? Turnbull lovar ytterligare AU $ 15m för australiska startups

Premiärminister Malcolm Turnbull har lovat en extra AU $ 15.000.000 för att stödja australiska startups om han blir omvald i nästa månads federalt val.

Finansieringen har tilldelats för att utöka befintliga Incubator Stödprogram, som gavs AU $ 8.000.000 i december, som en del av regeringens 1,1 miljarder AU $ National innovation och vetenskap agenda.

Innovation är avgörande för Australien ekonomiska omvandling och utgör en viktig del av vår nationella ekonomiska plan “Turnbull sade igen på onsdag.” Startups är bland de mest innovativa företagen och är en viktig källa till sysselsättning och tillväxt.

Enligt premiärministern kommer den nya investeringen öka antalet start inkubatorer och acceleratorer i Australien, stödja utbyggnaden av befintliga högpresterande inkubatorer och acceleratorer, locka “experter i bostad” för att ge expertråd till start företag, och göra det möjligt för nya och befintliga inkubatorer och acceleratorer för att få tillgång till upp till AU $ 500.000 i finansieringen.

Australien befintliga nätverk av inkubatorer och acceleratorer faller väl kort för att möta den nuvarande nivån på efterfrågan “, sade Turnbull.” Inkubatorer och acceleratorer hjälpa startups med nya affärsnätverk och expertråd, hjälpa dem att få tillgång till nya finansieringskällor och ta fram innovativa idéer till marknaden förr.

Alex McCauley, VD för StartupAUS, har kallat Turnbull löfte blygsam, säger finansieringen är långt ifrån tillräckligt och att det finns tre till fyra kärnområden båda parter måste titta på att ta itu med för att hjälpa start startups i landet.

“Detta är en relativt blygsam tillkännagivande, men det är en bra start. Om vi ​​verkligen vill öka kvaliteten och produktionen av våra entreprenörer vi inte kan bortse från co-arbetande. De flesta startups är co-arbetsutrymmen och inte har tillgång de faciliteter som erbjuds i kuvöser – StartupAUS vill se programmet utökas för att hjälpa samverkande arbetsutrymmen fondaccelerator stil möjligheter att hjälpa sina inhemska bolag växer snabbt “, sade han.

StartupAUS skulle också vilja se mer pengar till förfogande för att hjälpa inkubatorer, acceleratorer, och co-arbetsutrymmen mäta prestanda hos sina medlemsföretag.

Det är hur vi ska veta om vi ska flytta nålen här.

Tidigare minister för industri, innovation och vetenskap Christopher Pyne sade Incubator stöd kommer att bidra till regeringens prioriteringar genom att stödja inkubatorer, acceleratorer och relaterade affärsstödjande organisationer som kan främja utveckling och tillväxt av hög potential nystartade företag.

Pyne, tillsammans med biträdande minister för innovation Wyatt Roy, publicerade en inkubator Support Diskussionen Papper mars, beskriver parametrar programförslaget.

Inkubatorer är en viktig del av en effektiv ekosystem innovation, hjälpa hög potential startup förverkliga sin ekonomiska potential och globala ambitioner “, säger Pyne.” De ger startups med vital mentorskap stöd och tillgång till ytterligare kapital och nätverk för att hjälpa dem att utveckla och kommersialisera sina idéer.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Eftersom innovationsagendan avslöjades, har den federala regeringen också startade sin AU $ 11.000.000 start landningsplats initiativ som syftar till att hjälpa australiska entreprenörer sätta sina idéer på marknaden.

Invignings landning pad avtäcktes i februari med regeringen väljer Silicon Valley RocketSpace teknik campus för att sparka igång initiativet.

Tel Aviv därefter meddelades som den andra värdstad för statligt finansierade projekt, Shanghai avtäcktes som önskad plats för det tredje landning pad, var Berlin avslöjas som den fjärde platsen, och Singapore bekräftades som den femte och sista landning pad plats förra månaden.

När meddelar AU $ 11.000.000 landning pad initiativet, Turnbull sade miljarder dollar löfte skulle användas för att stimulera innovation och entreprenörskap, belöning risktagande och främja vetenskap, matematik och dator i skolan.

Australien faller bakom om åtgärder för kommersialisering och samverkan, konsekvent ranking sista eller näst sista bland OECD-länderna för affärsforskningssamarbete “, sade han.” Vår aptit på risk är lägre än i jämförbara länder, vilket innebär australiska startups och nystartade företag ofta misslyckas med att attrahera kapital för att växa.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det