Smart logistik “till funktionen i Singapore kommande ICT Masterplan

Singapores regering har lämnat en förhandsvisning av landets nästa ICT master, pekar på utbyggnaden av sakernas Internet (IoT) inom logistik som ett viktigt fokusområde, och fortsätter att driva sin smarta nation mål.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Vid öppnandet av årets imbX konferens och utställning, minister för kommunikation och informationsteknik Yaacob Ibrahim sade nästa 10-års ICT plan skulle läggas fram senare i år, med slutrapporten om den nuvarande master kommer att tillkännages i augusti.

Han pekade på tre fokusområden i den nya färdplanen, som kommer att innehålla ett initiativ för “smarta logistik” att driva samverkan över försörjningskedjor och knacka teknik såsom sakernas att förbättra sikten och beslutsfattandet för små och stora företag.

Notera att så många som 25 parter i dag krävdes för att behandla en export transport, minister underströk behovet av att göra “track-and-trace” teknik mer tillgängliga för små och medelstora företag (SMB). Även om dessa företag svarade för mer än 99 procent av logistikaktörer i Singapore, var uppgifter analysverktyg används främst av stor organisation och internationella aktörer för att förbättra processer.

Yaacob tillade att smart logistik kommer att ge välbehövligt uppsving för mindre aktörer. “Den lägre risk för transporten inte kommer att resultera i billigare försäkring och ett minskat behov av alltför stora lager över hela leveranskedjan”, sade han. “Det här är ett spännande koncept för den internationella logistikbranschen, och vi hoppas att inse det i framtiden.

Vid en medieträff förra veckan, Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) avslöjade att planerna var på gång att renovera e-förvaltning plattform för lokala handeln och logistikbranschen, Tradenet. Bud för ett anbud för att lägga till nya funktioner och mervärdestjänster till plattformen var närvarande utvärderas, sade IDA tjänstemän.

Med den smarta logistik initiativet IDA sade olika aktörer i branschen, inklusive lastägare, speditörer och marktjänst skulle kunna “utnyttja sensoriska nätverk” på flygplatser och hamnar för bättre insikt i deras leveranskedjor. Till exempel, skulle användningen av RFID ger högre synlighet av transporter och taggarna skulle ha avkänningsförmåga att övervaka miljöförhållanden och säkerställa att dessa förblev gynnsamt för lastföremål.

Yaacob vidare noteras att regeringen var ute efter att sporra företag och allmänheten att utveckla idéer som löser verkliga problem. Dessa ansträngningar kommer att vara en del av sin Smart Nation Tech utmaningar, som syftar till att driva samverkan mellan företag, forskningsinstitut och olika deltagarna att utveckla kommersiellt gångbara prototyper som potentiellt kan exporteras, sade ministern.

Han tillade att IDA senare i år skulle lansera sin Smart Health-Assist pilot i Jurong Lake District, bostads–business egendom betecknas som en testbädd för landets nation teknik och tjänster smarta. Detta kommer att se utbyggnaden av datasensorer i hemmen för att övervaka hälsan hos äldre medborgare och kroniska sjukdomar.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

“Sjukvårdsdata kan registreras och att varna dem när de äldre eller patent kräver uppmärksamhet skickas säkert till vårdgivare och vårdgivare”, säger Yaacob. Detta skulle inte bara tillåta patienter att hantera sin hälsa hemifrån, skulle det också minska behovet av läkarbesök och frigöra sjukhusets resurser, tillade han.

Ministern tillbringade större delen av sitt öppningstal upprepade regeringens smarta nation tryck, utan att göra några betydande nya meddelanden, och i stället valde att ge uppdateringar för flera viktiga initiativ. Nästa generations nationella bredbandsnät (NGNBN), till exempel, stöder nu några 740 tusen hem och företagsabonnemang, en 37-procentig ökning från 2014.

Han tillade att IDA oktober förra året lanserade piloten av sin MyConnection SG mobilapp, som syftar till att samla in anonyma uppgifter om användarenheter i syfte att förbättra nätverksupplevelse. Sex månader sedan sin debut, har data från 4000 mobilanvändare med mer än 50 miljoner datapunkter samlats, vilket tyder på områden där det fanns latens och där data täckning behövde förbättras.

Yaacob sade: “Vi delade analysen med [Singapores tre mobila] operatörer som använde det för att förbättra datatäckningen i dessa fläckar De data som samlas in genom detta pilotprojekt kommer att öka insynen i information för att hjälpa konsumenterna att göra medvetna val på sina mobila planer och förbättra användaren. erfarenhet.”

Han pekade också på ett annat initiativ för att förbättra upplevelsen av pendlare genom en webbplats som kallas Beeline. Co utvecklad av IDA och delstaten Transport Authority, platsen ser ut att övervaka efterfrågan på busslinjer med potential att skapa nya tjänster om det fanns tillräcklig kritisk massa vid en viss tidpunkt.

Initiativet kranar crowdsourcing och stora uppgifter för att studera resmönster, med målet att göra busslinjer “mer adaptiv” bygger på att ändra användarnas efterfrågan. Vissa 1500 linjer hade föreslagits av pendlare sedan Beeline lansering i slutet av april, säger Yaacob och tillade att planerna var på gång att släppa en beta av en mobilapp version i juli.

Enligt IDA skulle appen låta pendlare att boka platser på Beeline busslinjer när de var tillgängliga.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Smarta uppdateringar nation