Thunderbolt lagrings överraskningar på NAB ’11

En lagrings interconnect högpresterande är alltid välkommen i bandbredd glufsa videoverk. Men sortimentet är större än väntat. Det är en lovande start för Thunderbolt.

MacBook för företaget, Den största överraskningen är löftet Technology SANlink, en Thunderbolt-till-Fibre Channel-adapter. Bris från marken, anslut till SAN, och få tillgång till alla organisationens digitala tillgångar på några minuter.

LaCie; LaCie visar flera Thunderbolt produkter. Det mest intressanta är deras hårddiskbaserad Little Big Disk, som rymmer två randig 500GB, 7200 rpm bärbara enheter. De visade fyra av dem kedjekopplas med en total avläsnings bandbredd på 600 MB / s.

Det räcker för att hantera ett par HD-videoströmmar. De 4 enheter kräver extern ström som MBP Thunderbolt-gränssnittet är bara 10 watt – tillräckligt för att driva en LBD men inte fyra.

Thunderbolt demo körs kontinuerligt. Medan den lilla Displayport-kontakten var varm, varken det eller MBP var märkbart varm.

LaCie räknar med att lägga Thunderbolt till de flesta av dess lagrings lineup som efterfrågan sorterar ut sig. Även människor som inte har Thunderbolt idag kanske vill köpa den för att framtidssäkra sina investeringar.

G-Technology, Hitachi G-Technology prosumer enheten visar en enkel proof-of-concept som binder en Intel Thunderbolt referenskort till en av sina PCIe SAS RAID-styrenheter. De får över 600 MB / s av denna unoptimized proto.

Förvänta G-Tech Thunderbolt produkt i Q3 / Q4.

Sonett, lång tid Mac leverantör Sonnet Technology visar Thunderbolt produkter som sträcker sig från en kompakt 2-drivenhet till en 8 RAID.

Promise, Promise visar direkt fästa 4 och 8 driv RAID-arrayer utöver SANLink FC adapter.

Lagrings Bits ta, Thunderbolt gör en starkare visar med mer säljaren stöd och mer kundintresse – att döma av demo trafik – än jag hade förväntat mig. Beviljas, är NAB video publiken speciellt bandbredd hungrig jämfört med civila, men också köpa en massa redskap.

Fler leverantörer skulle ha visat protos, men Intel har begränsat antalet tidiga utvecklare som stöds. Den planerade lanseringen av en Intel Thunderbolt utvecklarens kit senare detta kvartal tyder på att Intel blir bekväm med Thunderbolt och räknar med att ha svar för de flesta nya utvecklare frågor.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Det finns ett rykte som förväntat Thunderbolt iMac kommer också att vara i stånd att verka som I / O-hubbar – FireWire, USB, Displayport, Ethernet och ljud – för MacBook Pro. En fin tanke, men som med alla Apple terminer återstår att se.

Kommer konsumenterna utöver Mac trogna köpa in Thunderbolt? Det är upp till Intels prisstrategi. Civila gillar snabbare, men älskar billigare. Vid enda hårddisk nivå blir det inte en prestation delta mellan USB3 och Thunderbolt, så att konsumenterna inte kommer att betala mycket mer.

Initiala Thunderbolt produkter kommer att ha en märkbar höjning. Det kommer att vara snabb, inte gratis. Vi vet mer när produkter börjar anländer i sommar.

Kommentarer välkomna, naturligtvis.

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under