Upp Linux och öppen källkod program undersökning resultat

LinuxQuestions, en ledande Linux fläkt och användarstöd plats, har just avslutat sin årliga medlemmar val undersökning för att se vilka Linux-distributioner och open-source-program är den mest populära och resultaten kan överraska dig.

Till att börja med, gissa vilken Linux-distribution är den mest populära enligt LinuxQuestions medlemmar? DistroWatch, den populära sajten som övervakar alla Linux-distributioner, visar Linux Mint som den mest populära av strömfördelningar. Men, det är inte en mest gynnad av LinuxQuestions ‘folk.

Istället är Slackware LinuxQuestions “skrivbords fördelning av året med 20,59% av rösterna. “Slackware !?” Många av er är förmodligen fråga. “Vad är det?” Slackware är en av de äldsta Linux-distributioner som fortfarande i produktion. Det var kanske den första riktigt populära Linux-distributionen och det började 1993. Idag, det är inte så välkänd … utom i hård kärna Linux fläkt cirklar. På andra och tredje plats Mint och Ubuntu var duking ut.

När det gäller Linux-gränssnittet, är KDE antalet gång val, följt av Xfce. GNOME, en gång favoriten. har sjunkit till tredje plats, och dess nära släkting, kanel, snabbt vinner på det.

För de bästa server Linux-distributioner, Debian kom ut på toppen. För en grupp som så starkt stöd Slackware som kan komma som någon överraskning. Här, Slackware kom i andra och CentOS, tog den populära Red Hat Enterprise Linux (RHEL) klon tredje.

Denna omröstning speglar fannish överklagande snarare än affärs distributioner. Medan Debian har alltid sina anhängare och CentOS är ett populärt val för webbhotell företag, RHEL, som, Red Hat är ständigt växande siffror visar är fortfarande jätte med Linux Server-distributioner.

Andra resultat var inte så överraskande. När det gäller mobila enheter Android är den övre operativsystemet val.

Det är också intressant att notera att medan, Fedora och openSUSE överger MySQL för mariadb, LinuxQuestions medlemmar fortfarande gynnar MySQL. De föredrar också PostgreSQL, SQLite, och Firebird över mariadb. På NoSQL front, MongoDB), ingen överraskning, är den ledande databassystem (DBMS).

När det gäller kontorssviter, men de LinuxQuestions läsarna är överens med Linux distributörer. Libreoffice, inte Openoffice, är nu öppen källkod kontor svit av val av en bred majoritet.

För webbläsare, Firefox kanske inte längre är lika populärt som det en gång var, i de flesta kretsar, men LinuxQuestions besättningen fortfarande gillar det. Googles Chrome och dess rena öppen källkod bror Krom är i andra och tredje.

Skulle du tro att en Microsoft-produkt tog också en topposition på en Linux programlistan? Tro på det. Skype, ja Microsofts Skype för Linux, är av en stor majoritet, Linux populäraste Voice-over-IP (VoIP) program. Vem visste!?

Slutligen anser jag också att det är värt att notera att när det gäller virtualisering, LinuxQuestions “besättning föredrar Oracles VirtualBox över Linux egna inhemska KVM.

Varför jag sa adjö till Gnome Desktop, Fedora 18 kommer slutligen, OpenSUSE 12.3 beta är redo att köra, Oracle vem? Fedora & openSUSE ersätter MySQL med mariadb, Linux på Windows 8 PC: vissa framsteg, men ändå en olägenhet

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Taget allt-i-allt, jag tyckte att det här undersökningens resultat vara ganska intressant. Å ena sidan resultaten är mycket old-school Linux-Slackware och Debian-men samtidigt, de tillfrågade i undersökningen tydligt inte är låst i hur Linux var på 90-talet eller 00s-Libreoffice, Skype och VirtualBox.

 Berättelser

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows