Spice World 2013: kraften i samhället

Tillbringat tre dagar i spiciest samhället på planeten har gjort mig en certifierbar SpiceHead och jag tror att det är en ganska bra sak. Det är sant att Austin, Texas en part stad men Spice World är mer än bara en rolig tid, det är också allvarliga tech-tre dagar av allvarlig tech. En av säljarna berättade tisdag kväll att han var utmattad. “Denna show är annorlunda”, sade han, “Deltagarna är verkligen engagerade och ställa en massa bra frågor”. Det var min erfarenhet också. Spiceworks, företaget, är en energisk grupp av mycket begåvade, intelligenta och roliga människor som fortfarande beter sig som om de är i sin första året som en start-up, som är en mycket bra sak. Spänningen smittar av sig på alla.

I fall du inte vet Spiceworks, är det så här hyper mjukvaruföretag, som ligger i Austin, Texas (aka “Silicon Hills” *) som utvecklar och ger bort programvara.

I sina egna ord

Över 4 miljoner IT-proffs. 2300 tech annonsörer … alla få sina jobb gjort på ett ställe. Det som började 2006 som “den fria IT” revolution har förvandlats till en livsstil för många i IT-världen. Hur? Spiceworks är det första stället människor går att dela och hitta information om all-saker-IT … så mycket så att vissa högteknologiska produkter nu även byggt i Spiceworks!

Spice World 2013 är mer än bara ett gäng färdig onykter datanörd kör runt samla BYLTE. Det är ett gäng före onykter datanörd kör runt samla BYLTE och hjälpa till att bygga en av de största, snabbast växande och mest aktiva teknik samhällen på planeten Jorden. För Spiceworks och Spice World, det handlar om gemenskap.

-Konsumenter och BYOD omformar hur det köps, hanteras, levereras och säkrade. Vi gräva i vad det innebär, de viktigaste produkterna inblandade, hur man hanterar det och där det kommer i framtiden.

Det är en mycket udda koncept för många, men det fungerar.

Spice World 2013 var en blandning av bacon, kaffe, kyla tech, och en skock breakout sessioner. Och smågrupper var inte bara om Spiceworks programvara, fanns sessioner såsom

Och naturligtvis alla de Spiceworks applikationsorienterade sådana, såsom

Spice World handlar också om att engagera med leverantörer. Och FYI, de är inte bara där för att sälja saker eller att dela ut godsaker, de är där för att svara på dina frågor, för att ta era förslag, och att hjälpa dig att lösa de svåra problem som du möter på ditt jobb. De flesta av leverantörerna på Spice World är väl förtrogen med och faktiskt använder Spiceworks. Många av dem har produkter som fungerar med eller är en del av Spiceworks, så vid denna konferens, du pratar med källan.

För att vara ärlig, var det svårt att få tid med några av de leverantörs reps på grund av graden av engagemang med slutanvändarna. Ofta jag var en hängare-on, lyssnar på andra samtal mellan tech-användare och leverantörs reps. Men det är OK. Det är vad konferensen är för-att delta i ansikte mot ansikte samtal med medlemmar av gemenskapen som använder produkterna.

Cloud computing är på väg att bli en verklig nytta – men vad exakt är ett verktyg och hur tätt gör moln passar den bilden? webbplatsen frågade en branschexpert för att ta reda på.

Jag var glad att se att i de flesta fall, vi medietyper var väl emot av säljarna-inte alla, men de flesta.

Jag skulle vilja säga till säljaren reps att jag är där för din skull, inte min. Jag är där för att samarbeta med dig och att bedriva samtal som är meningsfulla för dina kunder och för användarna. Låt oss säga att det finns en viss produkt eller tjänst du erbjuder att du överväger mycket högt värde, men ingen vet om det. Det är vad jag är där för-att höra om det, att skriva om det, och berätta så många som människor som möjligt om det genom mina arenor och nätverk.

Jag är inte där för att hindra dig, att felcitera dig, eller att avslöja eventuella sårbarheter som du kan ha. Det verkar som om vissa leverantörer har en medfödd rädsla eller hat för mediatyper och de bör inte. Jag är där för att hjälpa dig att sprida ordet, att sprida lite ljus, och för att få dig lite bläck.

Nu, till vägarna mindre rest lite Spice World: maten och parterna. Efter en lång dag av möten, monter besök, och en och annan passage genom media territorium, är det dags för driftstopp. Tja, erbjuder centrala Austin en rad nattliv och taket kul. Men om du håller dina hästar i några minuter, får du lära dig om de stora partierna som Spice World: s leverantörer och Spiceworks planeras för dig.

God morgon, Tech marknadsförare! Game On. – Tech marknadsföringsstrategier, Windows Server 2012: R2 Detaljer + Uppgradering strategier, Vad jag önskar att jag hade känt innan start My Business, Scripting som andraspråk: Introduktion till Power 3,0, har det gjort det. Hur man vinner Social IT Street Cred … och hålla det, Beyond Boxes: The Future of Networking

Måndag kväll avspark parti på Rattle Inn var kul. Det var god mat i form av drog fläsk reglagen och vissa jalepeno korv poppers som var mycket smakrik. Inne i flervåningshus, kan du njuta av en skummande dryck, ett glas jäst druvsaft, eller kanske en bit av eldvatten tillgängliga för dig. Bra musik. Kul. Efter festen, öppnade tillbaka upp för Country Dance lektioner Rattle Inn. Jag stoppade innan jag var tvungen att se det.

Det var på den Authentic8 fest på Hangar Lounge. Det är en annan multi-story, takbar plats som har en flygplats tema. De har även en “Pilot Lounge” på andra våningen som har rött ljus i det. Duktig. Inte många vet att pilot rum alltid har rött ljus eftersom rött ljus hindrar nattblindhet orsakas av andra ljusa färger. Jag lärde mig att i min design psykologi klass tillbaka på college. Det var en sval plats med fantastisk utsikt och massor av kul.

När du har festat med SpiceHeads, kanske du behöver en paus från väg till en av de andra hundra eller så honky tonk, juke lederna, restauranger och caféer utspridda centrum för en sen natt vitamin B uppsving.

Tisdag kväll var en verklig hoot på Brazos Hall, sponsrad av EMC. Det var också en multi-story bar, med taket plats (ett återkommande tema i Austin) men med en spöklik Halloween twist de dubbade Haunted Saloon partiet. Det fanns karaoke, handgjorda cigarr rullande, massor av dessert munchies, och ett anständigt urval av druvor och korn. Jag blev förvånad att höra så många bra sångare bland tech publiken. Några av dem bländade mig verkligen, vilket är svårt att göra.

Inventering Deep Dive, Help Desk Deep Dive, Vad är nytt i Spiceworks, Kan inte göra det med Spiceworks? Det finns en förlängning för det, Grok nätverket, hålla det friska, VD Mobil:. Take That BYOD, testar Vad är nytt i Spiceworks 7,0!

Spiceworks IT konferensen; Pertino serverar små företagsnätverk, i molnet, Är din SMB körs otillåtna molnapparna? Ta reda på, Apps i veckan: Spiceworks, Astrid, SMB omfamna BYOD, men långsamt att hantera mobila enheter

Nej, det gjorde jag inte sjunga eftersom det inte finns tillräckligt med alkohol för dig att konsumera som skulle göra mig låter bra eller tillräckligt för att göra mig gå på scenen för att göra det. Open Mike komedi, är dock en annan historia. Kanske nästa år på Spice World, kommer de att ge mig en tio minuters stand-up tillfälle.

Onsdag presenterade flera sessioner, en gemenskap session, och Spicie Awards. Sen eftermiddag sår alltihop med lotterier, slut hurrarop och farväl. Ryktet säger att det fanns en Unitrends -sponsored efterfest. Jag tyvärr var tvungen att rädda tidigt eftersom jag körde till Austin och det är en åtta timmars vandring för mig tillbaka till hemmabasen.

Om det finns en konferens som du bör gå, särskilt om du använder Spiceworks är det här en. Jag ger det mitt högsta betyg och rekommendationer. Bakgrunden Austin är en perfekt miljö för det. Jag hoppas att de aldrig flytta den till Vegas, även om jag tycker Vegas ***. Detta är en sak som måste stanna lokal till Austin.

Bra gjort Spiceworks. Det var kul och jag lärde mig en hel del om Spiceworks, Austin, bacon, kaffe och kiltar. Jag ser fram emot att Spice World 2014 redan.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Obs: Det här inlägget är en översikt över Spice World konferensen. Jag har fler inlägg upcoming om Spiceworks, samhället, och deras otroliga programvara. Håll ögonen öppna.

* Du vet, i motsats till Silicon Valley, eftersom, i motsats till vad många tror, ​​det finns backar i Texas och Austin är smack dab ** i mitten av Texas Hill Country.

** En Texas term som betyder rätt, som i just där, eller exakt. En av många färgstarka Texasisms. Det är som en helt annan land. Hej, vad en stor slogan-Jag tror jag ska föreslå det.

*** Jag är känd som “Vegas Ken” i vissa kretsar. Ja, det finns en historia där.

 Innehåll

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott