Touch typing på ett virtuellt tangentbord på CES

Om, som jag aldrig fick du kläm på att skriva på en iPad eller iPhone, är hjälp på vägen. Den Fleksy tangentbordet är utformad för touch maskinskrivare som inte har ett fysiskt tangentbord.

Programmet är unikt på två sätt. Det är den första alternativa tangentbordet Apple har gjort på iOS-plattformen. Och det tar en helt annan inställning till knapptryckning erkännande.

I stället för att titta på vilka tangenter du tryckte ser Fleksy på mönstret av dina handen och försöker matcha dem till ett ord. Du kan skriva “xdkdzs” som programmet kommer att tolka som “förvaring”.

Lysande.

Att titta på någon typ på en iPhone tangentbord utan att titta är magisk. En till synes slumpmässig uppsättning bokstäver omvandlas till vanlig engelska framför dina ögon.

Du kan ladda ner Fleksy från Apple Store idag. Men tänk på att det fungerar bara i programmet – du kan inte använda tangentbordet i andra program. Utvecklaren erbjuder en SDK för att göra det möjligt för andra program att få tillgång till Fleksy tangentbordet.

Fleksy finns också på Android och Smartwatch.

Lagrings Bits ta, jag älskar att skriva på min iPhone, men länge sedan övergett tangentbord för diktamen. Men dikterar välskriven engelska är ganska lite annorlunda än att tala. Min inlärningskurva har varit brant.

Jag laddade ner Fleksy tangentbordet och försökte det för några minuter på min iPhone. Jag lärde mig aldrig hur att skriva med tummarna så det var inte mycket hjälp.

Men min iPad, med ett större tangentbord område, är en bättre passform. Det finns tillfällen när diktamen är inte lämpligt. Jag hoppas Simplenote mina föredragna iOS skriver app, kommer att stödja det snart.

Kommentarer välkomna, naturligtvis. Del av en serie på sval tech på årets CES.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

CES 2014: Best in show, fyra megatrender för företag; 11 ‘född-to-fail “värsta prylar på CES 2014, Vem vinner CES 2014: Qualcomm eller Intel, Samsung tabletter:? Är 12,2 inches overkill, sex skäl? varför Android datorer kan vara störande

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, hårdvara, bygga dig en $ 10 VR headset, Apple, Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store, iOS, iOS 10 är fortfarande en enda röra , men det är åtminstone en kvick, stabil röra

Bygga dig en $ 10 VR headset

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

iOS 10 är fortfarande en enda röra, men det är åtminstone en kvick, stabil röra