Ultratunna tabletter och 2-i-1 st, djupavkänning kameror och tråd datoranvändning på Intel Developer Forum

Intel avslöjade hur det planerar att omvandla PC och mobila enheter marknaden under de kommande åren genom att införa trådlös laddning, fläktlös 2 i 1 maskiner och wearables.

Brian Krzanich, Intels vd, redogjorde för företagets vision på Intel IDF keynote i San Francisco idag.

I det han lade ut hur företaget planerade att sätta sina processorer i mer än 50 miljarder enheter år 2020 spänner wearables, tabletter, datorer och telefoner.

Intels chef för PC Client Group Kirk Skaugen sade Intel planerar teknik som kommer att omforma PC och mobila enheter.

“Vi ser en värld där under de närmaste åren kommer vi att eliminera ledningar, lösenord och bara ha ansikte och andra biometri att få tillgång till webbplatser och din dator, tillsammans med 3D-gest, beröring och röstigenkänning-baserade användargränssnitt”, sade han.

2 i en PC är en av de snabbast växande kategorierna i mobila datorer sade han, med införandet av Intel Core M-processor tillåter fläktlös 2 i 1 st skapas, som kommer att leverera detta år.

Intel avslöjade åtta 2 i 1 PC-enheter som kommer att vara tillgängliga från Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo och Wistron. Intel-baserad fläktlösa tabletter, fristående och 2-i-1s, kommer att vara tunnare än de högsta prestanda tabletter i världen idag och erbjuder tre gånger högre prestanda och dubbelt grafiken hävdade Skaugen.

Krzanich sade företaget är “på målet” att ha 40 miljoner tabletter levereras med Intel-processorer inuti och att dess processorer var den näst mest populära val för tabletter levereras under andra kvartalet i år.

En av dessa ultratunna tabletter var på show på IDF, Dell Venue 8 7000-serien tablett. 6mm tjocka tablett – en av de tunnaste i världen enligt Michael Dell – har en 2K upplösning, 8,4-tums OLED-skärm och kommer att finnas tillgänglig från början av november.

Tabletten har också Intel RealSense Snapshot djup avkänningsanordning. RealSense består av flera kameror som registrerar djupinformation när ett foto tas.

Denna information kan användas för olika ändamål – en på scenen demo visade fokus ändras från förgrunden till bakgrunden i en bild, varvid mätningar av en soffa noggrant utvinns från ett foto och färgen på objekt som förändras på olika djup inom scenen.

Intel har också gjort en RealSense SDK för utvecklare att dra nytta av funktionerna i djupavkännande kamera, tillsammans med en Intel Context Sensing SDK som ger verktyg för att enkelt manipulera data från sensorer såsom accelerometrar, kompasser, gyroskop och GPS.

Intel lägger ut sin 5G, sakernas strategi, Intels vd Brian Krzanich avslöjar Project Alloy, Microsoft ett klargörande sin Windows 10 blandad verklighet färdplan, Intel, ARM förfalska gjuteri partnerskap satsa på tillverkning förmåga, Microsoft sträcker åter stöd för Windows 7, 8,1 Skylake baserade enheter, Intel tar sin sexkärniga processorer fåran 2018

IDF 2016

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Den chipmaker har också skapat en sju tums Intel Baytrail-baserad tablett som kommer att agera referensplattform för Android, som kommer att finnas tillgänglig i slutet av året, och kommer att “öka vår förmåga att få dessa enheter på marknaden”, säger Skaugen.

Att hjälpa till att förverkliga Intels ambition för en trådlös enhet blir Rezence trådlös laddning plattform. Tekniken visades trådlöst laddar en 2 i en PC och andra enheter enheter satt på ett träbord.

Fäst vid undersidan av bordet var en bräda som avger laddningen, medan varje enhet hade en liten Kort monterat inuti höljet plockar upp den.

Skaugen sade trådlös laddning mottagare kan eftermonteras på befintliga datorer, surfplattor och andra enheter för att lägga laddningsförmåga. Tekniken kan kombineras med trådlösa gigabit dataanslutningar för att förverkliga en helt trådlös enhet kan ansluta till skärmar, tangentbord och annan kringutrustning utan kablar, sade han.

Datorer och tabletter

Han tog upp möjligheten av den teknik som monteras på undersidan av tabeller på kaféer eller flygplan brickbord.

Den Rezence trådlös laddning teknik kommer att finnas i det första kvartalet 2015. Intel samarbetar med flera företag, inklusive Emirates flygbolag, material företaget DuPont, HP och Rohm Semiconductor att arbeta på Rezence.

För wearables Intel samarbetar med olika företag för att producera enheter, från hörlurar till armband.

Krzanich demonstrerade BioSpot in-ear hörlurar som Intel har producerats i samarbete med SMS Audio. Hörlurarna kan mäta bärarens heartrate och andra data och talar om att information i användarens öron.

En annan bärbar refereras av Krzanich var armbandet har producerat med OpenCeremony som kan länka till en mobiltelefon och visa textinformation såsom SMS och e-post.

“Vi samarbetar med en tredje part företaget att bygga den bästa produkten vi kunde”, säger Krzanich.

För att producera en smart klocka den chipmaker har också samarbetat med urmakaren Fossil Group.

Användbara

Intel lanserar också en Analytics för Wearables Developer Program, vilket kommer att ge programverktyg för att utföra analyser på stora datamängder och som kan dra nytta av Cloudera fördelning av Hadoop, distribuerad ramen bearbetning och lagring.

Skaugen visade också information om Intels nästa generations processorarkitektur, kodnamnet Skylake.

Nästa arkitektur, som kommer att baseras på en 14nm tillverkningsprocess, kommer ut i stationära och bärbara datorer och två i 1 st 2015, sade han.

Nästa generations chips – Skylake

Chipet ska kunna köra 4K video och högupplösta 3D-grafik, sade han.

På comms sidan Skaugen sade att fler enheter skickar med Intel-kretsarna som ger LTE anslutning.

Han meddelade att Samsung Galaxy Alpha telefoner kommer att skeppas med Intel XMM 7260 chipset och finnas tillgänglig över hela världen i slutet av detta år.

Intel hoppas också att kapitalisera på de amatörer och tillverkare marknaden för närvarande betjänas av enkortsdatorer och microcontrollers, såsom Raspberry Pi och Arduino.

Intel Edison är en dual-core system på ett chip med uppkoppling och comms byggt och stöd för expansionskort för att lägga till funktioner som USB-anslutning och full Arduino kapacitet.

Styrelsen är tillgänglig nu, väntas sälja för $ 50 och kommer att finnas tillgänglig i 65 länder.

“Vi hoppas att se explosion av innovation kring denna produkt. Den har allt en person behöver och expansion kapacitet att bygga precis vad som helst du kan tänka dig,” sade Krzanich.

makers

Sakernas Internet

datacenter

Intel förväntar sig att totalmarknaden för sakernas Internet-relaterade enheter att växa i ungefär 17 procent per år fram till 2020.

Företaget samarbetar med olika företag centrerad kring sakernas Internet. Krzanich refererade Intels arbete med luftkonditioneringen tillverkare Daikin för att passa enheter med sensorer som känner av vilka enheter behöver underhåll och “spara miljontals” på onödiga utryckningar genom att upptäcka fel innan de blir ett problem.

För sakernas Internet antagandet att ta bort de olika enheterna samla in uppgifter måste vara kompatibla, både med varandra och analysera datainfrastruktur back end, sade han. Att köra att interoperabilitet Intel har satt ihop två konsortier att utveckla standarder för dataformat och kommunikationsprotokoll, Open Interconnect Consortium och Industrial Internet Consortium.

“Vi kan inte tänka på alla program och möjligheter som finns där ute. Vi vill bygga produkter som gör att du kan bygga något stort”, säger Krzanich till utvecklare i publiken.

Diane Bryant, chef för Data Center Group, diskuterade Intels planer för back-end infrastruktur som stödjer en biljon tranasactions per dag smartphones och andra enheter genererar varje dag.

Antalet interaktioner förväntas växa med tillkomsten av bärbara enheter, med smarta accessoarer förväntas driva hälften av samspelet mellan applikationer och bakändan av 2017, sade hon.

Intel samarbetar med olika välgörenhetsorganisationer för att skapa datorplattformar som syftar till att angripa hälsoproblem, såsom att arbeta med riddarna ‘Cancer Institute vid Oregon Health and Science University för att skapa en Genomics Research Cloud.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner