Social attityd nyckeln till dagens uppkopplade värld

Jag är ett stort fan av The Sims spel franchise, men jag anser inte mig en seriös gamer. Fans av Razer, å andra sidan, är förmodligen spelare som inte tar sin konst lätt.

Razer tillverkar spel kringutrustning, inklusive möss, tangentbord och inbyggda för-spelare musmattor. Dess high-end mus Mamba, sport sju oberoende programmerbara knappar, 3.5G lasersensor kan 5.600 dpi och 1,000MHz polling rate – är som jag tror, ​​innebär musen kunna förmedla till datorn 1 miljon instruktioner per sekund.

Jag har känt Razers singaporianska VD i flera år nu, och skulle beskriva honom som ung, prålig, mycket ambitiös och målinriktad. När han identifierar sina mål, vet han vad som behöver göras för att uppnå dem och gör vad som krävs för att uppnå dem.

Dessa är nödvändiga egenskaper speciellt för ett företag som Razer, vilka produkter tillgodoser till stor del en ung publik och som kundbas är mer sannolikt öppna för nya idéer. VD avser ofta ivrigt om hur Razer varumärket fart som en “kult”, med anhängare som gärna skulle profilera sig med en tatuering inked med företagets logotyp.

Aj.

Så när jag frågade om Razer vill ta en gäst plats på Tech Podium, var han angelägen om att få sin marknadsföring kille, Ryan, diskutera bolagets användning av nya medier verktyg för att utöka företagets varumärke och nå.

Razers marknadsföringsstrategi är förmodligen inte kommer att vara lämpliga för alla företag – Jag tvivlar på att varje företag i Asien vill sina kunder att få en tatuering av företagets logotyp eller skulle utmana sina kunder till en virtuell duell.

Men, Ryan rätter ut flera relevanta punkter om vad som krävs för att skapa ett företags varumärke, hur nya medieverktyg kan utnyttjas på rätt sätt för att förlänga företagets räckvidd, och varför engagera kunden handlar också om “attityd”.

Det är värt en läsning så att checka ut. FTW!

Vad gör tatueringar och kakor har gemensamt? Inte mycket att vara ärlig, och att få allt i en blandning och säger att det förbättrar försäljning på nätet till din chef, skulle vara ganska ett slags en pitch som skulle få dig att packa dina tillhörigheter i en brun låda vid dörren till ditt kontor.

Men vad gör det så intressant på Razer är att det fungerar som gangbusters. Period.

Online försäljning av våra produkter har sett en 140-procentig ökning under det senaste året på grund av våra sociala marknadsföringskampanjer som har nått ut till engagera kunder, och genom att sprida ordet via online-forum, chattprogram och på Twitter. Med nära 50.000 fans och ytterligare 100.000 fans före utgången av året på vår Facebook-sida (btw, här är en skamlös plugg för att kolla in Razers Facebook-profil), vi är i en bra position för att dela att vi har något intressant att gå där.

Att bygga en kult, Twitter, Facebook och den senaste fandangled nya generationen “sociala medier” verktyg kan vara på modet (och det finns ännu mer på horisonten). Men de fortfarande bara förbli enkla verktyg och plattformar om ditt företag inte använder det som en riktig kommunikationsplattform för att överbrygga klyftan mellan att bara ha ett webbkonto besökare, kund och en ombyggd varumärke missbrukare.

Om vi ​​tittar djupare in i kult varumärken som får fans känslomässigt triggad varje gång det finns en ny produkt release, är det tydligt att se att kunden har mer än bara en relation med en specifik produkt eller företaget självt.

Så först, vad som gör Razer så annorlunda från andra företags företag där ute? Vi talar med våra kunder på olika sätt. Vi vet vilka de är, vad de vill och vad de är i. Vi talar inte “corporate” eller använd cringingly dåligt “marknadsföring” prata, eller gömma sig bakom företagets policy eller strukturera våra ord noggrant för att förhindra kunden motreaktion. Vår gemenskap chefer är inte heller rädd för att använda ord och spel-endast fraser (t ex FTW!) Som de flesta andra HR direktörer i hög grad skulle rynka pannan på eller inte skulle förstå i första hand.

Har en attityd, vi är inte rädda för att peka ut en kund, en-mot-en, på vår Twitter sida och utmana honom till en online-duell bara för att se vem som vinner i nästa frag kartan i Quake Live.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen, hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Socialt företagande, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook

Det är mycket mer än bara “engagemang” faktor, det är också den attityd som du förmedla till dina kunder som avgör om du verkligen förstår dem, eller om du försöker bara att hålla dem underhöll så att du kan marknadsföra en ny produkt till dem. Det är en tydlig tydlig skillnad mellan de två, och kunderna kan luktar det en mil bort.

Mars till en annan takt mot dina konkurrenter och du kommer att upptäcka att genom att engagera din marknad i en ton som är i samklang med dem, och ditt varumärke kapital kommer att bli populär djupt mycket mer än någon marknadsförings tagline eller kampanj kan. Och ja, det finns absolut ingen anledning att försöka alltför hårt att vara annorlunda.

Marknadsföra dina sociala kanaler överallt för att få dina fans att delta i striden. Det är ingen idé att dölja en länk djupt ner i en undermeny helt enkelt eftersom detta annars skulle driva webb besökare bort. Vid slutet av dagen, det är en större bra om det tillåter dig att direkt information, utbilda dina kunder på sina egna grästorvor och personliga profiler. Dela ditt företags profil på varje kanal som du möjligen kan, och hålla användarna ständigt uppdaterad med vad som händer på insidan och utsidan av ditt företag.

Ta de dåliga med det goda, springa tävlingar och giveaways att få dem att ta notis, registrera dig och delta i konversationen. Och ja, kommer du att få tuffa frågor och även missnöjda kunder från tid till annan – det kommer med territorium. Däremot kan du använda det till din fördel genom att visa andra som du faktiskt bryr sig om sina erfarenheter med företaget genom att lyssna på dem och lösa problemet omedelbart.

Med hjälp av din personliga röst att tala ständigt om aktuella trender och relaterad information industrin fungerar lika bra, även om du inte pratar om dina produkter eller tjänster – bara inte tala oavbrutet om din familj sällskapsdjur eller mamma-in-law. Du kan lämna ut det.

erkänner alltid och belöna de medverkande och varumärkesambassadörer för ditt företag (och det behöver inte vara om pengar eller gratis produkter). Ett vanligt exempel är att för varje fläkt som skickar oss en uppsättning bilder med en Razer tatuering på hans eller hennes kropp, vi omedelbart meddela och sända den globalt till alla våra fans och tala om för alla runt omkring oss.

Det är verkligen inte svårt att säga att vi är mycket stolta över våra fans och inte rädd för att visa dem. Heck, även på senare tid två av våra fans även gjort Razer-tema kakor för oss och vi skrev att nyheter genom vår sexsiffriga e-post databas med kunder såväl som på vår företagsblogg.

Har folk avbeställa vår lista? Säker. Men, hej, ingen biggie. Vi har alltid belönas och uppmuntras våra kunder att ha en röst, och vi är alltid förvånad över att finna att våra fans reagerar in natura, tiofaldigt.

Tveka inte att bestämma din egen social attityd, varumärke ethos och börja konvertera dina kunder till fans idag.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook