Tech företag ska betala för fördrivna australiska arbetare: TWU

Australiska arbetstagare bör förses med ett skyddsnät om de befinner sig förskjuten från arbetsstyrkan till följd av teknik och “Uberisation” jobb, enligt Tony Sheldon, nationell sekreterare för Transportarbetarförbundet.

På tal i Sydney på fredag, sade Sheldon att den ökade närvaron av tech företag i Australien har fört med sig ekonomiska kamp vardagliga arbetare.

Under de 18 månader som kontroversiell samåkning tjänst Uber har varit i Australien, sade Sheldon taxichauffören intäkter har minskat med 20 procent. Han sade att outsourcing av billigare arbetskraft jobb till Asien samt de tekniska framstegen i 3D-grafiska industrin har förskjutits arbetare, vilket gör att objekt som proteser eller jetmotorer som ska skrivas ut i stället för konstgjorda.

Han sade artificiell intelligens, med hjälp av smarta sensorer kopplade till sakernas Internet, tillåter maskiner att göra sitt eget tänkande. Möjligheten för maskiner att diagnostisera sina egna servicebehov och ladda programfixar att fixa sig gör bort med traditionella servicejobb, säger Sheldon.

Detta bekräftar en trend som gammaldags bilmekaniker har känt ett tag nu “, sade han.” Digitaliseringen av maskiner gör mannen med nyckeln mycket mindre relevant.

Enligt Sheldon, är den största utmaningen för digital störningar fånga fördelarna med högre produktivitet, högre inkomster och mindre arbetstid samtidigt som man undviker vad han kallade den förvärrade ojämlikhet som tidigare teknik revolutioner har åstadkommit.

Sheldon tror Australien som en nation behöver selar innovation, men han sade att detta måste göras samtidigt balansera marknadsinflytande över samhället för att skapa ett skyddsnät för de fördrivna av tekniken.

Vi vet att vissa störningar från den nuvarande digitala revolutionen är oundviklig, en del människor kommer att vara kvar “, säger Sheldon.

För dessa människor, är det viktigt att vi behåller en anständig pension, NEWSTART betalningar som tillåter mottagarna att gå ihop medan de söker arbete, universellt gratis sjukvård för dem som inte har råd med det, och omfattande superannuation politik som gör arbetare kan ackumulera besparingar oavsett vad deras anställningssituation.

Ett skyddsnät som detta skulle komma till en stor kostnad och arbetarunionen anser att denna kostnad bör främst betalas av dem som drar nytta av den digitala revolutionen.

I värsta fall är dessa företag och deras appar rippning genom ekonomin medan rippning samhällen isär “, säger Sheldon.” Störande företag måste vara ansvarig för arbetsmarknaderna och försörjningskedjor som de skapar, och effekterna av dessa på samhällen.

Sheldon sade det självklara sättet vore för dessa företag att betala sin beskärda del av skatten på ett öppet sätt.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Senaten har gjort ett bra jobb med att avslöja några av de värsta överdrifter som har pågått, så det var en besvikelse att se gröna gå med regeringen i förra veckan att förlänga sköld som gör att stora privata företag för att dölja sina konton.

Sheldon sade att en helt vit, helt manliga, allt-i-30-år gammal grupp av entreprenörer inte visar mångfalden och erfarenhet som krävs.

“Dessa människor har gjort sin egen lycka, och hattar av dem, men det är om att en liten homogen grupp av människor har en sådan inverkan på arbetsförhållandena för miljontals människor”, sade han.

Avbrott i isolering är inte bra om det inte gynnar samhället i stort, och man måste fråga sig om dessa killar har livserfarenhet att informera stora värderingar som påverkar så många människor.

Tidigare i år, senaten utredning av skatteundandragande av multinationella företag funna AU $ och med den 31 miljarder kanaliseras till Singapore inom ett år med 10 multinationella företag, och i april, chefer från Apple, Google och Microsoft bekräftade att de utreds av den australiensiska beskattning kontor som en del av senatens skatteflykt undersökning.

Förra månaden, sondesenatens utskott Uber, kräver en förklaring av var de pengar som betalas i Australien var på väg.

Vi är till skillnad från andra, mer mogna amerikanska teknikföretag, “Brad Kitschke, Uber chef för den allmänna ordningen i Australien och Nya Zeeland sade.” Först och enkelt, vi är inte ännu ett lönsamt företag, och som ni vet är företag beskattas på resultatet, inte intäkter.

Sam McDonagh, Airbnb Country Manager Australien och Nya Zeeland, framträdde också inför utskottet där han argumenterade i en liknande förmåga att Kitschke att online boende start inte var att undvika att betala skatt, trots sitt huvudkontor är i Irland, där skattesatsen är betydligt mindre än den för Australien.

McDonagh undvek att svara vad skattesatser plattformen betalar utomlands, men fortsatte att påminna kommitté som Airbnb tar turister till Australien.

Från början av 2016, dock, multinationella företag visat sig vara att undvika skatt måste betala tillbaka skatten betalas, plus en 100 procent straff.

Det förväntas att mellan 800 och 1200 multinationella måste rapportera med 30 till 50 företag som har sitt huvudkontor i Australien.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang