Tumblr ledn: Yahoo “levt upp till allt lovat” i buyout affären

Tumblr grundare och VD David Karp har lyft locket på Tumblr-Yahoo buyout affären, säger att den nya ägaren har “levt upp till allt de lovat.”

Yahoo köpte blogging plattform för $ 1,1 miljarder förra året. I ett blogginlägg meddelar affären, Yahoo vd Marissa Meyer lovade “att inte skruva upp” och att Tumblr produkt färdplan och laget skulle förbli densamma. Yahoo har gjort värdefulla några ändringar i systemet och har även skyggat från att placera företagets logotyp på Tumblr hemsida, den stora förändringen som innebär avlägsnande av vuxna bloggar från sökningar. Men, när användaren bakslag, den här funktionen var tyst återställd.

Marissa Mayer motiv? Spelar ingen roll. Det finns en moralisk till denna berättelse, och det handlar om innovation.

I en intervju med New York Times, Karp berättade publikation som medan Yahoo har varit hands-off sedan förvärvet har tech jätte också hållit sitt löfte att göra Tumblr bättre – genom att öka blogging plattform med ytterligare resurser, rådgivning och medel.

Sedan uppköpet, Tumblr personalnivåer har mer än fördubblades till 220 anställda, och enligt comScore siffror har plattformens publiken hoppade med 22 procent jämfört med föregående år.

karp sa

Det mest skrämmande sak för mig var att detta skulle ändras företaget på något sätt. Men nästan ett år i, har de levt upp till allt de lovat.

De två företagen, men arbetar fortfarande ut hur man skapar inte bara publik tillväxt, men också hur man kan öka intäktsnivåer utan att drunkna bloggare i reklam. Användarna är osannolikt att svara bra på bannerannonsering, och så en idé på gång är att vända sig direkt till företag och få dem att skapa märkesvaror bloggar där de kan interagera direkt med användare – på samma sätt som Facebook-sidor.

Detta i sig kommer inte att göra Tumblr pengar, men konceptet kan bli en inkörsport som uppmuntrar företag att betala för premium placering på Tumblr produkter. Detta kan dock vara svårt att sälja som Tumblr kräver endast en e-postadress för att registrera dig – som tar bort värdefulla demografi, ålder och kön data som används i riktade produkter och annonsering.

Denna fråga håller “insatsen så hög som de någonsin har varit,” enligt den Tumblr VD. Men ser fram emot, är Tumblr ännu inte helt anamma potentialen av mobil teknik och nya produkter i pipeline kanske kan fastna nya användare samt ge en kanal för ytterligare försäljningstillväxt.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott