Vad är nästa för den bärbara datorn?

Bärbara datorer har kommit långt under de senaste åren. De är nu så tunn och lätt som kan vara, och de har blivit mycket kraftfullt att starta. Batteritid, lång bane på den bärbara datorn existens, är nu att nå praktiska nivåer som skulle bli ännu bättre inom en snar framtid.

flera skärmar

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Vi ser magra bärbara datorer med olika vändningar, från supertunna modeller som MacBook Air, till hybrider med löstagbara skärmar som blir tabletter. Alla dessa bärbara datorer är fantastiska på sitt eget sätt. Mångfalden av stilar garanterar att det finns en bra passform för alla. Detta kommer att fortsätta under överskådlig framtid, med variationer av vanlig bärbar dator visas för den närmaste tiden.

Med alla förbättringar i den bärbara datorn, de av oss brinner mobil teknik vända blicken mot framtiden. Vad blir nästa stora teknik vara som tar den bärbara datorn ännu längre? Mobil teknik utvecklas i en rasande takt, så vilka nya funktioner kan vi se när vi höja den bärbara datorn locket?

Vissa bärbara datorer skulle ha stor nytta, kanske behöver ha två skärmar för arbete. Det finns många yrken som skulle hitta ha så mycket skärmyta som möjligt till hjälp för att hantera specialapplikationer. Dessa arbetare har tvingats förlita sig på jätte bärbara datorer med stora skärmar som inte var mycket praktisk, eller att använda externa bildskärmar med den bärbara datorn.

Det har varit särskilt bärbara datorer i det förflutna som använde två separata skärmar som utvecklats ur basen, men dessa var oerhört dyra och så stora att de verkligen var inte mycket portabel. Ett företag arbetar på en för närvarande, men det är stora och skrymmande.

Tänk om det fanns en liten bärbar dator som en Ultrabook eller MacBook Air som hade två tunna skärmar som poppade ut när locket lyftes? Två flexibla 11 eller 13 tums skärmar som utvecklats för att bilda en 22-26 tums skärm. De yrken som gynnas av stora skärmar skulle vara glada att ha en bärbar dator storleken på MacBook Air med två skärmar.

Nyckeln här är att ha en bärbar dator som de som nämns men med dubbla skärmyta. Antingen två bildskärmar måste vara böjbar, eller kanske två supertunna skärmar skulle fungera.

Batteriets livslängd är viktigt att göra bärbara datorer praktiskt för många. Vi har sett det bli bättre med tiden, och den nya Haswell chipset från Intel tar det till en ny nivå.

Lika imponerande som 9-12 timmars batteritid är, tänk om batteritekniken tog ett språng och bärbara datorer kan gå 24+ timmar på en laddning? Om vi ​​ska önska en sådan bula, kan gå vidare. Föreställ ökad användbarhet om bärbara datorer kunde gå 2 eller 3 dagar på en laddning?

Detta skulle göra det möjligt att lämna strömadaptern hemma för korta resor. Oroa dig för att hitta ett utlopp skulle vara ett minne blott. Det skulle också göra det möjligt att använda bärbara datorer vid högre prestanda utan att behöva oroa inställningar.

Trådlös anslutning är nu en verklighet, från webbanslutningar till kringutrustning såsom mus. Den mobila laptop är en form som inte bör vara bundna till något i sin renaste form.

Föreställ dig att komma tillbaka till kontoret, dra den bärbara datorn ur påsen och när dess fastställs på skrivbordet otroliga saker hända. Den bärbara datorn börjar ladda batteriet trådlöst, den externa skärmen på skrivbordet bränder upp och ansluts till datorn. Musen inställningen på skrivbordet bränder upp för användning med den bärbara datorn, som gör det fullständiga tangentbordet.

Detta är inte långsökt, vi har sett försök till detta tidigare. Trådlös USB visades för flera år sedan för att hantera trådlösa kringutrustning som vi har beskrivit, men det gick aldrig någonstans. Dell producerade Latitude Z som arbetade med en trådlös brygga för att ansluta trådlöst till en extern bildskärm. Latitude Z hade också trådlös laddning. Tyvärr var det före sin tid och aldrig gick någonstans.

Kanske hårdvaran kan nu hantera allt detta trådlös anslutning. Med det scenario som beskrivs ovan bli verklighet skulle vara ett stort steg framåt för den bärbara datorn, särskilt på arbetsplatsen.

Dessa är bara några tekniker som stoke fantasin. Vad tror du att vi kan se i bärbara datorer inom en snar framtid? Vad vill du se? Lämna dina tankar i kommentarerna.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Batteri-liv

Trådlöst hela vägen

Vad tror du?