Talent Neuron bara toppen av Indiens analys isberg

Konst och hantverk av krasande nummer har snabbt blivit ett av de kommande stora avslöjanden för inte bara stora, konsumentläge företag som är angelägna om att ta reda på vad deras kunder tycker och tänker, men också för tech startups ivriga att tjäna pengar på detta våg.

En hel del av dessa åtgärder börjar äga rum i Indien, med större utländska företag i Big data och analyser sektorer på jakt efter valet förvärv här, medan riskkapitalbolagen fortsätter att skura terrängen för bra investeringar.

Bara några dagar sedan, Talent Neuron, ett Bangalore molnbaserade talang analysplattform som ger en planering och management-lösning med hjälp av stora principer data och metoder, fick förvärvas av Arlington-huvudkontor medlemsbaserad rådgivningsföretag CEB. Företaget inkuberades av Bangalore-baserad global rådgivningsbolag Zinnov för $ 15, enligt Techcrunch.

Talent Neuron kan bli avgörande för HR huvuden och deras team som behöver göra kunniga beslut om att förvärva specialiserad talang inom sina egna funktioner. Webbplats StartupCentral erbjuder exempel på en CIO som vid montering en Network Operations Center, skulle kunna utnyttja TalentNeuron att räkna ut var den lämpligaste samling av talang finns och vad dess attribut är.

Vi har länge föreskrev att företagen måste tillämpa samma stringens att hantera sina folk som de gör sin balansräkning “, säger Tom Monahan, CEB ordförande och VD i StartupCentral pjäs.” Med tillägg av Talent Neuron, vi hjälper våra medlemmar överbrygga klyftan mellan talang utfall och affärsresultat genom att utrusta dem med den felande länken – en tillförlitlig anställda och marknadsdata.

Fractal Analytics är en annan stjärna inom detta område, och har snabbt blivit den go-to val för många globala konsumentföretag, som P & G och AIG. Dess Rs 150 crore intäkter ($ 25 miljoner euro) kan tyckas inte mycket idag, men enligt denna Forbes artikeln, global chef för försäkring större AIG trodde att det nog viktigt att flyga ner i sitt privata jetplan till Mumbai för en fem timmars möte med Det. Boston-baserade riskkapitalbolaget TA Associates plonked Rs 150 crore ($ 25 miljoner euro) på Fractal i juni förra året.

Som Forbes artikeln beskriver byggde Fractal den första statistiska konsumentkreditrisk styrkort i Indien som ett pilotprojekt för ICICI, Indiens näst största privata bank med hjälp av matematiska modeller över 15 år sedan och har aldrig sett tillbaka.

Med landet överfyllda med ingenjörer och quant jocks, leta efter fler Frac och TalentNeurons växa fram ur träslöjd här inom en snar framtid.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta