U.K. data tjuvar inför två års fängelse

Den tidigare straff som föreskrivs för avgiften i Data Protection Act 1998 var ett bra. Nu data tjuvar riskerar upp till sex månaders fängelse för en sammanfattning övertygelse, medan en fällande dom vid åtal, kan de få upp till två år, den brittiska ministeriet för konstitutionella frågor sade onsdag.

Förändringen kommer som den brittiska regeringen flyttar till öka datadelning som ett sätt att erbjuda offentliga tjänster med högre kvalitet till medborgarna.

Lord Falconer, brittisk statssekreterare för konstitutionella frågor och lordkansler, sade i ett uttalande: “Större datadelning inom den offentliga sektorn har potential att vara enormt fördelaktigt för allmänheten och är helt kompatibel med respekt för den enskildes privatliv One. av de viktigaste sätten att upprätthålla att kompatibiliteten är att garantera säkerheten och integriteten av personuppgifter när det har delats. ”

Regeringen planerar att införa ändringen av parlamentet när tiden tillåter.

Information Commissioner Richard Thomas hade föreslagit hårdare straff och sade i ett uttalande på onsdagen att “ett fängelsestraff kommer att fungera som ett avskräckande.”

Människor bryr sig om sin integritet och har rätt att förvänta sig att deras personuppgifter förblir säkra. Den information som erhållits felaktigt kan orsaka betydande skada och nöd “, tillade han.

Simon Briskman, partner på London advokatbyrå Field Fisher Waterhouse, sade den nya lagen är positivt för företagen orolig uppgifter missbrukas av insiders. “Jag kan bara se att bättre och starkare bekämpande planer kommer att hjälpa,” slåss datastöld, sade han.

Han betonade internationella problemets natur, med hänvisning till en ny brittisk TV-program, Channel 4: s “Utskick” som sagt kriminella gäng säljer brittiska kreditkort och passuppgifter från indiska callcenter.

Tillsammans med hårdare straff, tror Briskman mer data stöld fall kommer nu till domstol. “Hotet om verkställighet är nu högre eftersom regeringen säger klart de vill genomdriva i detta område”, sade han. “Det är en gunga mot starkare reglering i (dataskydd) fält.

Säkerhet experter tror datastöld kommer att förbli en angelägenhet för företag under 2007.

Sylvia Carr av Silicon.com rapporterade från London.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder