Spamkiller 2,90 omdöme

Utvecklades ursprungligen av Novasoft, denna fem-åriga shareware spam slayer nyligen köptes av McAfee.com, som städas upp några buggar. Resultatet? För $ 39,95, får du en veteran spam buster som har tusentals inbyggda och anpassningsbara filter för att befria din dator från oönskad e-post. Om du får bara några bitar av spam om dagen, kan du bara ta bort de störande meddelanden för hand. Annars hämta Spamkiller så snart som möjligt.

Spamkiller utgångspunkt är enkel: innan du kontrollera din e-post, Spamkiller hämtar meddelanden från e-postservern, då filtrerar dem utifrån dina begränsningar och dess inbyggda regler. Misstänkt spam hamnar i Dödade Mail mapp där du kan granska den innan du tar bort den, går bra post till Spamkiller in-box. När du har rengjorts din e-post skräppost, bara starta din e-postklient och ladda endast de återstående post.

Installera Spamkiller är enkelt – klicka bara dig igenom en guide, sedan starta om. Programmet tar upp dina befintliga POP och SMTP-serverinställningar. Den enda haken: i våra tester, Spamkiller fann inställningar för en Internetleverantör som vi inte hade använt i nästan två år. Spamkiller tekniska support var oförmögen att komma med en anledning till detta. Vi var tvungna att ställa in vårt konto manuellt, vilket är lätt att göra. Klicka bara på knappen Konton, klicka på Lägg till och följ guiden.

Spamkiller styrka ligger i dess tusentals befintliga filter. Det sållar e-post från avsändarens namn, meddelanderubriken, ämnet, meddelandetexten och ursprungsland. Det är också flaggor post att det är inte är säker på. Till exempel, om du har kopierat själv på ett meddelande, Spamkiller skickar det till din inkorg med ett frågetecken fäst eftersom Från adressen är lika med att ta itu med, en vanlig taktik som används av spammare.

Märkligt, Spamkiller filtrerad testmail innehåller orden humant tillväxthormon, men det släpper igenom meddelanden som hade förkortningen HGH. Lyckligtvis är det enkelt att skapa egna filter, ange vilket område du vill filtrera (Message text), samt villkoren (innehåller HGH) och åtgärder (Kill). Som spammare hitta nya sätt att komma förbi filter, McAfee skapar nya filter, som du kan ladda ner till Spamkiller genom att klicka på knappen Uppdatera.

Spamkiller blir det rätt för det mesta. I våra tester, identifierade Spamkiller och dödade 20 meddelanden, tre var legitima sådana från e-postlistor, men vi lagt snabbt dem tillbaka till vår inkorg genom att klicka på Rescue knappen. Det accepterade 43 meddelanden, varav 6 var ren spam – inklusive ett med ett virus kvarstad. Spamkiller inte upptäcka virus, kan inte heller välja texten i MIME-kodad post, meddelanden som skickas via AOL eller de från MSN. En McAfee talesman säger att företaget planerar att stödja dessa tjänster i en framtida version, eventuellt före slutet av året.

Spamkiller kan du anta hämnd mot ödmjuk spammare genom att slå upp domänen och e-postadresser till en avsändarens Internetleverantör, sedan skickar klagomål till ISP: s missbruk avdelning. Du kan även ställa in Spamkiller automatiskt svara med ett felmeddelande, lurar spammare att tro din adress är inte giltig. Det blir inte bättre än så.

Tyvärr kräver Spamkiller process fortfarande två steg: du måste filtrera e-post i Spamkiller, sedan ladda ner den till din e-postklient, som uppgår till mer arbete än vad som är nödvändigt för låg-spam inkorgar. Men om inkorgen innehåller mer skräppost än legitima meddelanden, ger detta program en virvel.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator