Två holländska telekom böter för brott mot nätneutraliteten lag

För första gången någonsin har holländska företag ålagts böter för brott mot nätneutralitet lagar.

Två operatörer bötfälldes denna vecka – KPN för 250.000 € och Vodafone för 200.000 € – av den holländska vakthund, Nederländerna myndigheten för konsumenter och marknader (ACM).

I Nederländerna, nätneutralitet – där Internetleverantörer måste behandla alla data, program och tjänster som överförts sina nät på samma – är inte valfritt. Nederländsk lag säger att alla tjänsteleverantörer är skyldiga att erbjuda full nätneutralitet till alla sina kunder.

I en överraskning uttalande till förmån för nätneutralitet uppmanar president Obama för Federal Communications Commission att omklassificera Internet som ett verktyg.

Enligt ACM: “. Alla dessa bestämmelser bidra till att skapa ett öppet internet med ett öppet Internet är viktigt för att kunna distribuera information fritt, och att ha fler valmöjligheter på nätet.”

ACM sa att det hade böter KPN eftersom dess gratis Wi-Fi-hotspots “blockerade olika tjänster inklusive flera internetsamtalstjänster. Som ett resultat av konsumenterna inte kan använda dessa tjänster. Internetleverantörer är förbjudna från att besluta vad deras kunder kan och inte kan göra på nätet. ”

Praxis i fråga upptäcktes två år sedan av holländska VoIP företag RingCredible, när det märkte att KPN hade blockera sina tjänster i flera månader, inte bara på sitt 3G-nät, men på dess hotspots samt.

Den fina arv till Vodafone avser nätneutralitet också, men till en annan aspekt. Vodafone inte hindra sina användare från att använda vissa tjänster på nätet, men i stället erbjuds planer så att kunderna kan titta på betal-TV-kanalen HBO med hjälp av en app, utan den trafik som genereras av appen som dras av från sin månatliga plan.

Även om detta kan verka som en positiv utveckling, hävdar ACM att därigenom “Vodafone påverkat kundernas beteende online, vilket inte är tillåtet heller. Förordningen krävs internetleverantörer att inte påverka konsumenternas beteende genom blockader eller tariffer.”

Henk Don, en ACM styrelseledamot, tillade: “Internetleverantörer får inte bestämma konsumenterna vad de kan göra på internet, och de får inte påverka deras beteende antingen Alla uppgifter måste överföras på samma villkor som.. är tanken bakom nätneutralitet, och det är vad vi genomdriva i dessa fall. ACM förhindrar därmed konsumenterna från att ha mindre valfrihet på nätet. ”

nätneutralitet

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Tech jättar slåss för nätneutralitet, den andra nätneutralitet debatten: Bör mobil meddelandehantering bli föremål för leverantören polis, Obama efterlyser nätneutralitet, Internet som ett verktyg?

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone