Singapore fängelser mjukvara bedragaren

En Singapore domstol har fängslad en universitetsstudent i fyra månader efter att ha funnit honom skyldig till att sälja falska kopior av programvara från Microsoft.

Ang Chiong Teck, en 26-årig datavetenskap student, importerat förfalskade Microsoft-program från Hong Kong till en kostnad av runt S $ 80 (£ 28) per skiva och sålde dem som äkta programvara för S $ 180 till S $ 320 – 30 procent rabatt på normala detaljhandelspriserna, enligt en rapport i malaysiska tidningen The Star.

Det rapporteras att förfalskningarna, som ingår högkvalitativa förpackningar och falska äkthetsintyg, var “praktiskt taget omöjlig att skilja från den äkta varan”. Bluff var bara avtäckt när kunderna klagade till Microsoft att deras programvara saknade elektronisk kod som behövs för att registrera deras uppdateringar köpa och ladda ned.

Katharine Bostick, senior chef för juridiska och Corporate Affairs på Microsoft Asia Pacific, berättade webbplatsen Storbritannien som Microsoft hade informerat myndigheterna i Singapore om hans bluff och var nöjd med den resulterande straff.

I detta specifika fall hade Microsoft fått en offentlig klagomål och hänvisade ärendet till Singapore polisen för utredning “, sade hon i ett mailade uttalande.” Meningen levereras på detta specifika fall sänder en stark signal till oärliga personer där ute som inte gör det respektera immateriella rättigheter. Vi stödjer och är fast beslutna att arbeta nära med myndigheterna i Singapore.

Ang greps i september och 100 kopior av förfalskad programvara till ett värde av över S $ 20.000 (£ 7000) beslagtogs, enligt The Star. Hans straff sköts upp till december, att låta Ang att slutföra sina undersökningar vid Nanyang Technological University i Singapore.

Singapore skärpt sina immateriella-liga lagar i början av 2005, efter att ha undertecknat ett frihandelsavtal med USA.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig