Top Intel exec lider stroke

Sean Maloney, en Intel ledande befattningshavare tippas av de flesta Intel observatörer som en eventuell efterträdare till Paul Otellini, VD, drabbades av en stroke under helgen och kommer att ta en medicinsk tjänstledighet.

Intel sade

Maloney prognos för en fullständig återhämtning är utmärkt och han förväntas återuppta alla sina företagsansvar efter en period av återhämtning som tros vara flera månader, sade företaget. Hans uppgifter i delårs kommer att antas av Dadi Perlmutter, också vice president och general manager (med Maloney) av Intel Architecture Group,. “Jag besökte med Sean och hans sinne för humor och beslutsamhet att återgå till arbetet fylla rummet” sade Intel VD och koncernchef Paul Otellini.

Intels Sean Maloney att ta sjukskriven

Den brittiska verkställande är känd för sin intensitet och hög effekt inställning till sitt jobb. Han brukade vara teknisk assistent till Andy Grove, tidigare VD och ordförande för Intel och en av de tidigaste medarbetarna.

Herr Maloney har haft ett rykte inom Intel för fastställande oroliga affärsgrupper. Han co-driver för närvarande Intel Architecture Group.

Flera stora dataföretag har försökt att headhunt Mr Maloney under de senaste tio åren, bland annat Hewlett-Packard. Han anses vara en av de mest kunna chefer i den globala högteknologiska industrin.

– – –

[Jag är medlem i “Intel Insiders” en liten rådgivande grupp som arbetar med Intel.]

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under