Tid för att få tillbaka fruktskål

När jag började skriva om teknik vid sekelskiftet, kompetensbrist var på modet och arbetsgivare böjda över bakåt för att få personal.

Det var inte bara i Silicon Valley heller.

I dessa pre- “tech vrak” dagar, en Auckland, Nya Zeeland, IT-företag stolt visade mig deras “chill rum” med sittsäckar och biljardbord.

Ett samtal center operatör var också glada att avslöja sin konstgjord strand på kontoret, komplett med verklig sand och solstolar. Jag tror att stjärnan artister fick även drinkar.

Min, hur tiderna har förändrats.

Jag antar att det var oundvikligt att med den stora finanskrisen skulle det finnas vissa kostnadsbesparingar, men det verkar som om Kiwi arbetsgivare har fortfarande en hel del att lära sig att de inte har lärt sig lärdomarna från det förflutna, och vissa går för långt .

Jag var ganska bestört att höra att allt fler IT-arbetare lider utbrändhet som deras arbetsveckor förlänga.

Å ena sidan kan det vara goda nyheter om affärer ökar i takt med att ekonomin växer och det är en kortsiktig sak medan organisationer anpassa sig till högre nivåer av verksamheten. Men det verkar som många har att göra mer med mindre deras kunder blir ännu mer krävande.

Men som är allmänt känt, att du inte alltid få ut det bästa av din personal genom överbelastning dem, särskilt i en karriär som IKT där en klar i huvudet är bäst för att tänka. Vi är kunskapsarbetare, trots allt, och vi kommer inte att utföra vårt bästa om vi ständigt shagged ut från långa timmar.

I själva verket kommer det att komma en punkt när en anständig IT-arbetare kommer att säga “nu räcker det” och gå vidare, kanske till Australien, som så många gör.

Vi hör hela tiden om kompetensbrist och hur IKT-sektorn måste göra sitt bästa för att locka människor till branschen. I allt högre grad är det att göra mer för att främja arbetar inom sektorn, med de senaste händelserna riktade till skolbarn som hade fått veta att IT erbjuder en bättre framtid än många en examen karriär.

Institutet för IT-proffs (tidigare känt som NZ Computer Society) har också aviserat en bransch först genom att göra en stor undersökning i vad som driver IKT-arbetare.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Ett av syftena är att använda resultaten för att utforma strategier för att attrahera och behålla IKT-arbetare.

En sak som vi vet redan att pengar är inte allt och livsstil räknas för många, alltför.

Berättelser om överansträngning i sektorn är bara kortsynthet och bara tjänar till att skada rekrytering av “goda”.

Vi hör att IT har en stor framtid i Nya Zeeland, med många möjligheter förväntas i Auckland, Wellington och Christchurch.

Däremot kommer landet inte få den personal som behövs om de “skurkarna” överbelastning sin personal skada bilden av sektorn med berättelser om utbrändhet.

Du kanske undrar varför jag ta upp frågan om utbrändhet. Är jag inte mattas bilden av Kiwi ICT med den här historien?

Kanske, men man ska aldrig dölja sanningen. Det gör bara det hela mer tacksamhetsskuld på “goda” att göra allt de kan för att utrota den skrämmande beteende dåliga.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans