UK spammare att få böta upp till £ 500,000

Spammare kommer att bötfällas upp till £ 500.000 av det brittiska integritet myndighet för att distribuera oönskade marknadsföringsmaterial enligt nya regler på grund i slutet av maj.

De regleringsbefogenheter tillkännagavs av den Information Commissioner kansli (ICO) på onsdag och kommer att träda i kraft när den brittiska integritet och elektronisk kommunikation förordningarna (PECR) ändras den 25 maj. PECR håller på att ändras så att den brittiska lagstiftningen överensstämmer med EU: s uppdaterade e-direktivet om integritet, som också träder i kraft den 25 maj.

Det är ett EG-ledda förändring och direktivet träder i kraft den 25 maj så den 25 maj Storbritannien måste publicera rekommendationer för hur det kommer att möta det, “en talesman för ICO berättade webbplatsen Storbritannien på fredag.” När det gäller våra ökade befogenheter, vi vet vad som kommer att vara med men vi vet inte exakt förrän de sista detaljerna bekräftas.

När PECR ändringar kommer in, bör ICO kunna bötfälla dem som bryter mot dem upp till £ 500.000. Mål kan omfatta organisationer som skickar oönskad e-postreklam, texter och telefonsamtal, och de som kör automatiserad marknadsföring telefonbanker.

Före ändringen har ICO befogenheter kring marknadsföring varit “långt mer begränsade”, sade talesmannen. “[Tidigare] någon skulle göra marknadsföring så vi skulle skriva till det berörda företaget och om vi kände att det var dåligt, då skulle vi tala om för dem [att individernas] detaljer måste undertryckas … Vi skulle bara ta ytterligare åtgärd om ett företag befanns vara i allvarlig överträdelse [av reglerna].

Som en del av sina undersökningar kommer ICO också kunna begära information från Internetleverantörer och telekomföretag, som kommer att krävas för att meddela ICO och drabbade kunder om privata data är felaktigt ut eller användas.

ICO har också fått starkare revisions befogenheter att kontrollera företag för att uppfylla de krav som persondataöverträdelser anmälan.

Slutligen kommer ICO reglera nya regler för webbplatser som använder cookies och relaterad teknik, eftersom de genomförs.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig