Sluta panik! Här är varför Apple och iPhone är långt ifrån dömda

Förra veckan, min hemsida kollega Jason Perlow skrev en bit undersöka hur Apple kommer att möta ökade utmaningar under det kommande årtiondet som iPhone marknadsandel urholkas av konkurrenterna. Det är ett utmärkt, och jag uppmuntrar dig att läsa den. Han gör några mycket bra punkter.

Men pjäsen är också subtilt bristfällig.

Låt oss börja med Apple.

En av Apples främsta styrkor är att företaget är inte en av dessa en-trick pony högteknologiföretag. Och låt oss vara ärliga, är den tekniska branschen proppfull med en-trick ponnyer företag som har svårt att återuppfinna sig själva. Efter år av att utforska nya vägar, är Google fortfarande en sökning och annonsföretag, fortsätter Microsoft att hålla fast vid Windows och Office för brinnande livet, och företag som Intel, AMD, HP, Nvidia och liknande är på det hela taget, gör idag vad de gjorde för tio år sedan, och ett decennium innan dess.

Apple är ett företag som vet hur man ändrar. Här är ett företag som övergått från att vara en datortillverkaren i en musikspelare tillverkare och innehåll distributören, innan vi går vidare för att skicka chockvågor genom mobiltelefon industrin. Det åstadkommit sedan något att den kombinerade styrkan av Bill Gates och Microsoft hade misslyckats med att göra och göra tabletter en mainstream-enhet. Och under det senaste året eller så har Apple blivit en världsledande inom smartwatches också och hamrar tävlingen ganska hårt.

Apple är inte ett företag som står stilla för länge. Det gör det mycket bättre lämpad att hantera en föränderlig ekosystem än många av sina konkurrenter.

Därefter vill jag ta upp den gemensamma och ofta citerade missuppfattning att Apples produkter är dyra, lyxvaror.

Dom är inte.

Mac och iPhones, och i mindre utsträckning, iPads och Apple Klockor är överallt. Från föreläsningssalar till caféer till affärer mötesrum världen över. Blotta tanken att Apple är i samma kategori som Prada eller Rolex eller Ferrari är skrattretande. Visst, gör Apple high-end produkter, och dessa produkter är inte billiga, men att kalla det en lyx varumärke är en björntjänst till företag som faktiskt säljer lyxvaror.

Finns det någon lyxvarumärke där ute som kan flytta 75 miljoner enheter av en enda produkt linje i tre månader? För att sätta den siffran i perspektiv, gör Rolex mindre än en miljon klockor per år, medan Ferarri gör cirka 7000 bilar per år.

När folk kallar Apple-produkter “lyx” artiklar, jag tror vad de flesta av dem är faktiskt tänker är “kvalitet.” Och ja, gör Apple en kvalitetsprodukt. Men det faktum att kvaliteten är misstas för lyx har lite att göra med Apple och är istället en anklagelse mot den tekniska branschen och dess fokus på “race to the bottom” prissättning, vilket i sin tur har inneburit en urholkning av kvalitet och kundservice.

Om något, det krig som pågår bland Android-enhet beslutsfattare, med konstant tryck för att raka dollar av prislappen för att bättre konkurrera mot varandra, är mer benägna att ha en skadlig effekt på Android själv. Apparatmakers är redan arbetar med rakbladstunna marginaler, och det är inte länge förrän vinst övergång till förluster. Vi har redan sett implosions inom Android ekosystemet – titta på hur lik av Dell jagades ut ur utrymmet – och jag förväntar mig mer under de kommande åren.

Men nu vill jag komma till den punkt där jag tror att Perlow och jag håller den mest, och det är i ämnet Apples kärnmarknad och varför folk köper – och kommer att fortsätta att köpa – iPhone av tiotals miljoner varje kvartal .

Det är ner till den enormt stark ekosystemet.

Nu alla ekosystem du väljer att köpa in – Windows, OS X, iOS, Android, Linux – är ett fängelse av slag. En man har frivilligt valt själv och villigt gick in, men ett fängelse ändå. När du börjar köpa programvara och tillbehör, blir det svårare och svårare att lämna det ekosystem bakom. Och ju mer du köper, desto svårare är det att gå bort.

Och det är precis det slags saker Apple har skapat. Inte bara tänka på iPhone eller iPad, men tänka bortom det till alla appar och digitalt innehåll som människor köpt. Tänk sedan utöver det till enheter som Apple TV och Apple Watch, och den myriad av tredjepartstillbehör som finns där ute.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Det är oerhört svårt för människor att gå bort från iPhone ekosystemet, eftersom enheten är inte bara verktyg de använder för att ringa på, hålla jämna steg med e-post och sociala medier och så, men det är också det verktyg de använder för att styra sina lampor och termostat, låsa upp sin dörr, och hålla koll på sin diabetes eller blodtryck.

iPhone-användare är oerhört beroende av sin enhet, långt mer än sina Android eller Windows Phone motsvarigheter, och mer Apple övertygar dem att använda HomeKit och HealthKit och liknande, desto djupare in i Apples ekosystem de är, och desto svårare är det för dem att välja att inte köpa en ny iPhone ner linjen.

Så, det är inte som fordons exempel som Perlow konturer, där Lexus eller Mercedes ägarna är glada att hoppa fartyget till en Hyundai eftersom det kan man en lyxig sedan för $ 20K mindre än konkurrenterna. Bilar är ganska mycket självständiga enheter, och därefter rensa innehållet i deras handskfacket, hoppa fartyg till ett nytt varumärke är bara en fråga om att visa upp på återförsäljare och betala pengar. Apples ekosystem är mer som Harley Davidson ekosystemet. När du är i tillräckligt djup för att få en Harley tatuering, du är i för livet. Och när du är tillräckligt djupt in i Apples ekosystem som använder en iPhone för att hålla koll på din hälsa och utföra funktioner i ditt hem, du är i för livet. Åtminstone, att försöka gå över till en alternativ plattform kommer att bli en hel del arbete.

Och just det är därför billiga smartphones är inte ett stort hot mot iPhone. Till skillnad från Android ekosystem, där det finns lite att skilja mellan high-end produkter och något billigt på en grundläggande nivå, kan en billig Android smartphone inte vara ett substitut för en iPhone. Ja, kan du ringa på den, webbläsare de, och interagera med andra på sociala medier, men när det kommer till iMessage eller HealthKit eller HomeKit, det är bara inte kommer att flytta över. Samma sak gäller för åtminstone en del av den myriad av program och tillbehör som människor har.

Den nya iPad Pro ger tillbaka en gammal konstruktion fel, Apples övergång till “bara en annan teknisk företagets är nästan klar, iPhone SE: pris, storlek och mer tekniska specifikationer för Apples nya smartphone, Windows Phone uppgradering modellen är så trasig, även Android gör att det ser illa

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Jag vet detta eftersom jag har gett tanken till begreppet att göra övergången själv, tillbaka när iOS 9 var en påse med buggar (nu känns det som iOS 9.3 är en påse med helt nya buggar). Inte bara skulle flytta har kostat tid, pengar och funktionalitet, skulle det ha varit en stor insats. Och i slutet av dagen, jag vet att det är inte värt det, det spelar ingen roll vad mina frågor med iOS eller hårdvara ekosystem Apple, det är inte som Android ekosystem är något nära perfekt.

Gräset kan tyckas grönare på andra sidan staketet, men det är oftast inget annat än en illusion.

Bottom line, människor kommer att köpa iPhones under en lång tid framöver. Och om något, med tanke på att priset är ett av de få sätt som Android luren beslutsfattare kan differentiera sina produkter från konkurrenterna, den hårdare blir det för enheten beslutsfattare att skrapa ut en vinstmarginal.

Android är mycket större risk för utrotning än Apple eller iPhone.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada