Singapore innovation inom hjälpmedels

Det är den typ av innovation som vi använde för att associera med USA, men om du är blind och vill leva självständigt kan det vara en skänk från ovan.

Märk din saker en gång, och läsa den när du behöver den.

Det är TellMate, från ett företag som heter Gaishan Technologies. (Det är deras logotyp till höger.) På ytan är det en iPod knock-off, med en FM-radio och talande klocka.

Men den har också en skanner och digital inspelare. Alla knappar är röstaktiverad, berättar vad de gör när du trycker på dem. Den levereras med 20 RFID-etiketter som du kan programmera (och åter program) för att beskriva, säg, medicin flaska i ett skåp.

Det är för närvarande tillgänglig i England från Blink. På 250 pounds, ca $ 500, det är dyr, men det är också tidiga dagar ännu. Om volymerna ökar priset går ner.

E-Access Bulletin talat med en Gaishan talesman som sade 10 amerikaner och 50 asiater också testa enheten och säger att de vill ha en bredare utbud av ingångar och utgång.

Nästa version, på grund av denna vinter, kommer att innehålla en SD Flash-kortplats så att den kan användas av många människor i en institutionell miljö.

Det är något chockerande att det har tagit så lång tid för en sådan anordning för att komma ut på marknaden, eftersom jag har skrivit om begreppet sedan 2003. Men bättre sent än aldrig.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment