Skully Smart hjälm fast grundare smackade med bedrägeri rättegång

När Skully träffade crowdfunding scenen, företagets idé för en smart motorcykelhjälm, som genomförde en 180-graders blind kamera och förstärkt verklighet display för ytterligare väg medvetenhet, lyser upp investerarnas intresse.

Den Skully smarta hjälm företaget har stängt sina dörrar, och nu en stämning som väckts mot företaget kan sprida lite ljus över vad som hände.

I vad som kan vara ett utmärkt exempel på egon förstör vad kunde ha varit en utmärkt affär, Skully formellt avslutades förra veckan – men en ny rättegång hävdar att om pengar inte hade använts på ett bedrägligt sätt, kunde Skully har haft en mycket annorlunda öde.

Enligt klagomålet (PDF), inlämnad i San Francisco av tidigare anställd Isabelle Faithhauer, bolagets grundare bringade kicken medel på allt från hyran och flytta kostnader till restaurangmåltider och dagligvaror, inklusive en $ 13.000 Mai Tai, en Lamborghini hyra under semester, och $ 2000 för en strippklubb.

Den tidigare revisorn kallas företaget en “bluff” och hävdade att företagets regler ignorerades till förmån för lyxvaror för grundarna, inklusive dyra prylar, motorcyklar och lägenhet för familjemedlemmar som registrerats som “corporate bostäder”.

Dessutom, bland de påstådda bedrägliga kostnader var en utbetalning på $ 80.000 till en icke namn grundarna (redovisas som en officiell affärsresa till Kina), en första klassens flyg till Hawaii, tusentals dollar på målningar och en limo hyra, som alla Faithhauer hävdade hon gjordes att spela in som legitima affärskostnader, men de var lite mer än exempel på Skully agerar som en “personlig spargris” för grundarna Marcus och Mitchell Weller.

Efter att ha klagat om operationen var tidigare bokhållare påstås degraderad och sedan så småningom sparken.

När Skully träffade crowdfunding scenen, företagets idé för en smart motorcykelhjälm, som genomförde en 180-graders blind kamera och förstärkt verklighet display för ytterligare väg medvetenhet, lyser upp investerarnas intresse. Företaget kunde höja nästan $ 2.500.000 genom Indiegogo crowdfunding-plattformen, och när Skully stängd, nästan $ 15 miljoner investeringar hade säkrats genom både crowdfunding och riskkapital.

Men Skully upphörde officiellt operationer denna månad efter bolagets styrelse sparkas ut grundarna. Start planerar att lämna in en kapitel 7 konkurs fall inom de närmaste veckorna.

Som ett resultat kommer ingen återbetalning att utfärdas och inga hjälmar levereras. Kunder som förbeställt $ 1450 hjälm ska få meddelande från konkursdomstolen och kommer att behöva lämna in en fordran. Dock säger Skully alla tillgångar hålls nu av borgenärer och företaget inte vet om “det kommer att bli några distributions belopp tillgängliga för oprioriterade fordringsägare”.

Vårt team är förkrossad och djupt bedrövad att våra värderade partners, leverantörer, anställda och kunder har påverkats negativt av vad som framkommit “Skully sade i ett slutanförande.” Vi inser att det finns många obesvarade frågor och att detta är en mycket upprörande situation. Vi är verkligen ledsen.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?