Tesla går att knäppa upp Solarcity

Tesla hoppas att knäppa upp solenergi leverantör Solarcity i en affär värd nästan $ tre miljarder främja bolagets planer för förnybar energi och batteri.

Tesla avslöjade erbjudandet på tisdagen, hävdade den potentiella förvärv av Solarcity var vettigt som företagets mission har “alltid varit knuten till hållbarhet.”

I mars förra året, firman lanserade Tesla Energi, som syftar till att främja hem-baserade förnybar energilagring genom Powerwall och Powerpack battericeller.

Men Tesla vill gå ett steg längre genom att utnyttja den bästa källan till förnybar energi som vi har: solen. Det är där Solarcity kommer in.

Solarcity grundades 2006, har specialiserat sig på att tillhandahålla solenergi för hem och företag i USA. Företaget har använt Tesla batterier i solenergiprojekt, och nu kan förvärvas av automaker att driva denna forskning ytterligare.

I ett brev till Solarcity styrelse, Tesla erbjöd sig att förvärva samtliga utestående stamaktier i Solarcity mot Tesla stamaktier till en kurs av 0.122x till 0.131x aktier i Tesla stamaktier för varje aktie i Solarcity, vilket motsvarar en högre pris på $ 26,50 till $ 28,50 per aktie.

Vid skrivande stund, Solarcity betingar ett pris på $ 21,19 per aktie efter hoppa vid offentliggörandet av nyheten. Dock tog Tesla delar en 13 procent dyka då investerare reagerade på idén om vd Elon Musk betala en premie för Solarcity, som han redan är ordförande.

På grund av Musk engagemang i båda bolagen, kommer verkställande inte att rösta när frågan tas till styrelsen.

Affären kan vara värd upp till $ 2,8 miljarder kronor och har beskrivits av Tesla VD som en “no brainer”.

“Vi skulle vara världens enda vertikalt integrerade energiföretag som erbjuder end-to-end ren energi produkter till våra kunder,” Tesla hävdar.

Detta skulle börja med den bil som du kör och den energi som du använder för att ladda det, och skulle omfatta hur allt annat i ditt hem eller företag drivs. Med din modell S, Model X, eller modell 3, ditt solpanel system och din Powerwall allt på plats, skulle du kunna distribuera och konsumera energi på det mest effektiva och hållbara sättet möjligt, sänka kostnaderna och minimera din beroende fossila bränslen och gallret.

Tesla sade också att affären var en stor “kulturell fit” och förvärvet skulle också resultera i förbättrade installationssystem för både solpaneler och Tesla bilbatterier och laddstationer.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Tesla är främst en fordonstillverkare, men med lanseringen av Gigafactory i år, kan automaker kunna skapa nya vägar för vinst på marknaden för förnybar energi genom att utveckla batterier för mer än bilar.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik