Singapores IT Awards spotlight sociala medier för-

SINGAPORE – Singapore Computer Society (SCS) bekräftade ansträngningar en bransch trogen, samt belönas bidragen från två sociala medier förespråkare i sina årliga IT Leader Awards i år.

Dess 2012 IT Årets ledare titeln gick till Wu Choy Peng, grupp CIO på logistikföretaget Neptune Orient Lines (NOL), som belönades för att vara avgörande för architecting företagets IT-plan och effektivisera sin verksamhet, SCS sade i massmedia som sammanfattar på fredag. IT Leader Awards är i sin 16 år av att vara.

Lim Swee Cheang, chef för Institutet för systemvetenskap (ISS) vid National University of Singapore (NUS), var också invald i IT Hall of Fame för att hjälpa genomföra flera IT utbildningsprogram lokalt noterade det.

Enligt Tham Ai Chyn, ordförande i IT-Leader Awards 2012 på SCS, urvalsprocessen detta år hade varit “ganska svårt” på grund av de många kandidater som lämnats in. Detta är varför det fanns två vinnare som valts ut för sin Young Professional of the Year och IT Ungdoms utmärkelser, som “det inte skulle vara rättvist” nöja sig med bara en vinnare, sade hon under presentationen.

Sporra sociala tillväxtmedier, bland de fyra övriga vinnarna, två av dem stod ut för att öka den stående och användning av sociala medier inom IT-branschen.

Kelly Choo, grundare och vice vd för affärsutveckling och strategi på Brandtology, för en, tilldelades IT Young Professional of the Year för kampen för sociala medier intelligens. Han gjorde det genom att uppfinna nya sätt för företag att utnyttja social intelligens för att gynna sina företag, liksom spjutspets Brandtology tillväxt att bli en ledande leverantör av sociala medier intelligens globalt, konstaterade SCS.

På tal till webbplatsen Asien vid sidan händelse Choo sade sociala medier är ett bra sätt för företag att få kontakt med sina kunder och kunder, särskilt när det gäller kundservice, marknadsföring och PR.

Han tillade att i IT-branschen, har publicitet flyttade från TV-reklam till online-världen och sociala medier är nu ett utlopp för företag att etablera sina varumärken och interagera med kunder.

Choo intresse för sociala medier först väcktes under studietiden vid universitetet i Pennsylvania, USA, under vilken han dabbled med tekniken och insåg sin makt att påverka och interagera med människor. Det var då Facebook hade just uppfunnits och accepteras endast konton från US, tillade han.

Hans tidigare snålhet som en IT-säkerhetsspecialist på Singapores Försvarsdepartementet (Mindef) har också påverkat hur han korrelerar sociala medier med trygghet.

Medan IT-säkerhet och sociala medier är inte [genast] relaterade, är sättet att tänka ganska liknande “Choo förklaras.” De är båda om att upprätthålla en rykte och hur folk pratar om dig på nätet. Med så mycket identitetsstöld, virus och maskar på Facebook nyligen, IT-säkerhet och sociala medier har blivit mer sammanflätade.

Nanyang Technological University (NTU) grund Zhang Lizi, som tilldelades IT ungdoms tilldela, är en annan som var känd för sitt arbete i sociala medier området.

Den 23-åriga, inspirerad av Facebooks framgång och Googles algoritm, Pagerank, utarbetat sitt eget förtroende ranking algoritm som kallas TruRank. Hans algoritm hjälper online social interaktion nätverk gruva uppgifter för att modellera förtroenderelationer mellan samhällsmedlemmar, och fick stor uppmärksamhet när han presenterade sitt arbete på en internationell konferens, noterade SCS.

Tillförlitlighet, sade Zhang vid genomgången sidan är den centrala frågan ansiktet av människor på sociala medier. “Folk utbyta idéer, åsikter och information, och i det växande antalet människor i virtuella gemenskaper, de vet inte vem de kan lita på och vars information är mer värdefull”, förklarade han.

Joel Lou, VD för JustCommodity Software Solutions, en råvaruhandel och riskhantering tjänsteleverantör, och Nicholas Ooi, 17-åriga grundare av IT-konsultföretag mot IT-teknik, var de andra mottagarna av IT Young Professional of the Year och IT ungdoms utmärkelser, respektive, uppgav SCS.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer