Ultrabooks kommer att överskuggas av MacBook Air

Första generationens Windows-baserade ultrabooks kommer inte att få samma nivå av framgång som Apples MacBook Air och kommer inte att bli “meningsfulla nog” för att driva bärbara PC tillväxt fram till åtminstone 2013, hävdar J. P. Morgan analytiker Mike Moskowitz.

Moskowitz kallar ultrabooks “bara mer av samma i persondatorer” och anser att köparna mycket föredrar att spendera pengar på Apples MacBook Air.

Det verkar som alla vill vara som Apple “, sade Moskowitz.” Allt detta marknads emulering av Apple är ironiskt, enligt vår mening, med tanke på den inledande skepsis att MacBook Air emot.

Han fortsatte med att konstatera att Intel kan överskatta marknaden för ultrabooks bygger på Apples framgångar med MacBook Air.

Med tanke på MacBook Air framgång, denna dynamiska kan leda till Intels något optimistisk syn på Ultrabook acceptans “, sade han.

Moskowitz anser också att Intels plan att ha cirka 75 olika ultrabooks på marknaden är ett misstag eftersom bristen på differentiering kan “överväldiga eller förvirra potentiella kunder.”

Jag håller med om denna bedömning. Problemet med ultrabooks är att de är bara en re-fantasi bärbara datorer (som netbooks var).

Ja, de är tunna och lätta, men det är i huvudsak här det slutar. De är Windows-baserade enheter som gör exakt vad deras fetare, tyngre syskon redan kan. Det, i kombination med den häpnadsväckande antal modeller kommer sannolikt att skapa trötthet bland köparna eftersom det blir lättare för dem att välja mellan fyra olika MacBook Air modeller än det är att spendera timmar att gå igenom olika specifikationer.

En annan vinst för smidig Apple på bekostnad av lufsande PC OEM.

J.P. Morgan.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet