SAP Business ByDesign kunder tyst säker

Även om det fortfarande tidiga dagar, SAP Business ByDesign kunder är tyst säker tjänsten kommer att leverera värde. Tidigare idag, David Suntinger, företagsutveckling vid WIMA, en tysk ingenjörsföretag med fyra platser som sysselsätter 500 personer diskuterade framstegen genomförande.

Projektet har pågått under ett år och beräknas komma ut ur pilotfas i augusti med full gå live i slutet av 2008. Vid den tidpunkten WIMA kommer att ha ett 50-tal användare som kör hela sviten, hantering SRM, SCM och CRM processer . Hittills har cirka 70% av tiden spenderats på normalisering och consiolidating data, men därifrån på, kommer tid vara helt på att genomföra och konfigurera systemet.

Liksom andra jag mött är Business ByDesign uppmuntra kunderna att tänka och ofta dokumentera för första gången gamla processer som inte längre tillhandahåller verktyg som företag behöver: “Vi hade i egenutvecklade system, SBS och Navision men ingenting var ansluten. vi köpte in produkten i tron ​​det gör det möjligt för oss att få effektivitet i både bygga för att beställa och bygga för lager “, säger Suntinger.

Nicholas Lindop, chef för Pentagon, sade en brittisk kemiföretag ungefär samma sak: “Byta ut en massa system och kalkylblad ger oss möjlighet att göra en genomgående system shakedown Det ger oss möjlighet att anpassa våra kunder – det är inte gjorts tidigare. så det är bra för oss. ”

En gemensam tråd bland tidiga kunder är att de inte kräver utomstående konsult utanför SAP-implementering laget. Det är dock en “learning by doing” systemet och just nu är SAP-konsulter lära så mycket som kunder.

På frågan om kostnad, Suntinger sade: “Om du gör en direkt jämförelse med på plats då det ser ut dyra men med en 10 år vy visar att det är mycket mer ekonomiskt att ha en on-demand-lösning.” Idag är WIMA betalar Microsoft 22% för underhåll med uppgraderingsförändringar kostar extra.

Lön är ett problemområde som lämnar Suntinger mindre än glad. “Vi vill SAP att leverera allt men de samarbetar [med ADP] för löne Vi är inte bekväm att SAP: s partner verkligen förstå vår marknad och under alla omständigheter, det inte vettigt för SAP att ge så mycket och lämna ut lönelistan. ”

Jag frågade Thomas Otter, ex-SAP och nu Gartners analytiker för hans perspektiv på denna fråga: “Att utveckla en löne är långt ifrån trivialt och förbrukar en hel del resurser, så jag tror att samarbetet vettigt.” Detta står i kontrast med Arbetsdag som har insett “klibbiga” värde löner kan ge till lösningen tabellen.

Foto: Gregor Wolf

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget