Smarta vägar ingen ersättning för fler vägar

De boffins träffas i Auckland denna vecka för att se om tekniken kan lösa trafikstockningar på en intelligenta transportsystem (ITS) toppmöte, som drivs av ITS Nya Zeeland.

President Deryk Whyte sa att det kommer att ge nyzeeländare möjlighet att höra från Asien-Stillahavsområdet kollegor om ITS i sina länder och hur sådana system har bidragit till produktiviteten och ekonomin i stort. Samtidigt, sade han, skulle det vara en chans för Nya Zeeland för att “skyltfönster” sina egna operativa ITS-tillämpningar, såsom NZ Transportstyrelsens trafiken Centre vid Smales Farm.

ITS, sade han, hänvisade till tillämpningen av avancerade och ny teknik från grundläggande ledningssystem, såsom bilnavigering, trafiksignal styrsystem, variabla meddelandeskyltar, automatisk nummerplåt erkännande eller hastighetskameror och övervakning av applikationer såsom säkerhet CCTV.

Dess också omfattar mer avancerade tillämpningar som integrerar realtidsdata och feedback från ett antal andra källor, såsom fleet management system, väderinformation, publiken källkod på smartphones och liknande. Allt som allt ansökte så smart teknik för transport kan rädda liv, tid, pengar, energi och miljö “, sade han.

Jag kan bara hoppas att vi får bättre än vad vi har sett hittills, eftersom i bästa fall deras konsekvenser verkar för närvarande vara marginell.

Ja, det är skönt att få veta att du är 30 minuter eller 40 km från nästa motorväg, eller om det finns köer framåt, men det gör liten skillnad.

Detsamma gäller för de “on-ramp” trafikljus som gör du nu kö för att få in Auckland motorvägar istället för att köa samtidigt på dem!

När det gäller dessa tjusiga spionkameror på Aucklands Alpurt motorväg förlängning, tillsammans med dess tillhörande call center-baserade faktureringssystem, de fortfarande sluka upp halv intäkterna från tollway.

Naturligtvis kommer regeringar att försöka pressa varje extra bit av kapaciteten på våra överbelastade vägar. Tiderna är hårda, trots allt.

Men sådana system inte är billig.

Denna vecka har jag läst om planerna på en intelligent uppgradering av en motorväg i Florida.

Inom ramen för systemet, kameror och sensorer relä realtid bilder och data till trafikledningscentraler i manatee- och Lee län. Tekniker i Manatee centrum, som kommer att ligga i länets krisinsatser byggnad, kommer att övervaka trafiken 16 timmar varje vardag, medan Lee centrum kommer att göra det på nätter och helger.

När en krasch inträffar, kan tekniker fjärrstyra kameror för att ringa in det, bestämma hur illa det verkar vara och meddela räddningspersonal om det behövs. Tekniker kan också skicka varningar och omväg information om elektroniska skyltar, som också kan användas för Amber / Silver varningar, stormvarningar och annan information, liksom frågan radiobulletiner.

Motorvägen systemet också kommer att anslutas till en trafiksignalledningssystem som Manateelänet närvarande installerar på stora lokala vägar. När den är klar, kommer länet systemet tillåter tekniker att justera trafiksignalcykler för att förbättra trafikflödet, inklusive omväg utanför interstate.

Systemet är en del av en $ 496.000.000, 1600 mil state-wide ITS-systemet som Florida Department of Transport bygger, sade talesmannen Lauren Hatchell.

Du kan bygga några stora bypass för det. Om du frågar mig, det finns ingen fortfarande ersätta motorvägar, särskilt när våra regeringar nöjer sig med att låta befolkningen i våra största städer växer snabbt. Fler människor kommer alltid att innebära fler bilar.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze