SingTel uppgradera 3G-nät i gallerior mitt klagomål

Sydostasien största telekom SingTel har listat en tidsplan för att uppgradera sitt nät täckning på 20 varuhus runt Singapore. Detta följer en ny ström av klagomål, bland annat en frustrerad abonnents Facebook-inlägg som gick viral.

“Vi har fått många kommentarer om täckning i köpcentra. Så, som en start, vill vi informera dig om uppgraderingar på topp 20 köpcentra som identifierats av dig”, sade företaget på sin hemsida. Den tillade uppdateringar om andra bostäder, kommersiella byggnader och offentliga platser kommer snart.

I listan, SingTel, påpekade uppgraderingar på två gallerior, Plaza Singapura och Causeway Point, avslutades förra månaden och resten kommer att vara klar i början av 2013., Tay Soo Meng, vd för nätverk på SingTel, sa att det var viktigt att vara transparent med kunder och påpekade telco var först med att tillhandahålla sådan information.

“Även om vi skulle vilja att slutföra alla uppgraderingar på kortast möjliga tid, tidsplan för driftsättning och Maskinens uppställningsplats webbplatser är ofta inte inom vår kontroll. Vi kräver tillstånd från fastighetsägare och myndigheter för att installera vår mobila utrustning, och ibland, våra önskemål att installera ny infrastruktur avvisas “, sade Tay.

Telco hade varit föremål för klagomål, efter uppgift ojämn täckning över hela ön.

I den virala Facebook-inlägg förra månaden, SingTel abonnent John Lee sade: “Kära SingTel, mina vänner klagar nätverket Hur kan du sätta upp ett 4G-nät där din 3G suger big time och du vill sänka vår data men ändå. debitera oss samma pris och ändå får vi fortfarande många drop samtal och långsam nätverk. Ni tar våra pengar men inte ge oss tjänsten så här jag klagar rätt på ditt ansikte och vänta på din feedback. ”

Lee refererar till Telco-talet, utbyggnad av 4G-tjänster i hela landet, och dess planer på att sänka data ersättning för mobila planer.

SingTel besvarade stolpen och förklarade användare “ibland uppleva svag mottagning på platser, såsom källare parkeringsplatser och hissar, där signaler blockeras av väggar och strukturer”.

I maj i år, SingTel bötfälldes S $ 400,000 (US 313.063 $) för en 3G-avbrott, som inträffade i september 2011., Abonnenter lämnades med svag eller ingen nätverksanslutning, – en del så länge som två dagar – vilket gör det svårt att göra röstsamtal eller skicka SMS (Short Message service) meddelanden.

Förordningar kommer att få hårdare i april 2013, då operatörer måste se mer än 85 procents täckning i byggnader, som en del av kvaliteten på servicenivån för mobila 3G-tjänster tas upp av Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) i januari i år.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst