Telecom bevisar ärlighet är alltid bäst

Efter att ha varit Nya Zeelands mest hatade telco, många misslyckanden Telecom NZ mobilnät XT verkar ha köpt det en ny början.

Naturligtvis fanns det tjut offentliga ångest när nätverket hålls gå ned, men även Telecoms största kritiker erkänna bolaget gör sitt yttersta för att gottgöra.

Under de senaste månaderna har vi sett en öppenhet från företaget att det inte var känd för tidigare. Hur mycket kan vara ner till dess Scotsman vd Paul Reynolds, kan vi bara föreställa sig, men han kontrasterar förvisso positivt med en mer hemlighetsföregångare Theresa Gattung.

Computer denna vecka presenterar en bokrecension på Gattung bok, fågel på en tråd. Det noterar många uppenbara brister från Gattung, såsom misslyckande Ferrit auktionswebbplats.

Det fanns många andra tekniska utvecklingar och beslut, relationer med regeringen, kontakter med andra företag och så vidare som lämnades ut, så Gattung bok ger inte “inside story” det skulle kunna hävda.

Samtidigt Reynolds och bolaget har varit i förskott med alla frågor och dramer de har ställts inför under XT.

De har också rapporterat tuffa tider de har med regeringen, som har bidragit till få lite sympati.

En sådan öppenhet kulminerade i lanseringen av sammanfattande resultaten av Analysys Mason rapport i XT misslyckanden på fredag, som nämner saker som många företag skulle ha föredragit hålls gömd, såsom resultat som Telecom lanserade XT innan allt var klart och att den operativa förvaltningen var “omogen”.

Och snarare än bara ett fåtal utvalda godbitar finns fem sidor “Rekommendationer och bedömning” som gav reportrar gott om köttig exemplar.

Telecom Användare Association of New Zealand noterar också hur en sådan öppenhet har varit avgörande för att återställa konsumenternas förtroende för den hårt ansatta telekom och XT.

Verkställande direktör Ernie Newman sade

Det är till Telecoms kredit som de har tagit på sig ansvaret och kommuniceras frikostigt. Telecom är inte det första företaget inom teknologiindustrin att ha lanserat en produkt för tidigt, och det är osannolikt att de kommer att bli den sista. Det viktiga är att de har accepterat att misstag gjordes och vidtagit alla nödvändiga åtgärder.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Den öppna sätt på vilket de har meddelat stora användare och allmänheten har bidragit till att behålla allmänhetens förtroende för nätverket, vilket framgår av en fortsatt betydande tillväxt i antalet kunder även när det fortfarande fanns frågor om tillförlitlighet.

Även om det aldrig kan vara absoluta garantier med komplicerad teknik, verkar det säkert att Telecom och Alcatel-Lucent har gjort allt som krävs för att rätta till situationen.

När Dr Reynolds lämnar slutligen Telecom och skriver sina memoarer, jag är säker på att han kommer att ge en mer ärlig och öppen konto än vad vi såg från Gattung. Och jag är också säker på att allt är i dem, vi kommer alla att se tillbaka på Reynolds i en betydligt mer positiv dager än vad vi kommer på Gattung.

Som det gamla ordspråket säger, är ärlighet den bästa politiken.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone