Smartphones snabbare än tabletter i uppgifter konsumtion

En färsk studie har visat smartphones omkörning tabletter mitt ökande datakonsumtionen bland användare som mobiloperatörer bör notera att mer intelligent och kostnadseffektivt hantera sina nätverk och kundbas.

Den studie som släpptes måndag av Arieso, som specialiserat sig på optimering mobilnät, funnit att för första gången genomgående smartphones överträffade tabletter i konsumtionen av mobildata. De tre bästa mobila enheter som var “hungriga” datakonsumenter av 2012 var alla smartphones -, Apple iPhone 5, Samsung Galaxy S3, och HTC Sensation XL.

I jämförelse, de tre bästa i 2011 omfattade endast en smartphone, iPhone 4S, även om det var rankad nummer ett. Apple iPad 2 och den ursprungliga iPad tog andra respektive tredje plats, säger Michael Flanagan, Arieso CTO och författare till studien, i en intervju med webbplatsen.

Arieso genomförde sin tredje årliga studien under det fjärde kvartalet 2012 med data från en Tier 1 europeisk aktör och undersökte omkring 125 enheter, som varje enhet hade minst 1000 användare. Men enligt Flanagan, undersökningens resultat är relevanta för operatörer världen över eftersom data konsumtionsmönster i samband med motsvarande enhetsanvändare förblir likartad mellan geografiska områden.

Skillnaden bör vara vid tillämpningen av insikter från de resultat som de lokala och regionala marknadsförhållanden där mobiloperatör verkar, tillade han.

Mer data störtflod, mer regel kontroll; Det smartphones falska tabletter i uppgifter konsumtion presenterar några viktiga lärdomar för någon bärare att notera, bland annat i Asien, sade CTO.

En lärdom är att “data kritan [fråga] är levande och väl”, så operatörerna måste vara fullt beredda att uppfylla detta aptit användare. “Det kommer inte att avta. Vi kommer inte att gå över en puckel, vi kommer över en klippa datakonsumtion”, säger Flanagan.

Data syndaflod innebär också, telecom regulator ingripande, skulle kunna öka, eftersom myndigheterna går in för att se till att företagen uppfyller sin tjänstekvalitet (QoS) termer, tillade han.

Flanagan noteras att i Asien, som är hem för en mängd olika “uber uppgifter samhällen, de ännu inte data mogen, och den mellersta vägen”, kommer bärare i respektive kategori har olika prioriteringar. Till exempel, operatörer i, Sydkorea, en uber uppgifter samhälle sysslar främst med kapacitetsproblem och hur man kan tillfredsställa kunder som använder den avancerade LTE (long-term evolution) eller 4G-nät.

Operatörer på marknader som är i mitten vägen mellan 3G och 4G som Singapore, är i en “tuff plats” eftersom de behandlar växer, LTE dragkraft, även om täckningen är ännu inte helt överallt, samtidigt catering till, 3G-abonnenter. Negativa kund känslor kan uppstå där användarna fråga varför de betala mer för en LTE-kompatibel enhet men är ofta på ett 3G-nät, som de också skulle använda en billigare luren, varnade Flanagan.

Precisera strategier för att hantera efterfrågan data, En annan viktig takeaway från studien är att nätoperatörerna kan relook sina datahastigheter och planer för tablett abonnenter bättre balans mellan prissättning uppgifter och konsumtionsbeteende tablett användare, säger Flanagan.

Generellt sett operatörer tenderar att vara noga med att inte överdrivet “befria” tablett användare för dataförbrukning, så det är mindre efterfrågan på deras nät. De satte, data mössor, som kommer med ibland “extrema” straff, sade han. Alla dessa gör tablett användare ovilliga att gå över gränsen, och även miste om användarens upplevelse av en tablett gentemot ett mindre smartphone – som råkar stå för merparten av dataförbrukningen som redan är beskatta nätverk.

Flanagan rekommenderas att operatörerna överväga att öka gränsen uppgifter om tabletter. Även företagen inte kommer sannolikt att mer pengar direkt från detta steg, är fördelen tablett abonnenter är mer nöjda med sina uppgifter erfarenhet, och som minimerar användar churn, förklarade han. “Du kan göra det [så att] abonnenterna betala böter för överskridande [högre] gräns, eller försöka få ett beteende som avskräcker större dataanvändning, men kommer också sannolikt att leda till churn.”

konsumtion uppgifter kommer bara att växa mer aggressivt inom en snar framtid, så från och med nu, nätoperatörer måste vara “lika intelligent som möjligt för sina investeringar i sina nät” för att komma runt problemet, sade Flanagan.

Ett sätt är att identifiera exakt var den största mängden av datatillväxt, förbrukning eller prestandaproblem är, ända ner till byggnaden nivå, och sedan snabbt vidta åtgärder på den platsen för att tillgodose efterfrågan eller lösa problemet, påpekade han.

Han betonade att “identifiera kirurgiskt där kraven och droppar [i prestanda] är” är helt enkelt mer kostnadseffektivt än att spendera pengar till filt ett område.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Med små celler, till exempel, är billigt jämfört med traditionella celler eller basstationer som också tar längre tid att installera, sade han. “Utbudet av en liten cell är per definition mindre, men med förbindelsen av den lilla cellen med förmågan att noggrant bestämma var [problemområdena är], kan operatörerna sätta småcellig exakt var det kommer att göra mest nytta.”

Dessutom behöver operatörerna inte anskaffa och placera många små celler, eftersom de bara lägga dem där de behövs, vilket gör det enklare nätverkshantering också förklarade Flanagan.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”