 2006 till 2010. Han sade tydligen till domstolen

Under 36 år, har jag aldrig bett domstolen. Jag ber domstolen nu. Vad är poängen med att ha en rättegång?

Innerliga grunden tycktes falla för döva öron. Koh svar? “Gör inte mig sanktionera dig. Snälla.”

I vedergällning av domaren Koh dekret och vägran att inkludera bevis, Samsung släppt bilderna det ville lämna till domstol, tillsammans med ett uttalande – till pressen i stället. Det uttalande

Domarens utesluta bevis på självständigt skapande innebar att även om Apple fick felaktigt argumentera för juryn att F700 var en iPhone kopia, var Samsung inte får berätta för juryn hela historien och visar pre-iPhone design för det och andra telefoner som var under utveckling vid Samsung i 2006, innan iPhone.

Det uteslutna bevis skulle ha fastställts bortom allt tvivel att Samsung inte kopiera iPhone design. Grundläggande rättvise kräver att juryn avgöra målet baserat på alla bevis.

För att citera reportrar närvarande vid domstolen, domaren var “rasande” på release, säger: “Jag vill veta vem utarbetade pressmeddelandet, som godkänt det, som släppte det och jag vill ha en förklaring från Mr Quinn [på] vad hans roll var.

Fallet väntas fortsätta i minst fyra veckor. Samsung kan ha höjt hackles på domarens rygg, men det finns några goda nyheter för smartphone maker. USA appellationsdomstol för Federal Circuit Court (CAFC) har beviljat en fördröjning på införandet av ett försäljningsförbud på Galaxy Nexus, vilket ger företaget en tillfällig vistelse till åtminstone den 20 augusti i avvaktan på ett överklagande.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada