SingTel möjliggör kollektivtrafik betalningar via NFC

Singaporianska sittande teleoperatör Singtel har meddelat den kommande lanseringen av sin Transit NFC SIM, gör det möjligt för kunder att betala för tåg och bussresor med hjälp av smartphones med nära-Field Communication (NFC).

SingTel kunder över hela ön kommer att kunna betala för MRT, LRT, och bussturer med hjälp av en NFC-telefon som har Telco Dash installerat appen. Enligt Singtel, är Dash den ledande mobila betalnings köpman i Singapore, med kunder redan kan betala för Comfort och CityCab taxibilar.

Lansering i slutet av april, har SIM utvecklats av Singtel i samarbete med Singapore Land Transport Authority (LTA), EZ-Link, och Infocomm Development Authority (IDA). SIM är inbäddad med en EZ-Link handväska, och kan användas med kompatibla NFC smartphones.

“Vi är glada att kunna erbjuda den fördelen av mobila betalningar på bussar, MRT, och LRT. Med kunder som redan betalar för deras komfort och CityCab taxi rider med vår populära Dash app, kan de nu verkligen njuta av en sömlös betalning erfarenhet i deras dagliga pendlar “sade Gan Siok Hoon, Singtel vice vd för mCommerce för konsument Singapore.

Hon tillade att Singtel också arbetar med nya planer för en “förbättrad mobilbetalningar app”.

I oktober förra året, meddelade LTA att det hade beviljats ​​tillstånd att börja testa autonoma fordon för kollektivtrafik.

Testerna kommer att genomföras av Institutet för Infocomm Forskningen inom byrån för vetenskap, teknologi och forskning, och Singapore-MIT Alliance för forskning och teknik, med alla fordon som använder dataloggrar att registrera hastighet och reseinformation.

LTA har också installerat övervakning infrastruktur såsom CCTV-kameror och Dedicated Short Range Communications (DSRC) fyrar längs 6km provvägen, samt fordon till infrastruktur system för att öka fordonens medvetenhet.

“Själv bilkörning kan radikalt förändra landtransport i Singapore för att ta itu med våra två nycklar – mark och arbetskraft”, sade Singapores kanslichef för transport Pang Kin Keong.

Försöken kommer att hjälpa oss att forma mobilitetskoncept som kan möta Singapores behov, och samtidigt få värdefulla insikter i hur vi kan utforma våra städer i framtiden för att dra nytta av denna teknik.

SingTel själv har samarbetat med Ericsson på att möjliggöra SingTel 4G-nät för sakernas Internet (IoT), inklusive en studie av smal sakernas teknik under den senare hälften av 2016.

Istället för att använda mobilnätverk för sakernas kunde smal låg effekt, långdistans, stort område nätverk som använder tillgängliga, olicensierade radiospektrum möjliggör utökad täckning och mindre komplicerade enheter med högre batteritid, vilket innebär mer anslutna enheter totalt.

“Sakernas Internet-anslutning är en viktig del av Singapores företag, och stöder Singapores regering Smart Nation initiativ. Vi räknar med en ökad efterfrågan för att ansluta en mängd sensorer och enheter i ett kostnadseffektivt sätt”, säger Tay Soo Meng, grupp CTO på Singtel .

Med fokus på energisparfunktioner i våra nätverk möjliggör energieffektivitets fördelar för sakernas ekosystemet, vi förväntar oss åtminstone 10 års batteritid. Med ett tidigt införande av låga drivna IoT enheter, ger detta oss ett steg närmare 5G mål, där ny teknik enhet och sensor kan utnyttja nätverksanslutning för att driva en mängd användningsfall, såsom belysning och fordon till infrastruktur konnektivitet.

Enligt Ericsson är 28 miljarder anslutna enheter förväntas av 2021. Sådana anordningar kräver långa batteri liv och bättre täckning inkluderar temperatur, luftkvalitet, och översvämnings vatten sensorer, Sam Saba, regional chef för Ericsson Sydostasien och Oceanien, sade.

SingTel förra månaden meddelade en nettovinst på SG $ 954.000.000 på intäkter på 4470 miljoner SG $ för kvartalet som slutade 31 december 2015.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

“Vi investerar kraftigt i vår tekniska talang, och att stärka våra kärnfunktioner i cyberdataanalys, och cloud computing,” Chua Sock Koong, Singtel koncernchef, sade.

Detta hjälper företaget affärsresa relevant och motståndskraftig i ansiktet av både teknik störningar och mjukare konjunkturen.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga