Uppgradering till OS X Lion Server? Inte så fort

Om du funderar på att uppgradera till OS X Lion Server ($ 49 från Mac App Store) kan du vänta lite. Apples diskussionsforum lyser med inlägg från användare som snabbt uppdateras från Snow Leopard Server till Lion Server som nu lider av följderna.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Användare rapporterar stora SMB buggar och kraschar i OS X Lion Server som gör den obrukbar på många nätverk. Denna tråd i synnerhet verkar vara en av de värsta. Här är ett urval av frågor som rapporteras

Jag uppgraderade till lejon server när den släpptes sedan dess har jag varit på telefonen till Apple varje dag sedan dess. Har fått i uppdrag att återställa tillbaka till Snow Leopard och uppgradera till Lion igen, sedan tillbringade 2 dagar försöker få post fungerar korrekt (post var på väg genom en dag sen) när som sorterades all den service slutat att fungera och denna eftermiddag har fått höra av en annan Apple ingenjör för att installera en ny kopia av Lion igen!

Apple “förenklad” server management. Detta innebär att de eliminerat de flesta tjänster från Server Admin verktyg. Det enda sättet att ändra Vertain inställningar (t.ex. VPN) annan än via kommandoraden i Terminal är via servern (app), som endast kan köras på 10,7 Server / klienter. Då igen, är DNS konfigureras via Server Admin, inte Server (app). Hur som helst, till två olika ställen ändra inställningar och en av dem inte köras på äldre kunder.

Uppgradering / migrerar e-post är inte strightforward. Den dokumentation som Apple är inte 100% korrekt. Läs inlägg om e-postserver lagringslokaliseringsfrågor i detta forum eller du kommer att gå galet.

Frågor som jag har för närvarande …; * Tjänster slå på och av; -. ICal, anförande Book, -iChat, -post, * Web / Wiki – Tjänster praktiskt taget obefintlig,. Jag har installerat 4 gånger. Jag ger upp nu, återgått till SL Server.

Inte migrera till lejon från en fungerande version av Snow Leopard. Jag har installerat flera gånger, försökt migreringar flera gånger och köra färsk installerar flera gånger. Jag använde äntligen min kopia cloner version att sätta allt tillbaka. Det fungerar och stadig efter många sent på kvällen och Hous samtal till Apples tekniska support.

började med saknade grafer och status på servern, sedan e-postservern misslyckades, då webbservern inte leverera sidor … bara för att nämna en visa fakta bland annat.

Det har varit en mardröm. Server Verktyget är oanvändbar. Det är buggy som ****. Användare och Grupparbeten bara upp och försvinna. De är fortfarande närvarande, men du kan inte se dem från servern Tool. Det enda sättet att hantera dem är att använda Användare och grupper inställningspanelen som är en smärta också, men åtminstone det fungerar.

Användargränssnittet för att ange behörigheter (ja, standard kommando-I-gränssnitt), skruvas upp också. Det kan inte hantera enkla uppgifter whithout misslyckas. Man vet aldrig vad det det kommer att göra. Du lägger till en grupp. Men det tar inte. Du lägga till den igen. Det kan fungera. Hevean förbjuda du vill lägga till en grupp, tilldela den läs- och skriv, och sedan tillämpas på alla undermappar. Ser ut som det fungerar, men det gör det inte. Jag bekräftade detta med verktygen på kommandoraden.

Människor som jag har kontaktat säga att den nyligen släppt OS X Lion Server 10.7.1 uppdatering verkar inte fixa många av klagomålen. Jag hör också att Apple klandra en hel del av Lion Server problem på tredje part.

Extra försiktighet bör vidtas innan du installerar ett nytt operativsystem uppdatering på en server. Lyssna min partner David Morgenstern varningar om Lion (det har problem med fildelning, NAS, tryckning, Filevault, för att nämna några). Ta din tid på en uppgradering av den här storleken och forskning allt på Apples officiella stöd och diskussionssidor innan du tar språnget. Svettas småsakerna.

Uppenbarligen finns det några glada Lion Server-användare där ute (det måste finnas), jag tänkte att det var värt att notera att de tidiga adopter skatten kan vara extra brant när servrarna är inblandade.

Kör du Snow Leopard eller Lion Server?

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner