Vad är den magiska priset poäng för SSD-enheter?

Ända sedan Anand Lal Shimpi beskrivas med SSD-enheter som, den enskilt mest märkbara uppgradering du kan göra för din dator, jag har letat efter rätt pris punkt att följa hans exempel, och göra SSD flytta.

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

(Credit: Antec)

Det är inte att jag är missnöjd med resultatet för min huvudsakliga, stationär dator hemma. När allt kommer omkring, jag har just uppgraderat CPU, från en 2.0GHz (överklockad till 2,66 GHz) E4400 Intel Core 2 Duo till en, 3GHz Q9650 quad-core. Maskinen redan hade 4 GB RAM-minne, en, Nvidia Geforce 8800GTS 320MB flera terabyte hårddisk, utrymme, och en Thermalright Ultra 120 kylfläns.

Allt detta passar bara i ett Antec P182 fall som håller, hela affären ganska tyst. Och naturligtvis finns det en obligatorisk, 22-tums bildskärm, som snart kan vara förenade med en 17-tums extra.

Men precis som alla PC-entusiast, jag letar alltid efter nästa, sak att uppgradera och Anand kommentarer väckt mitt intresse,. Anandtech analys har visat att SSD-enheter är minst, jämförbara på de flesta riktmärken till traditionella hårddiskar, förutom; läs latens, där de ligger före med en storleksordning.

Det är denna faktor som kan sätta SSD ut framför när det gäller, att hastigheten på lastning stora program som datorspel, operativsystem (även virtualiserade sådana) och video- och foto, redigeringsverktyg, alla som jag använder på en regelbunden basis.

Men en tillfällig jakt efter en australisk nätet PC delar återförsäljare, (min favorit är Aus PC-marknaden) visar att priset är fortfarande för hög, jämfört med en traditionell magnet hårddisk, åtminstone i min; åsikt. Till exempel, om du vill att gräddan av SSD gröda, en 160 GB, Intel X25-M, du ska vara förgrening i över $ 1100. Det är, en hel del av jordnötter för att öka hastigheten för lastning dina appar.

I jämförelse, kan du få en 150GB Western Digital Velociraptor, (anses kungen av snabba hårddiskar) för över $ 250. Hell, du, kan köpa två, snabba upp dem genom att placera dem i en RAID-array, och, du fortfarande skulle komma ut framåt med mer än hälften jämfört med Intels, SSD alternativet.

Naturligtvis kan du gå ner högen lite … Aus PC-Market lista, bottnar på 32GB PQI disken på $ 156,20, som inte kommer att få dig, någonstans nära utförandet av Intel, men är uppenbarligen mycket, mer överkomligt.

Men har min kollega, recensioner redaktör Craig Simms visade mig i; bunker att det finns risker med att köpa en låg kvalitet SSD-enhet -; flimret när utföra grundläggande operativsystem uppgifter vara en, av de mer irriterande problem. Jag bör notera att vi har inte direkt, testade PQI nämns ovan.

Om Intel fällde sina priser med hälften, skulle jag måste säga att jag, skulle allvarligt titta på att köpa en av sina top of the line SSD, men det är osannolikt att hända. Under tiden, jag undrar, till vilket pris nivå jag ska ta steget. Eller ska jag försöka, ett annat märke? Vilken?

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under