Tabletter, Ultrabooks: Framtiden är orättbara

Under de senaste sju åren av mitt yrkesliv har jag aldrig behövt handla för bärbara och bärbara datorer för affärsbruk.

Det mesta av det jag har köpt för forskningsändamål för mitt skrivande och personlig träning har varit server och desktop-klass utrustning, eftersom de var expanderbar och lättare att hantera för programvaran och produkter som jag testar.

Under den tiden jag har köpt endast två bärbara datorer, en Lenovo X200 från en vän eftersom det var ett bra köp och maskinen var knappt används, och en Dell Studio 15 eftersom min fru behövs en billig stationär dator.

Inte en hel del tankar gick till antingen köp, eftersom de var för personligt bruk och varken systemet förvärvet uppgick till en massa pengar. Jag tillbringade ca $ 500- $ 800 på varje dator, som båda jag anser vara små utgifter för system.

Min fru är fortfarande använder sin Dell och x200 fortfarande går bra – i själva verket är min huvudsakliga personliga systemet i dessa dagar.

För första gången i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom Corporate America, har jag nu fått välja min egen laptop. Hur coolt är inte det?

För arbete, har jag haft privelege att arbeta för arbetsgivare som utfärdar mig bärbara företagsdatorer som företagets tillgångar. Men jag hade inget val eller inmatning i frågan. IBM hade en vanlig bärbar dator som förkonfigurerad, som gjorde Unisys.

Att arbeta på Microsoft har varit en frisk fläkt på många olika sätt, och det har varit intressant att observera skillnader i hur företaget arbetar mot tidigare företag jag har varit på.

För första gången i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat inom Corporate America, har jag nu fått välja min egen laptop.

Hur coolt är inte det?

När jag gick Microsoft i december, tog min chef ut ett system från en hög med saker som nyligen stängdes in från andra individer och berättade att det var bara tillfälligt, och att jag skulle kunna få en ny laptop mycket kort.

I själva verket är alla i vår grupp kommer att få nya bärbara datorer som är Windows 8 optimerad, eftersom detta är en teknisk säljteam och företaget vill att vi använder utrustning som framhäver den senaste tekniken när vi är ute besöker partners och kunder.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

På Microsoft har vi en lista över stationära och bärbara datorer som är godkända som stöds av vår interna IT. Jag var förvånad, faktiskt, hur stor den listan jämfört med när jag arbetade på IBM.

På IBM hade vi som 3 eller 4 modeller av Lenovos som utfärdats per generation (typiskt uppdaterings var var 4 år) och vissa elit utvecklare och chefer fick köpa Mac, med speciella undantag. Som jag förstår, då jag lämnade företaget, de hade precis börjat erbjuda sina anställda bärbara datorer från andra leverantörer.

Det bör inte vara en stor överraskning att IBM främst bara använder Lenovo ThinkPad, med tanke på deras historia med varumärket.

På Microsoft har vi ett mycket brett urval av leverantörer och system för att välja från. Även om detta inte täcker alla möjliga OEM och systemkombination som människan känner till, det är ungefär lika skiftande ett erbjudande som jag någonsin har sett i alla företagets IT-avdelning.

Allt som allt finns det cirka 20 olika unika modell bärbara datorer att välja mellan.

Nu verkar det som en hel del, men när du kommer in i min faktiska användningen fall, börjar du begränsa spelfältet ganska lite.

Först vill jag inte något alltför tung, eftersom jag kommer att gå på en hel del korta resor. Så jag vill stanna inom 3lb gräns så mycket som möjligt.

Jag ville också ha en 13 “eller större storlek på skärmen, en standardstorlek tangentbord, en multitouch styrplatta, och om möjligt en pekskärm, så jag kunde göra mest nytta av Windows 8 UI. Och även en TPM-säkerhetschip så att jag kunde använda Windows 8 Directaccess, som jag tycker är en av de killer funktioner i operativsystemet release.

Om jag vill försöka uppfylla alla dessa krav, som omedelbart leder mig ner till en modell från varje större OEM, HP Elitebook Revolve 810, Lenovo X1 Carbon Touch, Dell XPS 12, Asus Zenbook Prime och Samsung Ativ Smart PC Pro 700T.

Även om alla fina maskiner, HP, Dell och Samsung får slås ut av hänsyn till skärmstorlek. Liksom Surface Pro. Som lämnar Lenovo X1 och Asus Zenbook Prime som mina främsta utmanare.

[OBS: Jag är medveten om att det kan finnas andra modeller från dessa leverantörer som passar mina krav, men de är inte tillgängliggöra för mig att köpa ännu. ]

Alla dessa maskiner är något annorlunda i grundutförande, och två av dessa omvandlas till fullt utvecklad tabletter också, men de flesta av dessa alla delar en sak gemensamt: Du kan inte uppgradera eller åtgärda dem. Mönstren är helt slutna.

Åtminstone är det inte tänkt att fixa dem om du inte är tillverkaren. Baserat på information Crucial.com kan XPS 12 har sin SSD bytte ut, men allt annat har lagring och RAM fastlött på moderkortet.

Enligt Crucial.com, mina två främsta utmanare, Lenovo X1 Carbon Touch och Asus Zenbook Prime är helt icke-uppgraderas.

Verkar ganska lik en annan banbrytande produkt från Silicon Valley.

Och ja, jag är medveten om att Microsoft Surface Pro, är inte precis en reparerbarhet eller uppgradera dröm heller. Men systemet inte uppfyller mina specifika behov i alla fall.

Så om du ska köpa en av dessa system, vara medveten om att de flesta av dessa, kan du inte uppgradera komponenterna, så att du hade bättre ordning det i högsta end konfiguration du har råd.

Vid minimum Jag behöver en i5, 8GB RAM och 256GB SSD, och jag rekommenderar att du förmodligen också gå med den här konfigurationen om du tänker hålla systemet 3 år eller mer.

Om jag ville ha ett system som kunde ta 16 GB RAM, en i7 processor, löstagbar SATA SSD-enhet, 14 “skärm och hade hållbar konstruktion, jag var på väg in i 4lb / 5lb territorium. Liksom Lenovo ThinkPad T430S.

Hästkrafter låter sexig, jag kan göra en massa saker med en maskin som, och jag vet att systemet är uppbyggt som en tank, men värmealstringen, batteriet laddas ur och att inte tala om vikten inte är önskvärt.

En mer pund låter inte som mycket mer vikt, men i en liten ryggsäck när man kör genom flygplatser försöka förändra terminaler i trånga anslutningar (Hej, Atlanta Hartsfield-Jackson!) Är det en mycket mer vikt än du tror.

Grejer i en 6-cells eller 9-cells batteri för att ersätta bas-nivå 4-cells batteri för bärbar dator, och du lägger en halv pund eller mer i vikt ovanpå grundkonfiguration. Inte räknar din makt tegel, smartphone, byte av kläder, toalettartiklar och andra valfria prylar och utstyrsel.

Mina omständigheter är verkligen inte något unikt. Jag räknar med att de flesta av tillväxten av PC-industrin under de kommande åren kommer att vara i denna tunna, high-end 11 “-14” 3-4lb pekskärm / cabriolet Ultrabook kategori.

Så småningom förväntar jag 5 lb och över 15 “och 17” monster att försvinna helt, med undantag för vissa mycket nischade användare som behöver hästkrafter och rörlighet. Lättare och beröring och tablett cabriolet verkar vara de sätt de flesta i branschen är på väg.

Lenovo, HP och Dell kan hamna producera en modell av var och en av dessa tyngre arbetshästar i begränsad produktion, men de flesta av deras systemförsäljning kommer sannolikt att vara i dessa nya Ultrabooks.

Monstret pro laptop biz kommer med största sannolikhet sluta med specialiserade OEM som Sager.

Och med det kommer några skarp insikter samt viktiga överväganden.

Först glömma ett system som du som konsument kan fixa eller uppgradera. Du köpte config, nu är du fast med det. För åtminstone tre till fem år beroende på din faktiska uppdateringscykel.

För det andra, med tanke på hur unrepairable och tätt integrerade och tunn dessa system, och oavsett vad avancerade material och konstruktion bearbetar OEM använda, förväntar sig att vara bräckligare än deras, 4lb-5lb motsvarigheter.

Jag kan inte säga hur många gånger per år får jag e-post från människor säger att de spruckna LCD på sin bärbara dator, deras OEM vägrar att hedra deras garanti, och vad ska de göra, nu när de står inför en enorm av garantireparation räkningen.

Jag var en gång kunna trakassera Hewlett-Packard till fastställande ett system som bygger på dem bryta ett löfte på ett tidigare åtagande att reparera det under garanti, men inte förvänta sig denna typ av behandling som Joe Public om din paus skärmen.

Om du är en konsument eller småföretag, och du köper en ny bärbar dator och du spenderar $ 1300 plus, få en politik skador täckning oavsiktlig.

Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, ASUS och Samsung erbjuder alla dessa på olika prissättning och täckningsnivåer. Innan du åta sig ett köp med en av dessa leverantörer, läs villkoren för var och en av dessa i enlighet därmed.

Apple har Applecare +, och jag har hört talas om olika grader av framgång slutanvändare har haft få reparationer av trasiga / spruckna skärmar gratis eller billigt med dessa planer, så din körsträcka kan variera.

Alla stora företag förhandlar en flotta inköp av system bör lägga oavsiktlig skada som en del av sin leverantör förhandling, eftersom dessa system kommer att bryta, särskilt om du har en stor mobil anställd kraft.

Är vi på väg mot en framtid av “orättbara” och helt unupgradable laptops? Prata tillbaka och låt mig veta.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet