Vad är ett namn? Microsoft ersätter Windows Server 8 med 2012

Igår hörde jag från en källa vid toppmötet i Microsoft Management i Las Vegas som Microsoft hänvisar nu till Windows Server “8” som Windows Server 2012. Och om du ansluter till microsoft.com, hittar du att 8 * är nu inom citationstecken, precis som min är i föregående mening. Intressant? Jag tror det.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

De flesta av oss trodde att åtta skulle fastna eller att de skulle kalla den Windows Server 2013. Använda 8 verkar hipper och svalare än det datum sak. Även om jag har gjort en politisk front-runner våffla på det ämnet. Jag gillar åtta bättre nu tror jag.

Men, vad de väljer att kalla det, kan det vara den mest efterlängtade operativsystemet eftersom Mac OS X. I själva verket kan det vara ett bra namn för Windows Server: Windows Server X. Och då de kan namnge Service Pack och versioner med häftiga djurnamn som Apple och Ubuntu “R” gör. Eller ännu bättre, kan Microsoft använda olika fönsternamn för sina nya versioner.

Till exempel, Markis, Bay, Casement, Double Hung (min favorit), Hopper, Jalousie och Bild. Dessa namn skulle vara bra för Home-versionen av produkten eftersom de är Windows typer för bostäder.

Och för serveroperativsystem, det är klart glas (Clear), spektralt selektiv glas (Spectral eller Spectrum) och reflekterande glasrutor (Reflekterande). Mina val för namnen inom parentes för varje.

Alternativt, Microsoft kan använda Windows prestanda betyg för att beskriva nya versioner: U-värde (UV), skuggning koefficient (Skugga), Solvärme förstärkningskoefficienten (Solar eller värme), synligt ljus (VLT), ultraviolett transmission (Ultra) och ljud transmission (Multimedia).

Jag hoppas att ingen har ett problem med förkortningar, trots allt Microsofts första företag operativsystem var Windows NT och ingen ny vad som stod antingen.

Men smart nomenklatur åt sidan, är Windows 8/2013/2012 / Bay / Shade kommer att bli en stor hit i datacentret och på skrivbordet.

Varför?

Det är inte på grund av de nuvarande operativsystem är inte tillräckligt bra, men det beror på att vi är redo för något nytt, något närmare hårdvara och något med en mer naturlig känsla. Jag har anammat Metro gränssnitt för dessa skäl. Jag gillar det eftersom jag inte behöver gå bläddra genom flera menyer, eller höger klick eller andra snapin-moduler för att komma dit jag vill vara.

När du har en paus / fix telefonkonferens går, behöver du inte verkligen har lyxen att jaga runt efter saker eller vill du ha dina praktiska genvägar på var och en av de 500 systemen du hanterar.

Jag är redo för ett operativsystem som vet var det är: Tablett, Desktop, Laptop, Server Enterprise Server eller smartphone.

Jag är också beredd att se Hyper-V version 3.0 drabbade datacentret. Jag skulle vilja se Microsofts virtualiseringsprodukt leva upp till hype. Jag förstår att flera företag nu flyttar eller lägger Hyper-V i sin lista över virtualisering och molnteknik i väntan på släppet.

Om Microsoft verkligen kan dra av Hyper-V fenomen, kan det ha en stor inverkan på molnteknik. Låt mig förklara det udda uttalande. Om det är verkligen sant att Microsoft har löst Hyper-V: s prestandaproblem, licens krångel och tillgänglighet, så kan det verkligen skaka upp saker för molnleverantörer.

Förr i tiden, vilket ger Windows-servrar till kunder var ett dyrt. Du hade licensiering baserat på serverversionen och sedan du var tvungen att lägga i dessa jävla klientåtkomstlicenser (CAL). Jag hatar verkligen CAL. Jag har alltid trott att om du köper ett serveroperativsystem och analoga desktop operativsystem, bör du kunna komma åt servern med dessa datorer. Idén om CAL alltid irriterade mig.

CAL måste elimineras helt eftersom hur kan du betalar för CAL på ett system som skulle kunna tjäna hundratals eller tusentals slumpmässiga Internetanvändare? Det är ett verkligt problem.

Den andra tillstånds vägspärr är Terminal Server Åtkomstlicenser. Jag hatar verkligen att en alltför. Jag har ett serveroperativsystem med Terminal Services. Jag har Windows-datorer. Jag vill använda dem för att ansluta till Terminal Services men jag måste ha en licens. Wow. Nej.

Licensiering ångest är en av anledningarna till företagen började leta efter alternativ som Linux för serversystem och stationära datorer. Ledsen att jag digressed från min ursprungliga ämnet, vilket är namnet på Windows senaste versionerna.

Men det är (licensiering) ett ämne som är relaterade till lanseringen av den nya versionen som har lovat att vara lösningen på alla våra problem. Jag hoppas att det är.

Här är den nedersta raden: Jag bryr mig inte vad du namn något **. Det är verkligen inte viktigt för mig eller någon annan så inte tillbringar mycket tid på det. Men, vet du vad vi skulle verkligen vilja? Enkel licensiering.

Microsoft Licensing har alltid varit en sådan smärta. Så mycket så att nästan alla företag som du skulle ha granskat ett par år sedan skulle ha skyldig en massa pengar i en spalt licensiering. Om du gör något alltför svårt för människor, kommer de inte överensstämmer. Blanda inte bekostnad med komplexitet. Det är illa när du gör det.

Allt detta sagt, jag tror Server “8” har en verklig chans att göra en skillnad för människor som köper den för dess virtualiseringskapacitet, dess potential för virtuella skrivbord leverans, dess mjukare driftsättning, dess multi-serverhantering, dess bättre prestanda och dess effektiva gränssnitt. Jag uppskattar också den anti-svälla filosofi. Vem visste att vi faktiskt kunde uppgradera till en ny Microsoft operativsystem som inte kräver fyra gånger CPU, dubbelt så RAM och dubbla diskutrymme?

OK, så jag är lite upphetsad om den nya versionen av Windows, men jag är ingen fanboy. ännu inte åtminstone. Kalla det vad du vill – bara inte kalla mig sent på release dagen. När allt kommer omkring, vad är ett namn?

* Kanske var det alltid inom citationstecken, men jag kommer inte ihåg det så.

** OK, jag bryr mig lite, varför det här inlägget.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner