Target kommer att rulla ut RFID prislappar att förbättra lagerhantering

Mål är att vända sig till radiofrekvensidentifiering (RFID) för att se till att konsumenterna har konsekvent tillgång till kedjans cheap-chic varor.

Minneapolis-baserade återförsäljare säger att man arbetar med viktiga leverantörer för att börja utrustnings prislappar med RFID etiketter, som riktar förhoppningar kommer att förbättra lager noggrannhet och out-of-lager frågor.

Keri Jones, målets EVP av den globala försörjningskedjan, meddelade utbyggnaden i ett blogginlägg, och tillade att när de är avslutade, genomförandet RFID kommer att bli en av de största i detaljhandeln.

Jones sade Target planerar att lansera de smarta etiketter i ett litet antal butiker senare i år, och sedan så småningom expandera till alla butiker någon gång under 2016.

Förutom att förbättra inventering i butik, Target räknar också RFID att ha en viss inverkan på dess e-handelsverksamheten. Jones sade de smarta etiketter kan hjälpa alltid bättre uppfylla nätet order för butiks pickup, som hon sade står för 15 procent av Target.com inköp.

När fler och fler av våra gäster handla oss på nätet, de förväntar sig en stor, sömlös upplevelse mellan digital och butiker “, säger Jones.” Och anta teknik som RFID är en stort steg Target vidtar för att se till att vi levererar.

Medan Target motivation för att använda RFID är mest sannolikt om att vända kunder över snabbare, inte tillkännagivandet kommer på hälarna på Target botched Lilly Pulitzer samarbete. Stor efterfrågan på den pastell tryckta klädkollektion lämnat många shoppare tomhänt och irriterad. Target del i snafu verkade bero på en oförklarlig brist på lager insikt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000