Storleken har betydelse för asiatiska smartphone-användare

Där smartphones är berörda, verkar det storleken har betydelse – eller spelar ingen roll, beroende på hur man ser på det – till konsumenter i Asien som inte har några betänkligheter att sätta en 7-tums tablet till deras öra att ta ett samtal.

Större enheter med cellulära röstfunktioner vinner dragkraft i Asien-Stillahavsområdet, exklusive Japan, där de svarar för 25 procent av marknaden för andra kvartalet 2014, enligt IDC: s kvartals tablett tracker rapport som släpptes onsdag. Analysföretaget kategoriserar enheter med skärmstorlekar mindre än 7 tum som mobiltelefoner, och de större än 7-tums tabletter.

Det noteras att, phablets, eller stora smartphones, hade visat populär bland konsumenterna i den region där dess transporten volym överträffat bärbara datorer och tabletter förra året. Under andra kvartalet 2014, var några 13.800.000 enheter av tabletter transporteras i Asien-Stillahavsområdet, nästan 25 procent av dessa – eller 3,5 miljoner enheter – var utrustade med cellulära röstfunktioner. Detta berodde på en 60 procent från år till år tillväxten i enhets transporten för denna produktkategori, som också bestod enbart Android produkter.

“Tabletter som tillåter röstsamtal över mobilnätverk har funnits ett tag nu, som den första generationen av Samsung Tabs hade denna möjlighet, om än bara aktiveras via ett Bluetooth-headset”, säger Avinash K. Sundaram, IDC: s Asien-Stillahavsområdet ledande marknad analytiker av klientenheter.

Fler leverantörer började erbjuda vice-aktiverade tabletter, som också såg en ökning i volym transporteras sedan början av 2014, säger IDC, tillade att denna produktkategori står för nästan 50 procent av den totala marknaden i vissa tillväxtländer, särskilt Indien och Indonesien.

Sunaram sade: “Denna förändring belyser ihållande intresse bland konsumenterna, åtminstone på tillväxtmarknader, för att ha en enda mobil enhet för alla deras behov – oavsett om det är att titta på filmer och såpoperor, ta bilder, sms, eller göra calls– även om enheten har en stor 7-tums skärm på det.

Det bidrar också till att dessa enheter är mycket prisvärd, leka i ingångs till mainstream prisskikt på de flesta marknader “, sade han, och IDC analytiker förväntar sig denna” asiatiska kärlek för större skärmar “för att fortsätta, eftersom de uppfyller konsumenternas efterfrågan för en enda konvergerad mobil enhet som ger värde för värde.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga