Vad är ett lönsamt alternativ till de övervärderade, overkill Intel Core i7 990X?

Intressant fråga i dagens postsäck

Intel, Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech, processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, lagring, Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, sakernas Internet, Enterprise Software ;? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under

Jag vill bygga en extrem dator men jag vill inte spendera $ 1000 på bara processorn. Några förslag?

Intels nuvarande “King of the CPU” är monstret sexkärniga, 12-gänga 3.45GHz Core i7 990X. Men på $ 999 är det medel som tappar en hel del pengar på kisel. Utan tvekan är detta en fantastisk CPU, men sanningen är att få människor behöver (eller kan även dra nytta av) effektnivå som den erbjuder. Även om du har $ 1000 för att blåsa på den del du förmodligen bortkastade pengar. Så om det är fallet, vad är en livskraftig, billigare alternativ till 990X?

Tja, här är ett utmärkt alternativ – Core i7-2600K. Denna processor är en quad-core del baserad på Intels nya “Sandy Bridge” arkitektur och brummar tillsammans på en lager 3.4GHz och kan drabbas 3.8GHz i turboläge. I själva verket i7-2600K står sig väl intill i7 990X, men det finns en plats där det är helt överträffar – pris.

Som jag sa tidigare, kommer en 990X ställa dig tillbaka $ 999, men i7-2600K kan plockas upp för under $ 330. I mitt sinne detta gör i7-2600K mycket bättre värde för pengarna.

Vad händer om du föredrar att ge dina pengar till AMD i utbyte mot kisel? Vad betyder det här företaget har att erbjuda? Tja, en hel del, som i själva verket. AMDs sexkärniga Phenom II X6 1090T Black Edition processor är ett utmärkt high-end bit av kisel. Den körs på en jättestor 3,2 GHz och säljs för runt en fantastisk $ 199 – en absolut stjäla! Tänk på det – sex kärnor för under $ 200 – Det är ren awesomeness!

Så där har ni det. Du kan få tag på en fantastisk “ultimata” CPU utan att bryta banken!

Intel snäpper upp Movidius att skapa framtida datorseende, VR tech

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Intel levererar nya 3D NAND SSD för persondatorer, datacenter, Sakernas Internet

? Bland företag tech jättar tar pragmatisk innovation under