Tjänstevirtualisering löser flaskhals amid komplexa faktureringsprocess för tyska telekom

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

T han nästa upplaga av HP Discover Podcast-serien beskriver hur den tyska telekom EWE TEL har löst prestanda komplexitet över ett utökat företag faktureringsprocessen genom att använda tjänsten virtualisering.

På så sätt har EWE förbättrats avsevärt program prestanda och kvalitet för slutanvändarna, samtidigt få prediktiva insikter i den sammansatta beteende applikationstjänster. Användningen fall kommer att presenteras nästa vecka på HP Discover konferensen i Barcelona.

Om du vill veta mer om hur EWE är att utnyttja tjänsten virtualiseringstekniker och tekniker för sammansatta applikationer, nyligen satt vi ner med Bernd Schindelasch, ledare för kvalitetsstyrning och testning på EWE TEL baserad i Oldenburg, Tyskland. Diskussionen modereras av mig, Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: HP är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

Gardner: Berätta om EWE TEL, vad den gör, och vad du gör där.

Schindelasch

Schindelasch: EWE är ett telekommunikationsföretag. Vi driver nätverket för EWE och vi erbjuder ett stort utbud av teletjänster. Så vi investera en massa pengar i infrastruktur och vi levererar regionen med höghastighetsanslutning till Internet. EWE TEL grundades 1996, är ett helägt dotterbolag till EWE, och har cirka 1400 anställda.

Gardner: Din programvara och IT-system är uppenbarligen så viktig. Detta är hur du interagerar med dina slutanvändare. Så dessa applikationer måste hållas utför.

Schindelasch: Ja, faktiskt. Våra IT-system är mycket viktigt för oss att uppfylla våra kunders behov. Vi har cirka 40 ansökningar, som är involverade i processen för en kund, med utgångspunkt från kund självbetjäning ansökan till aktiveringskomponenten, och faktureringssystem. Det är en ganska komplex infrastruktur och det är alla baserade på våra IT-system.

Vi har en speciell situation här. Eftersom telekommunikationsbranschen är mycket specialiserad, behöver vi mycket kundanpassade IT-lösningar. Ofta är arbetet med att anpassa standardprogramvara så hög att vi bestämde oss för att utveckla en hel del av våra program på vår egen.

N tidigt hälften av våra applikationer utvecklas i huset, till exempel, kunden självbetjäning portal jag just nämnde, eller vårt kundvårdssystem eller Aktiveringshanteraren.

Vi var tvungna att hitta ett sätt att testa det. Så vi skapade ett team för att testa alla dessa system vi utvecklat på egen hand. Vi rekryterade personal från den löpande avdelningar och lagt IT-personal, och vi började att certifiera dem alla som testare. Vi skapade en helt ny lag med en gemensam grund, och som gjorde det mycket lätt för oss att komma överens om roller, uppgifter, processer, och så vidare, om våra tester.

Gardner: Berätta om problemet som ledde dig att upptäcka tjänstevirtualiserings som en lösning.

Schindelasch: När vi skapade denna nya lag, inför vi problemet med att testa system början till slut. När du har 40 ansökningar och måste testa en end-to-end process under alla dessa applikationer, alla bidragande applikationer måste vara tillgängliga och ha en viss nivå av kvalitet för att vara användbara.

Vad vi upptäckte var att order gränssnittet för en annan tjänsteleverantör var ofta otillgänglig och svar från detta system var felaktig. Så att vi inte hade kunnat testa våra processer början till slut.

Cardlytics på HP Vertica Powers Miljontals Swiftly Skräddarsydd marknadsföring erbjuder Bank kortkunder, Effektiva stora datakapacitet bidra till att driva nödvändiga förbättringar Cerner i vårdresultat, Lär dig hur Synlig Åtgärder spår en expanderande universum av video och tittaren använder stora uppgifter, Använda Vertica, levererar Empirix komplexa carrier-nät prestandadata, med stora uppgifter, DNC vänder politik i statsvetenskap, behovet av kvalitet och hastighet befogenheter Sentara applikationer modernisering resan, Big uppgifter ändrar kundanalys spelet för Yammer, Spil Games, Jobrapido, Applikationsutveckling effektivitet kör Agile utdelningen för vård tech leverantör TriZetto, hur MZI Health identifierar big data patienten produktivitet pärlor med HP Vertica, Advanced IT övervakning levererar Predictive Diagnostics fokus till United Airlines, HP Vertica arkitektur ger massiva prestandaökning till tuffaste BI frågor för Infinity Insurance

Vi försökte en gång att göra ett belastningsprov och på grund av flaskhalsen i den andra gränssnitt, vi upplevt misslyckande att andra gränssnitt och kunde inte testa våra egna system. Det är anledningen till att vi behövde en lösning för att kringgå detta problem med det andra gränssnittet. Det var den första initiativ som vi hade.

Gardner: Varför inte var traditionella testning eller skripttekniker kan hjälpa dig i detta avseende?

Schindelasch: Vi har försökt det. Vi utvecklade olika simuleringar baserade på traditionella attrapp skript. Dessa är mycket användbara för utvecklare att göra enhetstestning, men de var inte konfigureras för testare som ska användas för att skapa de rätta situationer för positiva och negativa tester.

Dessutom fanns det en stor insats för att skapa dessa prototyper, och ibland försök att skapa attrapp skulle ha varit större än den verkliga utvecklingsarbetet. Det var det problem som vi hade.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Utvecklad i huset

Gardner: Så alla simuleringar du närmade skulle vara mycket komplexa och mycket kostsamt. Det tycks inte riktigt vettigt. Så vad gjorde du då?

Schindelasch: Vi analyserade ständigt marknaden och sökt efter produkter som skulle kunna hjälpa oss med vårt problem. Under 2012 har vi hittat sådana lösningar och slutligen gjort en proof of concept (POC) med HP Service virtualisering.

Vi fann att det stöds olika protokoll, alla de protokoll vi behövs och med en regeluppsättning för att förutsäga svaren. Under POC fann vi att fördelarna var både för utvecklare och testare. Även våra arkitekter funnit det vara en bra lösning. Så i slutändan, beslutade vi att köpa det programmet i år.

Vi har genomfört tjänsten virtualisering i ett pilotprojekt och vi virtualiserad även den ordningen gränssnitt vi pratade om. Vi var tvungna att integrera tjänsten virtualisering som en proxy mellan vårt kundvårdssystem och ordersystem. Tillvägagångssättet du måste ta varierar beroende på de använda protokollen, men du måste lägga den i mellan dem och låta systemet att fungera som en proxy. Då har du möjlighet att låta det lära.

Komplexa och kostsamma

Det är i mitten, mellan dina system, och registrerar alla meddelanden och deras svar. Efteråt kan du bara spela detta svarsmeddelande eller så kan du förbättra reglerna manuellt. Till exempel kan du lägga till datatabeller så att du kan konfigurera systemet att arbeta med det verkliga provet data som du använder för dig testfall för att kunna stödja positiva och negativa tester.

Gardner: För de människor som inte är bekant med HP Service Virtualisering för sammansatta applikationer, hur har detta utvecklats i termer av dess hastighet och dess kostnader? Vilka är några av attributen för det som tilltalar dig?

Schindelasch: Vårt huvudsakliga mål var att hitta ett sätt att göra vår end-to-end-tester för att optimera det, men vi skulle kunna få fler fördelar genom att använda tjänsten virtualisering. Vi har underlättat arbetet för att skapa simuleringar med 80 procent, vilket är en enorm mängd, och har kunnat virtualisera tjänster som fortfarande var under utveckling.

Så vi har kunnat för att frånkoppla testerna av självbetjäning ansökan från en ny teknisk genomförbarhet check. Därför har vi kunnat testa tidigare i våra processer. Som minskat våra ansträngningar och kostnader i utveckling och testning och det är grunden för ytterligare testautomatisering på låg testning kostnad.

framtida attribut

Lärdomar

I slutändan har vi förbättrat kvaliteten. Det är ännu bättre för våra kunder, eftersom vi kan leverera snabbt och har en bättre tid till marknaden för nya produkter.

Gardner: Vad skulle du vilja se nästa?

Schindelasch: En viktig sak är att utvecklingen förskjuts till Agile mer och mer. Därför har personer som använder programmet ändras. Så vi måste ha bättre integration med utvecklingsverktyg.

Ur ett virtualiserings perspektiv, kommer det att finnas nya protokoll, mer komplicerade regler för att hantera varje situation du kan tänka utan komplicerade skript eller något liknande. Jag tror att det är vad som kommer i framtiden.

Gardner: Och Bernd, har användningen av HP Service Virtualisering har tillåtit att gå mot mer lättrörlig utveckling och, liksom, att börja dra nytta av DevOps, mer tät association och integration mellan utveckling och införande och drift?

Du kanske också är intresserad av

Schindelasch: Vi lägger det redan tillsammans med vår utveckling, jag tror att det är mycket viktigt att samarbeta med utveckling och testning, eftersom det inte skulle vara en verklig fördel att virtualisera tjänsten efter utvecklingen redan hånad upp i en gammaldags sätt.

Vi förde dem samman. Vi hade utbildning för en hel del utvecklare. De började att se fördelarna och började använda tjänsten virtualisering hur testare redan gjort.

Vi arbetar tillsammans närmare och tidigare i processen. Vad som kommer i framtiden är att utvecklarna kommer att börja använda tjänsten virtualisering för deras fortsatta integration, eftersom tjänste virtualisering har potential att förändra prestandamodell, så att du kan låta din ansökan att svara långsammare eller snabbare.

Om du sätter in det i snabbläge, då du använder den i kontinuerlig integration. Det är en riktigt stor fördel för utvecklarna, eftersom deras kontinuerlig integration kommer att bli snabbare och därför kommer de att kunna utnyttja snabbare. Så för vår utveckling, det är en verklig fördel.

Gardner: Kan du ge några insikter till dem som överväger användning av tjänstevirtualisering med sammansatta applikationer nu när du har gjort det? Finns det några lärdomar? Finns det några förslag som du skulle göra för andra när de börjar utforska nya tjänsten virtualisering?

Schindelasch: En sak jag har redan nämnt är att det är viktigt att arbeta tillsammans med utveckling och testning. För att få maximal nytta av HP Service Virtualisering, måste du designa dina framtida lösningar. Vilken tjänst vill du virtualisera, vilka protokoll kommer du att använda, och där är de bästa ställena att avlyssna? Vill jag att ersätta verkliga system eller skapa hela miljön virtualiserad? På vilket sätt vill jag använda prestandamodell och så vidare?

Det är mycket viktigt att verkligen förstå vad dina behov är innan du börjar använda verktygen och bara virtualisera allt. Det är lätt att virtualisera, men det finns ingen verklig fördel om du virtualisera en massa saker som du inte verkligen vill. Som alltid är det viktigt att tänka först, designa dina framtida lösningar, och sedan börja göra det.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen HP.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys