Tech jättar slåss för nätneutralitet

Strids linjer dras för framtidens Internet.

På ena sidan har du stora sista kilometern Internetleverantörer (ISP), såsom Comcast och Verizon, krävande avgifter, från populära Internettjänster, såsom Netflix, för en omkörningsfilen på Internet. Å andra sidan, mer än hundra teknikföretag, inklusive jättar som Amazon, Facebook, Google, Microsoft och Yahoo, skrev nyligen till ordförande för Federal Communications Commission (FCC) ber om sitt stöd för ett “fritt och öppet Internet .

Det är inte bara de tekniska makter som vill nätneutralitet. Den Ammori Group, en Washington DC-baserad allmän ordning advokatbyrå, som organiserade denna lobbying ansträngning, sade brevet “helt drivs av små företag och medelstora företag.”

Den tillade att över 100 småföretag undertecknat brev innan det ingår en enda Silicon Valley teknik titan.

“Detta brev speglar tro av ett brett spektrum av företag, från de minsta, minst resursstarka företag till de största företagen, att en ojämn Web skulle hämma innovation, entreprenörskap och yttrandefriheten,” gruppen till.

Ammori och dess allierade uppgav

Enligt de senaste nyheterna, avser kommissionen att föreslå regler som gör det möjligt telefon och kabel Internetleverantörer att diskriminera både tekniskt och ekonomiskt mot Internet-företag och att införa nya tullar på dem. Om dessa rapporter är korrekta, är detta ett allvarligt hot mot Internet.

I stället för att tillåta individuell förhandlingar och diskriminering, bör kommissionens regler skydda användare och Internet-företag på både fasta och mobila plattformar mot blockering, diskriminering och betald prioritering, och bör göra marknaden för Internettjänster mer transparent. Reglerna bör ge säkerhet för alla marknadsaktörer och hålla kostnaderna för reglering låg.

Mozilla, mest känd för sin Firefox webbläsare, som undertecknades också detta brev, men öppen källkod Företaget har också en mer konkret plan för nätneutralitet.

I ett tidigare brev till FCC, Mozillas senior policy ingenjör Chris Riley skrev att bolaget är “be FCC att modernisera sin förståelse av Internettjänster, och tillämpa sin lagstadgade myndighet för Internet-data leveranstjänster på ett konsekvent och fullständigt sätt.”

Han tillade att FCC skulle kunna “flytta sin uppmärksamhet från myndigheternas frågor en gång för alla”, snarare än att anta regler som förbjuder blockering och diskriminering på nätet.

Mozilla ber FCC att återkategorisera fjärrleveranstjänster som telekommunikationstjänster. Detta enligt Riley skulle vara förenliga med de riktlinjer som fastställts av, både kongressen och USA hovrätten i Washington D.C., och “skulle ge FCC gott förmåga att anta och genomdriva meningsfull nätneutralitet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Sista mil, avsluta Internet routing närvarande förstås att innefatta en typ av affärsrelation: mellan en Internetleverantör och en slutanvändare, som förbinder slutanvändaren till alla webbplatser. Vi utmanar denna förståelse och föreslå en modernisering, vi ber FCC att erkänna att den tekniska utvecklingen har lett till två distinkta relationer i den sista delen av nätverket. Den nuvarande, mellan en ISP och en slutanvändare, vilket är oförändrat, plus en “avlägsen leverans” tjänst som erbjuds av en ISP till en kant leverantör (Dropbox, i bild), som förbinder leverantören för alla ISP: s slutanvändare,. i nyckeln till vårt argument, då frågar vi FCC att utse fjärr leveranstjänster som telekommunikationstjänster enligt avdelning II i Communications Act.

Nivå 3 anklagar stora Internetleverantörer för att tvinga Internettrafiken i den långsamma körfält, EU passerar nätneutralitet lag, röstar för att avsluta strypning, plats blockerar; FCC kastar in handduken på nätneutralitet, FCC ordförande frågor påbud om nya nätneutralitet regler, Nätneutralitet får en spark i tänderna

Specifikt föreslås Mozilla

Eftersom det har skett en viss förvirring på dessa punkter, Mozilla uppdaterat sin bokföring att konstatera att framställningen ber FCC att utse inte omklassificera, fjärrleveranstjänster teletjänster, eftersom det inte skulle vända befintliga prejudikat.

Mozilla sade också att det är inte fråga FCC att tillämpa avdelning II koden till peering och sammankoppling. Och skulle det inte medföra skyldigheter för teknikföretag, och skulle skydda dem med “klart avgränsar tjänster.”

Europeiska politiker passerar en nätneutralitet lag som kommer att ge rättvis tillgång till bandbredd och innehåll tillgång till hela 28 medlemsländer. Och lagen sätter den amerikanska stadigt på sin plats.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

I en telefonintervju med webbplatsen, Riley sade: “Vi har samma mål i slutet av dagen Vi vill ha tydliga regler och samma regler för trådlös och fast internet Vi är på en parallell bana med Ammori bokstav.. . den förstnämnda beskriver destinationen, den andra är en färdplan. ”

Nätneutralitet har en historia så länge den kommersiella Internet.

Före 1991, innan Google, Facebook och Twitter – redan innan webben, kan du inte göra någonting företagsrelaterade på Internet. Därefter National Science Foundation (NSF) beslutat att tillåta Advance Network and Services (ANS) för att sätta kommersiell trafik på NSFNET Backbone service, en del av det tidiga 90-talet Internet.

Strax därefter, tre företag, PSINet, UUNet, och CERFNet bildade Commercial Internet Exchange (CIX) och 1992 dess kommersiella trafiken integreras med den akademiska och statliga Internet och Internet flesta av er vet var på god väg att bli född. En av de vägledande principerna var begreppet vi nu känner som nätneutralitet-att inga platser skulle blockeras och ingen trafik skulle mätas eller bromsas.

Låt oss hoppas att vi kan gå tillbaka till de dagar av sann nätneutralitet.

Medan, en del människor tvivlar på att FCC ordförande Tom Wheeler är öppen för sådana förslag. Riley anser att Wheeler, och FCC, mycket väl kan komma till en ny programförklaring i slutet av året som verkligen kommer att stödja nätneutralitet.

Låt oss hoppas att Riley har rätt.

 berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”