Uber brinner $ 1b i Kina varje år: VD

Uber vd Travis Kalanick berättade media i veckan att det håller på att förlora mer än $ 1 miljard per år i landet som tillfogar att dess konkurrenter i samma situation.

“Vi har en hård konkurrent som är olönsamma i varje stad de finns i, men de köper upp marknadsandelar”, säger Kalanick under ett evenemang i Vancouver på måndag, enligt en Sina nyhetsrapport.

Kalanick hänvisade till kinesiska åkbara betraktar företaget Didi Kuaidi Co, som har ett antal sponsorer, inklusive kinesiska teknikjättarna Alibaba och Tencent. Stjärnan kinesiska internet bundna företag meddelade i september förra året berodde på att säkra $ 3 miljard i sin senaste fundraising, med företagets värdering till $ 16,5 miljarder dollar.

En Bloomberg rapport i december sade Uber var “ute efter att höja så mycket som $ på 2,1 miljarder en finansieringsrunda som skulle värdera bilen-bokning företag på $ 62,5 miljard”.

Kalanick sade han föredrar “bygga snarare än fundraising”, men om han inte deltar i insamlingen, kommer Uber småningom få pressas ut av andra som köper marknadsandelar i Kina.

I en intervju med kinesiska nyhetssajten thepaper.cn förra månaden, Kalanick smällde Didi Kuaidi för att spendera $ fyra miljarder per år på subventioner i Kina för att vinna aktie, och tillade att Uber fick betydande marknadsandel men tillbringade mycket mindre.

Kalanick hävdade också Uber marknadsandel i Kina har nått 35 procent från bara 1 procent under de första nio månaderna 2015. Men siffran motsäger forskning som utförs av Analysys International, som hävdade Didi Kuaidi äger 83,2 procent av privatbil betraktar marknaden i slutet september 2015.

Uber tillkännagav planer i December att expandera sin verksamhet i södra Kina genom att öppna sitt regionala huvudkontor i Guangzhou, på grund av en ökning i lokal användare befolkningen förra året.

Rapporter följde senare samma månad Uber utnyttja praktikanter och bedriver verksamhet illegalt i landet.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

PayPal utökar samarbetet med Mastercard