SAP och IBM erbjuder gemensam moln migration

Företagen utvecklar tjänsten som en del av reservoaren cloud computing projekt, ett EU-finansierat och IBM-ledda gemensamma forskningsinitiativ av 13 europeiska partners syftar till att utveckla teknik som hjälper automatisera efterfrågan på IT-resurser i en moln datormiljö .

Reservoir projektet tittar på frågor som den ökande komplexiteten i stora datacenter, kravet att dynamiskt anpassa IT strukturer till förändrade affärskrav och förhållanden, och öka energikostnader.

I teknikdemonstration på CeBIT, IBM och SAP visade att företagsapplikationer kan köras i molnet. De visade hur arbetsbelastning kan migreras över fysiska servrar och datacenter.

Yaron Wolfsthal, chefsforskare vid IBM: s Haifa Labs, berättade webbplatsen Storbritannien som demonstrationen illustrerade hur IBM och SAP kunde visa “olika arbetsbelastningar som migreras från en fysisk server till en annan i en virtuell miljö”.

Vad vi har arbetat med är att kunna flytta ett program från en server till en annan, antingen i datacentret eller från ett datacenter till en annan, och att denna process sker så att även om det rör sig, programmet bedriver fungerar normalt, ” sade Wolfsthal. “Vi har visat att detta sker över geografiska, från en till en annan.

Wolfsthal sade att nu processen endast fungerar på lika för liknande miljöer, så från en SAP program som körs på Power6 till en annan arbetar också på Power6. “Det är begränsningen”, sade han, “men jag tror att detta är första gången någon har visat live-migrering från en fysisk server till en annan på det här sättet”.

Men med denna utveckling, säger Wolfsthal att IBM och SAP kunde visa “flera, sammankopplings moln” arbetar. “Du kan flytta program från ett moln till en annan nu”, sade han.

Arbetet fortsätter som IBM och SAP vidareutveckla det, sade Wolfsthal. “Vi tittar på områden som lastbalansering och att lätt kunna släppa underutnyttjade servrar och balansera systemet automatiskt eftersom det händer”, sade han. Wolfsthal hävdade att de redan hade haft stor framgång med projektet, men underströk att det var fortfarande ett forskningsprojekt som drivs med hjälp av EU. “Information från detta kommer att vara fritt tillgängliga för vem som helst att använda”, sade han. “Men vi tror att IBM kan förvandla den till en produkt? Jag hoppas det.

I ett uttalande, IBM sa att det ger ett Live Partition Mobility förmåga att flytta en IBM Power6 server till en annan i datacentret “med ingen ansökan driftstopp”.

IBM: s partner, SAP, anser också att detta är en lovande ny teknik. Joachim Schaper, vice vd för Europa SAP Research, sade i ett uttalande: “Genombrottet är att applikationer flexibelt kan röra sig över avlägsna fysiska servrar, oberoende av plats, vilket gör vårt arbete en stark möjliggörande teknik för molnet.”

Denna artikel var ursprungligen publiceras på website.co.uk.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning