Telstra strömavbrott: “Pinsamt mänskliga faktorn” att skylla

Telstra Chief Operating Officer Kate McKenzie har gett detalj på riks Telstra avbrottet, säger “pinsamt mänskliga faktorn” var att skylla för 2G, 3G, 4G, National Broadband Network (NBN), ADSL, och PSTN-tjänster vara ner över hela landet.

“Absolut ursäkt tvärs över vår kundbas, är detta ett pinsamt mänskliga faktorn”, COO berättade journalister.

Det är inte OK, vi gillar inte orsakar denna nivå av olägenhet för våra kunder, och vi arbetar mycket snabbt just nu hur vi kan ge några fri data till våra kunder för att kompensera för de olägenheter som har orsakats dem i dag.

Den mänskliga fel uppstod när det korrekta förfarandet inte följdes efter en av telco s 10 mobila noder togs ner.

“Revisionen orsakades när en av våra stora mobila noder gick ned”, en Telstra talesman sade.

Nätverket är konfigurerat att hantera detta, men i det här fallet, hade vi problem att överföra kunder till andra noder, som orsakade överbelastning på nätet för vissa kunder.

Tjänster har nu återställts, med den stora majoriteten av våra kunder nu tillbaka på nätet. Vi tackar kunder för deras tålamod och ber om ursäkt för de olägenheter.

McKenzie lagt närmare: “Vi har 10 av dessa noder hela företaget … i grund och botten, de är en del av utrustningen som … drivs i pooler, så som gör det möjligt för oss att kunna hantera trafik och anslutningar för både röst och data runt hela landet över de sammanslagna miljöer.

Så normalt, kan vi ta ner tre eller fyra av dessa noder och fungerar på dem, korrigera dem, och det skulle ha någon inverkan, men den här gången det korrekta förfarandet var tyvärr inte följts, och flödes på konsekvenserna kan du se.

Avbrottet inträffade runt middagstid, med Telco säger att det fungerade på att fastställa orsaken och upplösningen av avbrottet.

Enligt McKenzie, har tjänster nu återställts, och Telstra är ute efter att göra det upp till kunderna.

“Vi tar detta på största allvar, och vi har fokuserat hela dagen på att göra allt vi kan för att få tjänster upp och återställas så fort som möjligt”, säger McKenzie.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Vi kommer säkert att prata med våra företagskunder och förstå detaljerna i någon inverkan som har orsakats och du vet att vi kommer att vara öppen för vad som krävs för att våra kunder inte drabbas av någon mer bekvämlighet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga