Se upp för föråldrad mobil programvara

Säkerhets förvaltningsbolag Mobilisafe föreslog i veckan att små och medelstora företag dramatiskt kan förbättra säkerheten i sin IT-infrastruktur helt enkelt genom att se till mobila enheter hålls uppdaterade.

Många SMB mobila enheter opåverkad, presentera säkerhetsrisk

Iakttagelsen är från Mobilisafe studie av SMB säkerhetsfrågor i samband med mobila enheter, som jag skrev om för några veckor sedan.

Bolagets forskning analyserat mer än 134 olika mobila operativsystem och program sårbarhet. Man fann att en majoritet av de anordningar som betraktas för sin forskning, 71 procent, hade någon slags säkerhetshål i samband med dessa sårbarheter. Dessutom är nya hot framväxande en gång var 1,6 dagar, fyra gånger snabbare än under 2011, sade Giri Sreenivas, VD och grundare av Seattle-baserade Mobilisafe.

Vi upptäckte också att SMB chefer har problem med att hålla jämna steg med de risker som rapporteras “, säger Sreenivas.

Ett sätt att snabbt ta itu med dessa hål är att hålla den fasta programvaran och applikationer på mobila enheter uppdateras regelbundet, enligt Mobilisafe. Så, om ditt företag stöder idén om ta med din egen enhet (BYOD), kan det vill omfamna en politik som kräver regelbundna uppdateringar – eller mobila enheter kommer att stängas av företagets nätverk.

 berättelser

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela