Undersökning: CIO inte säljs på Cisco lagrings

CIO gav Cisco endast runt en 5,7 av 10 chans att lyckas i lagrings switch marknaden, enligt en Merrill Lynch undersökning av 100 it-direktör i USA och Europa.

I augusti meddelade Cisco planerar att förvärva privatägt Andiamo Systems, vilket gör SAN (Storage Area Networking) produkter. Den marknaden sågs av analytiker som ett viktigt tillväxtområde för Cisco, gör det möjligt att förbli konkurrenskraftiga med företag som Brocade Communications och EMC.

I Merrill Lynch undersökning, ungefär hälften av CIO sa att de skulle föredra att köpa växlar direkt från Cisco, i motsats till med företag som EMC och IBM integrera växlarna.

Men Merrill analytiker sade att de tvivlade på att skulle vara möjligt genast.

EMC verkar vilja switch konkurrens för att sänka priserna och öka SAN adoption “, skrev analytikern John Roy.” EMC vill inte, dock, att förlora sin kontroll konton genom att ha Cisco säljer direkt och kanske till och med framåt integreras i förvaring.

Men andra bedömare tror Ciscos nya produkter, bland annat möjligheten att stödja 768 portar i en enda rack, kan ge EMC några formidabel konkurrens.

Genom att införa den mest kompletta produktlinjen i SAN switch affärs det gör ett uttalande om att den har för avsikt att ta verksamheten mycket allvarligt “, skrev USA: Piper Jaffray analytiker Ashok Kumar i en rapport.” Det finns fortfarande en hel del Cisco behöver göra för att lyckas, men den nya produktlinjen fastställer teknik grund att bygga sin verksamhet.

Den totala marknaden lagringsmarknaden har varit ljummet, eftersom företagen fortsätter att titta på utgifterna noggrant i tuffa ekonomiska tider. De tillfrågade Merrill Lynch CIO sade att de räknar med att öka sina utgifter på lagringsprodukter med cirka 5 procent i år.

Samtidigt kan de totala utgifterna sjunka från 2001. Trettiotre procent av de tillfrågade sade att de förväntar sig att spendera mer under 2002 än under 2001, medan 38 procent uppgav att deras budgetar skulle vara lägre.

Vår känsla är att CIO underspent sina budgetar under hela året “, skrev Merrill analytikern Steve Milunovich.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera