UK underrättelsetjänst “rekommenderar” BlackBerry för säkerhet, iPhones fortfarande förbjudna

GCHQ: s kommunikation och elektronik Security Group (CESG), en del av den brittiska underrättelsetjänsten nätverk, som testar säkerhet för statliga myndigheter och deras enheter, säger att BlackBerry-enheten är säker nog för den statliga verksamheten.

Förra året, den brittiska regeringen förbjöd iPhone i alla avdelningar eftersom CESG kunde verifiera dess säkerhet och därför kan inte godkänna att enheten ska hantera känsliga regeringsdokument.

iPhone är fortfarande förbjudna i regeringen, eftersom de helt enkelt inte tillräckligt säker, eller ännu inte visat sig vara som sådan.

Specifikt säkerhetsaspekten faller till BlackBerry Enterprise Server, som driver företag, icke-konsument e-postlösning, där Indien och många andra länder med interna och inhemska problem terrorism försöker förbjuda.

Särskilda riktlinjer har ännu inte utfärdats för surfplattor. Men om Playbook erbjuder samma nivå av kryptering och säkerhet som BlackBerry smartphone gör, kommer utan tvekan CESG erbjuder liknande, om inte samma nivå av vägledning.

Regeringen utfärdade Blackberrys använder 3DES och AES för datatrafik och AES för att kryptera lokala data, som garanterar att data upp till “RESTRICTED” är skyddad från nyfikna ögon och stölder, uppgifter som inte är alltför skadar den nationella säkerheten eller den löpande verksamheten.

Om BlackBerry är säker nog för den brittiska regeringen, är det verkligen säkert nog för företag. Kanske detta i sig slutligen quells den långdragna myten att regeringar kan utnyttja smartphones “. Absolut inte alla, verkar det.

 innehåll

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

BlackBerry kryptering “alltför säker”: Nationell säkerhet kontra konsumenternas integritet, BlackBerry Protect: RIM: s tredje dimension enhet säkerhet, letar efter nästa generations e-spion? Starta en viral Codebreaker, it-brottslighet inte betalar: ja det gör, och mycket väl

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger