T-Mobile byter manuell moln avsättningar för HP drivna tjänster portal

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

T han nästa upplaga av HP Discover Performance Podcast-serien undersöker hur trådlösa tjänsteföretaget T-Mobile USA, Inc. förbättrats hur det levererar moln- och dataåtkomst tjänster till sina företagskunder.

Det är en berättelse om att gå tillbaka manuella molnprovisione tjänster och flyttar till en centraliserad tjänsteportal för att hantera och distribuera infrastruktur bättre. På så sätt har de förbättrat sina tjänsteutbud över flera plattformar och möjliggjort en livscykelinriktad syn på att leverera avancerade molntjänster.

Om du vill veta hur T-Mobile gjorde det nyligen satt vi ner med Daniel Spurling, chef för IT-infrastruktur vid T-Mobile USA, Inc. Diskussionen modereras av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: HP är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

Gardner: Vilka är de viktigaste IT-krav driver din mobiloperatör företag just nu?

Spurling: För att besvara den frågan, jag kommer att rama in upp lite historia och gå in där T-Mobile har kommit från under de senaste åren och vad har drivit några av denna verksamhet förändring i vårt utrymme.

Som många vet, 2011 AT & amp; T försökt att förvärva T-Mobile. När det löst, det var en tung erkännande som vi behövs för att driva större innovation på vår verksamhet sida. Vi hade fått en generös donation, vi kallar det, på $ 4 miljarder kronor och en hel del ett spektrum. Vi körde en hel del innovation på vår nätsidan, på RF sida, men IT-sidan hade också att utvecklas.

Vi, som en IT-koncern, letade på där vi behövs för att starta utvecklas inom rymdinfrastrukturen. Vi insåg att manuella processer är ett mycket besvärligt sätt att leverera servrar eller datorlagring, etc. Detta skulle inte uppfylla smidighet behöver att vår verksamhet uppvisar. Så vi började på denna väg att köra en betydande kulturell förändring, och tänkesätt shift, liksom själva teknikskifte i rymdinfrastrukturen – med molnet som en av de centrala fästpunkter i det.

Gardner: När du beslutat att molnet var rätt modell för att få denna smidighet, vad var några av de problem som du möter?

Spurling: Vi insåg att molnet är nästan som en progression av där vi har pågått inom IT. Det är inte som det är en överraskning.

Spurling

HP Vertica s General Manager på nästa generations någonstans Analytics plattformar, HP Vertica arkitektur ger massiva prestandaökning Till tuffaste BI Förfrågningar för Infinity Insurance, HP-drivna Application Delivery Transformation Pays Pågående Utdelning för McKesson, Podcast resumé: HP Experter analysera och förklara Haven stora uppgifter nyheter från HP Discover, HP Project Haven rationaliserar HP: s portfölj samtidigt som företag en väg till total dataanalys, försäkring ledare AIG driver business transformation och IT-tjänster prestanda genom kompetenscentrum modell, HP BSM programvara nyligen selar big-dataanalys för att bättre förutsäga, förebygga och svara på IT-frågor, Höger dimensionering säkerhet och informationssäkerhet, en kärna-versus-sammanhang resa vid sjön Health

Inte en överraskning

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Vi har försökt att räkna ut hur du aktiverar mer självbetjäning. Vi har försökt ta reda på hur man kör ökad automatisering. Vi har försökt ta reda på hur man kan använda de allestädes närvarande nätverksåtkomstpunkter, den allestädes närvarande tjänster, externa eller interna i förhållande till bolaget, men i en mer standardiserad och konsoliderad sätt.

Det var inte så mycket att vi var förvånad och sa: “Åh, vi måste gå moln.” Det var mer på raderna av vi insåg att vi behövde dubbel ned våra insatser i de centrala lärosatser inom molnet. För T-Mobile, dessa viktiga grundsatser verkligen var hur vi kör en ökad standardisering, konsolidering och att möjliggöra ökad automatisering – och sedan för att ge självbetjäning till våra kunder.

Gardner: Fanns det särskilda typer eller uppsättningar av program som du identifierats som först och främst att gå in i denna nya modell?

Spurling: Det är en stor fråga. Många människor ser på ansökningarna, som antingen ett program spel eller en infrastruktur spel, på grund av ekosystemet som fanns när molnet ekosystemet var typ av förlossningarna. Vi började mer på infrastruktursidan. Så vi tittade på det och sade: “Hur kan vi göra det möjligt för programmet tillväxt som du talar om? Hur kan vi göra det möjligt att från ett infrastrukturperspektiv?”

svåra val

Och vi såg att vi behövde fokusera mer på infrastruktursidan och göra det möjligt för våra partners inom våra IT-team – våra utvecklingspartners, våra applikationssupportpartners, etc. – för att kunna omvandla ansökan stackar att vara mer moln kapabel och moln medveten.

Vi började ge dem självbetjäning kapacitet på infrastruktursidan, började på denna infrastruktur-as-a-service (IaaS) typ kapacitet, och sedan expanderat till plattformen-as-a-service (PaaS) kapacitet över vår databas, applikations, och presentationslager.

Gardner: Den goda nyheten med molnet är att du gör bort med manuella processer och du har självbetjäning och automatisering. Den dåliga nyheten är att du har självbetjäning och automatisering, och de kan bli mycket komplicerad och otymplig, och som med virtuella maskiner (VM), ibland finns det en utbredning fråga. Hur gick ni om detta på ett sådant sätt att du inte lida när det gäller de nya automatiseringsmöjligheter?

Spurling: Jag kommer att dela upp den i två delar. Titta på komplexiteten i en IT-organisation i dag, särskilt för ett företag av T-Mobiles storlek. T-Mobile har 46.000 anställda, cirka 43 miljoner kunder. Det är inte en liten enhet. Den komplexitet som vi har i IT-utrymmet speglar den stora komplexitet som vi har i affärslokaler.

W e erkända på infrastruktursidan, liksom i ansökan, test- och stöd sidor, att vi inte kan automatisera allt. Vi var tvungna att verkligen driva tunga konsolidering och standardisering. Vi var tvungna att göra några svåra val om de saker som vi var – i brist på en bättre term – kommer att jämföra av vår infrastruktur träd: olika operativsystem, olika hårdvaruplattformar och datacenter som vi skulle stänga.

Vi var tvungna att köra den tunga rationalisering inom alla tornen i vår IT-utrymme, för att möjliggöra automatisering du talade om, utan att skapa en betydande mängd av komplexitet.

På utbredning fråga om, gjorde vi ett medvetet beslut att vi skulle tillåta eller tillåta någon form av utbredning, på grund av företagets rörlighet som vanns.

Buggy piskor

utval

Du kanske också är intresserad av

När man tittar på serverutbredning, det finns farhågor kring licensiering, datorutnyttjande och strandning resurser eller tillgångar. Det finns en hel del oro kring utbredning, men när man tittar på hur mycket affärsnytta vi fick från vilket berättigar agility – eller att hastigheten för att leverera, och hastighet till marknaden – minimalt med utbredning som uppkommit var värt det från ett affärsperspektiv.

Vi försöker fortfarande att hantera det. Vi fortfarande se till att vi utnyttjar våra datorlagrings datacenter, etc., så effektivt som möjligt, men vi har nästan back-burnered den utbredning frågan till förmån för att möjliggöra verksamhet.

Gardner: Så med flera plattformar – Windows, Linux, AIX, Unix – och flera datacenter över stora geografiska, hur kan du göra det utan större personal? Tycker du att en sådan centralisering möjligt, eller är det en illusion?

Spurling: Det är lite av båda. När man tittar på hur mycket arbete det är att göra det möjligt för en automationslösning, du nästan måste vara – och mitt team hatar det när jag använder termen – ambidextrous. Å ena sidan måste man fortsätta att leverera till dina kunder, men du måste prioritera vad du gör på att underhåll utrymme och raka av en bit att investera i innovation rymden.

Du kommer att behöva göra några kapitalinvesteringar, och kanske några resurs investeringar och att driva att innovation nästa steg framåt. Men du nästan måste göra det inom det utrymme som du samexisterar i det upprätthåller och utvecklar samtidigt, eftersom du inte kan släppa en till förmån för andra.

Vi hade att göra några kompromisser på underhållssidan, för att ta några kvalificerade och några ljusa resurser som vi är glada över vår spirande moln framtiden, och sedan satsa dessa resurser för att fortsätta köra oss framåt i den tekniska och även kultursfär . Vi gjorde en betydande kulturell förändring också.

Gardner: Det skulle bli min nästa fråga. När det gäller att göra dessa övergångar inom teknik, plattform, och förhållningssätt, hör jag ofta företag säger att de har en eftersläpande kulturell förändring. Vad gjorde att involvera i form av din inre göra IT-avdelning som skiftar till mer av en servicebyrå som stöder ditt företag – som ett företag inom ett företag?

Spurling: Många gånger när man talar om evolutionen antingen affärssammanhang eller typ av akademiska sammanhang, hör historien om vagnen piska. Buggy piska, förr i tiden, var något som alla visste. Omkring 125 år sedan, alla visste förmodligen någon som gjort buggiga piskor eller som sålde buggiga piskor. Idag, ingen vet vem som helst som gör eller säljer buggiga piskor.

Buggy piska industrin gick bort, men en helt ny industri uppstod i bilen utrymme. I samma sammanhang. den gamla IT sätt att manuellt bygga servrar, provisione lagring och lastningsapplikationer kan gå bort, men det är en helt ny miljö som har skapats i ett högre värde utrymme.

När det gäller kulturell förändring du talade om, var vi tvungna att göra betydande investeringar i vårt ledarskap för att kunna bidra till att skapa en vision, visar våra medarbetare där den visionen skuren med sina personliga karriärer och hur de fortsätter att gå vidare.

Då du leda och hjälpa dem att göra den typen av emotionell förändring. Jag är inte en server byggare längre. Jag är nu en konsult med verksamheten på att leverera ett värde, jag är nu en automationsingenjör, eller jag nu leverera framtida värde och titta på nya produkter som vi kan köra ytterligare automatisering i. Det kulturella förändringar pågår, och det är verkligen inte gjort.

Gardner: Och med tanke på att denna övergång och omvandling är ganska bred i termer av dess effekt, behöver du inte bara köpa detta ur en låda. Hur gjorde kombination av människor, processer, teknik och utanför dina kunskaper möts?

Spurling: Vi visste att det ur ett ledarskapsperspektiv, vi kommer inte att få tid till marknaden att vi ville genom att utbilda våra resurser, hjälper dem att lära sig och göra misstag. Vi var tvungna att förlita sig på professionella tjänster. Så vi samarbetar med HP mycket kraftigt för att driva större, omedelbara-om tjänster på vår molnlösning.

På tekniksidan, har vi alla under solen från en verktygs perspektiv, men vi har en betydande investering i HP-programvaran. Vi tog ett beslut att gå vidare med HP Cloud Suite. Bitar som HP Operations Orchestra (HPOO) eller Cloud Service Automation (CSA), och bygga ut dessa plattformar vara den övergripande molnlösning som, i brist på en bättre term, skapas som federation av löst kopplade system som möjlig moln leverans.

Med dessa verktyg, och med HP professionella tjänster, och med våra egna interna gruppmedlemmar, skapade vi en taktisk team som gick ut och “attacke molnet” levererade det och fortsätter att leverera nu.

Gardner: Kan du tittar på resultaten, antingen affärer, teknisk eller ekonomisk från att gå till en molnmodell, anskaffning med att automation, framflyttning av teknik, vilket gör dessa kulturella hinder? Vad får du för det?

Spurling: När vi tittar på molnet tillfälle, och smidighet som har vunnits – förmågan att leverera saker i en nästan omedelbar sätt – en av de biprodukter som vi inte exakt kan ha avsett var att våra interna kunder har krävt en mycket komplexitet, eller en hel del viktiga specifika system.

När vi sa, kan du få den betydande systemet, vad det än är, i ett par veckor – eller så kan du få den här molnlösning som ger 95 procent av vad du bad om ett par timmar, nästan alltid de saker som vi trodde var “hårda” krav smälte bort. Kunden sa, “Vet du vad, jag är okej med detta 95 procent sak eftersom det får mig att mitt företag mål snabbare.

Vi inser nu att denna komplexitet inte kan ha krävts hela tiden, eftersom vi kan leverera så snabbt. En biprodukt av detta är att vi ser stora mängder standardisering som vi aldrig kunde ha trott skulle organiskt vara möjligt.

Ur ett agility perspektiv, det finns tid till marknaden. Vi hade en stor lansering med iPhone, en stor händelse i T-Mobiles historia, förmodligen en av de största lanseringar som vi har haft. Det krävs en betydande mängd investeringar i våra back-end system på grund av den belastning som lades i våra aktiveringar och betalning i våra system.

På grund av de investeringar vi gjort i standardisering och automatisering, vår molnportfölj, kunde vi bygga ut denna kapacitet på rekordtid, i dagar kontra vad som skulle ha tagit i veckor eller månader två år tidigare. Vi kunde stödja vår verksamhet med väldigt lite ledtid, och resultaten var mycket imponerande för oss som ett företag. Så dessa två områden, som standardisering och konsolidering och att snabb förmåga att leverera på affärsmålen, är de två viktiga sådana som vi tar bort.

Gardner: Hur ser framtiden ut?

Spurling: Cloud är bara ett steg att fortsätta att utvecklas IT vara mer av en affärspartner.

Det är verkligen hur vi ser på det. Vi gör stora framsteg i det utrymmet. I varje enskilt område, vi ställa oss upp för att komma närmare verksamheten, för att få det självbetjäning kapacitet. Jag är inte bara talar om en webbsida. Jag talar om att kunna konsumera ett IT-tjänsteföretag som företagsledare på ett enkelt sätt. Vi flyttar att närmare-och-närmare verksamheten och vi är mindre och mindre av en grindvakt för teknik, som är super-spännande för oss

Vi inser att de investeringar vi gjort i vår PaaS spelar liksom testautomatisering samt några av de utvecklingsplattformar. Vi ser dem börjar få utdelningen i det faktum att vi utvecklar cloudware applikationer som nu skalbar på ett sätt som vi aldrig har sett förut, utan massiv mänsklig uppfinning.

Så vi kan säga vår verksamhet, “Gå vidare och har en bra marknadsföring idé, och låt oss föra den framåt. Låt oss försöka att sak ut. Om det inte fungerar, det kommer inte att skada den. Det kommer inte att ta 18 månader att leverera det. ” Vi ser det möjligt att svara ungefär lika snabbt som företag vill gå.

Vi är inte där ännu i dag. Det är en fortsatt resa, men det är vår bana under de kommande sex till tolv månader, och vem vet vad som kommer att hända, men vi är glada att se.

Lyssna på podcasten. Läs en utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet